دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 تير 1397 - 14:06
سالاری مطرح کرد؛

تعیین تکلیف گود برج میلاد تا دو ماه آینده/ نادیده گرفتن ۴۰ هزار متر تخلف در حاشیه اتوبان همت

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران از بررسی دقیق برج میلاد، گود کنار آن، طرح جامع برای توسعه و نگهداشت برج خبر داد.
کد خبر : 288618

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد سالاری، با اشاره به برگزاری جلسه مشترک کمیسیون شهرسازی و معماری و کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران درباره وضعیت برج میلاد، گفت: دستور اول این نشست مشترک، بررسی وضعیت نگهداری از مجموعه ساختمان اصلی برج میلاد اعم از سازه بتونی، زهکشی زیر فوندانسیون، سیستم تاسیسات و ایمنی تجهیزات نصب شده در آن و نیز پایش مستمر کلیه اتصالات و پیچ و مهره هایی که در محل اتصال دکل فوقانی به سازه بتونی انتهای برج تعبیه شده اند با استفاده از شتاب نگار ها، سنسورها، لرزه نگارها و بازدیدهای مستمر و دائمی بود.


رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: شرکت بلندپایه که سازنده برج بوده در جلسه گزارشی در این خصوص ارائه داد و معتقد است که مجموعه‌ اتصالات پیچ و مهره‌ای در سازه برج میلاد به ویژه در محل اتصال دکل فوقانی با شفت اصلی، به مرور زمان و بر اثر وزش باد و لرزش و تکان های طبیعی و غیرطبیعی ممکن است سایش پیدا کند و یا باز شوند که می بایست بصورت دائم مورد چکاپ قرار گیرند.


وی با بیان این که موضوع نگهداری از تاسیسات متنوع و پیچیده و منحصربه فرد برج میلاد نیز دراین جلسه مورد بررسی قرار گرفت، اظهار کرد: برج میلاد یک مگاپروژه و از المان های شاخص عمرانی کشور است که تأسیسات و سیستم ایمنی و آتش نشانی آن به لحاظ پیچیدگی، منحصر به فرد بوده و نیاز به نگهداری مستمر دارد.


رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان این‌که مساله‌ مهم این است که در ساختار مدیریت شهری تهران، سازوکار منسجم و واحدی برای نگهداشت اصولی و اساسی از پروژه‌ها در نظر گرفته نشده است، ادامه داد: این در حالی است که شهر تهران پروژه‌های زیادی از جمله پل، تونل، برج میلاد، شهر آفتاب و ... دارد که از لحاظ فنی و اصولی نگهداری نمی‌شوند و وضعیت آنها به صورت روزانه و آنلاین رصد نمی‌شود.


وی گفت: باید سازوکاری اندیشیده شود و زیر نظر معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، ساختاری تعبیه شود تا نسبت به نگهداری از این پروژه‌های شهر بخصوص مگاپروژه ها اقدام شود و در واقع حلقه مفقود جدی در ساختار شهرداری در مورد نگهداشت و تعمیر سازه‌های بزرگ مقیاس اعم از پل، تونل و ... که با سرمایه شهروندان احداث شده است، می باشد.


سالاری با بیان این‌که در این جلسه مقرر شد لایحه‌ای توسط معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران به شورای شهر ارائه شود که براساس آن برای نگهداری و نگهداشت پروژه‌های بزرگ در سطح کلی تصمیم‌گیری شود، گفت: با تعیین متولی مشخص می‌توانیم با نگهداشت درست، نسبت به طولانی‌کردن عمر سازه‌ها، عدم افزایش بار مالی وعدم آسیب‌رساندن جدی به سازه اقدام و از بروز حوادث جبران ناپذیر جلوگیری کنیم.


وی با بیان این‌که در ادامه جلسه به موضوع سند جامع برج میلاد پرداخته شد، افزود: برج میلاد یک مجموعه دارای عرصه ۱۲۰ هکتاری است که متاسفانه علی‌رغم این‌که قرار بوده همزمان با طراحی فاز اول برج میلاد که شامل ساختمان یادمان و سالن‌ همایش ها است، طرح جامع برج میلاد تدوین شود و در مراجع ذیصلاح به تصویب برسد، تاکنون علی رغم پیگیری های مستمر کمیسیون شهرسازی و معماری این کار انجام نشده است.


وی اظهارکرد: اساسا اهتمامی در مدیریت شهری قبلی برای تدوین سند طرح جامع برج میلاد وجود نداشت و این در حالی بود که ما معتقدیم عرصه‌های عمومی همچون برج میلاد، اراضی عباس‌آباد، بوستان ولایت و ... که کارکردشان ارائه‌ خدمات در حوزه‌های مختلف است و جاذب سفر هستند می‌بایست طرح و سند بالادستی داشته باشند که حتی فعالیت‌های معمول همچون گسترش فضای سبز یا هرگونه بارگذاری و کاربری جدید مبتنی بر سند فرادستی باشد.


سالاری افزود: برهمین اساس در این جلسه قرار شد معاونت شهرسازی ظرف مدت سه ماه مطالعه، تدوین و تصویب طرح جامع برج میلاد که شامل بارگذاری فاز دوم برج نیز می شود را از طریق کمیسیون ماده ۵ در صورت نیاز شورای عالی شهرسازی و معماری به سرانجام برساند.


وی در ادامه با بیان این‌که در مورد سرانجام فاز دوم برج میلاد و گود رهاشده آن نیز در این جلسه صحبت شد، اظهار کرد: فاز دوم برج میلاد براساس تصمیم کمیسیون ماده پنج در سال ۱۳۷۸ که در مورد مجموعه برج میلاد بود، تصمیم‌گیری شد.


رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه قرار بود ۴۲۴ هزار مترمربع بنا بر مصوبه کمیسیون ماده ۵ در سال ۷۸ در کل عرصه و اراضی برج میلاد احداث شود که شامل مرکز تجارت جهانی، هتل پنج ستاره، مجموعه برج میلاد و ... می‌شد، ادامه داد: اشکال کار این بود که اساسا طرحی که برای فاز دو برج میلاد توسط "زها حدید" ارائه شد در حد ایده و کانسپت اولیه بود و در حد نقشه‌های فاز صفر هم نبود که براساس آن در فاز دو، دو برج دوقلو در کنار برج میلاد بارگذاری می‌شد که توسط شورای شهر به علت ارتفاع و همچنین معماری آن که مبتنی بر معماری ایرانی – اسلامی نبود، این طرح رد شد. البته شهرداری تهران همان زمان توسط سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری با بنیاد تعاون ناجا توافق کرد که بصورت مشارکتی فاز دو برج میلاد ساخته شود و این در حالی بود که طرح هنوز نهایی نشده و تایید پلان‌ها و پروانه اصلی صادر نشده بود و متاسفانه برای آن مجوز گودبرداری صادر شد که با توجه به اختلافات، پروژه متوقف شد و حالا با گودی مواجه هستیم که چهار – پنج سال است که رها شده و مقاوم‌سازی نیلینگ آن انجام شده اما عمر مفید مقاوم سازی آن به اتمام رسیده است.


مهلت شورا به شهرداری و ناجا برای تعیین تکلیف گود برج میلاد


سالاری با بیان این که با توجه به مجاورت این گود با مرکز همایش‌ها، احتمال ریزش و آسیب جدی وجود دارد، گفت: در این جلسه قرار شد ظرف دو ماه، معاونت مالی و اقتصادی شهرداری ماموریت یابد که با محوریت شهرداری تهران با مدیران ارشد ناجا و بنیاد تعاون جلسه بگذارند و سرانجام این گود تعیین تکلیف شود، چرا که بنابر گزارش سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری، بنیاد تعاون ناجا به تعهدات خود عمل نکرده و ادله قانونی برای فسخ قرارداد وجود دارد.


شهرداری در صورت عدم تعیین تکلیف گود برج میلاد آن را پر می‌کند


وی با بیان این‌که رویکرد مدیریت شهری جدید تعامل دوسویه و احترام به تعهدات است، اظهار کرد: برهمین اساس قرار شد که جلسه‌ای با حضور مسئولان ارشد از جمله شهردار تهران و مقامات ارشد نیروی انتظامی و بنیاد تعاون ناجا برگزار شود تا ضمن بررسی ابعاد مختلف این پروژه، تصمیمی در این خصوص گرفته شود و اگر ظرف دو ماه‌ آینده در مورد این گود به توافق نرسند، شهرداری تهران می بایست نسبت به پرکردن این گود اقدام کند، چرا که بیش از این صلاح نیست که این گود خطرناک رها شود.


رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود: اگر چشم‌انداز مناسبی برای ادامه‌ همکاری یا فسخ قرارداد باشد، نیازی به پرکردن گود نیست.


سالاری همچنین در مورد قیمت‌گذاری این زمین، اظهار کرد: جالب است که بدانید که در فرآیند انعقاد قرارداد به شهرداری برای این پروژه متاسفانه این ۴۳ هزار متر زمین که در اصل از لحاظ موقعیت مکانی منحصر به فرد است و جزو سرمایه‌های ارزشمند و کم نظیر شهرداری تهران می باشد به قیمت متری چهار میلیون تومان به مشارکت گذاشته شده که به هیچ عنوان با ارزیابی‌های مشابه آن زمان تطابق ندارد و لذا معاونت مالی در رایزنی با مسئولان ناجا باید به صرفه و صلاح شهر و عدم اجحاف حقوق شهروندان در این پروژه توجه جدی داشته باشد.


وی افزود: دغدغه ما در حوزه مقاوم‌سازی جداره گود و مقاوم‌سازی خود گود این است که شرکت‌هایی که توسط بنیاد تعاون ناجا برای حفاری گود معرفی شده و مسئولیت داشتند نیز طی مکاتباتی رسمی اعلام کردند که با توجه به توقف پروژه، مسئولیتی در قبال رفتار گود ندارند که برهمین اساس باید هرچه سریع‌تر این گود تعیین تکلیف شوند.


رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان این‌که در ادامه جلسه در مورد تخلفات ساختمان دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز صحبت شد، گفت: متاسفانه علی‌رغم این‌که در محدوده ۱۲۰ هکتاری فضای برج میلاد می‌بایست تمامی ساخت‌وسازها، تغییر کاربری و ... مبتنی بر اصول شهرسازی و طرح‌های موضعی و موضوعی مصوب باشد اما متاسفانه شاهدیم در مدیریت شهری قبلی و فعلی، ۴۰ هزار مترمربع تخلف ساختمانی توسط علوم پزشکی ایران انجام گرفته است و علی‌رغم آنکه در دوره چهارم و پنجم شورای شهر مکاتبه و تذکرات زیادی با شهردار وقت شد؛ اما شهرداران مناطق قصور جدی در این تخلف داشتند و بدون طی فرآیند قانونی و عدم ارسال پرونده به کمیسیون ماده ۱۰۰ در توافقی دستی کل ۴۰ هزار مترمربع تخلف را تثبیت کرده و حدود چهار میلیارد تومان بابت عوارض دریافت کردند که این فرایند ‌کاملا تخلف است.


سالاری با انتقاد از این‌که چطور ممکن است که برای مردم عادی تخلفات زیرپله‌ای و در حد انباری مردم را شناسایی و با آن برخورد می‌کنند اما ۴۰ هزار متر تخلف در کنار اتوبان همت که کاملا مشهود است را ندیده‌اند، اظهار کرد: وزارت بهداشت و درمان و شهرداری تهران با یک تصمیم مدیریتی مماشات کرده و برخلاف مقررات معماری و شهرسازی و حقوق شهروندی برای این ۴۰ هزار متر تخلف به توافق رسیده اند که این روند بر خلاف اصول و ضوابط شهرسازی است.


وی با بیان این‌که باید با متخلفان برخورد شود، ادامه داد: از شهرداری می‌خواهیم تمام عوامل این تخلف از جمله عوامل شهرداری ، مهندس ناظر و ... که در فرآیند تخلف چشم‌پوشی کرده‌اند را شناسایی و به کمیته انضباطی، سازمان بازرسی و حتی قوه قضاییه معرفی کنند.
وی اضافه کرد: شهرداری تهران بجای اقدام قانونی در جلوگیری از انجام تخلفات، نهایتا بجای برخورد با تخلفات صورت گرفته و اقدام برای قلع بنا و اخذ جرائم متناسب و قابل توجه در کمیسیون ماده ۱۰۰، با رویکرد تشویقی با این تخلفات برخورد کرده و تخفیف قابل توجهی هم داده اند.



جلسه کمیسیون شهرسازی شورای شهر در برج میلاد


جلسه مشترک کمیسیون شهرسازی و معماری و کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران روز پنجشنبه با حضور محمد سالاری، محمد علیخانی،شهربانو امانی و افشین حبیب زاده اعضای شورای شهر تهران و پیروز حناچی،معزی و شجاع پوریان معاونین شهردار تهران، کشت پور شهردار منطقه ۲ و همچنین مدیرعامل برج میلاد و مشاورین طرح های مربوط به برج و جمعی از کارشناسان برگزار شد و این جلسه به منظور بررسی گزارش معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران در خصوص تهیه طرح جامع برج میلاد و همچنین بررسی مشکلات این برج و پایش و نگهداری آن و بررسی گود فاز ۲ برج میلاد و ساخت و سازهای محدوده دانشگاه علوم پزشکی و برج میلاد در محل برج تشکیل شد و پس از جلسه نیز بازدیدی از گود کنار برج میلاد و ساختمان در حال احداث دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفت.


لزوم تعیین تکلیف نگهداشت پروژه های شهرداری


در ابتدای این جلسه نماینده شرکت یادمان سازه، گزارشی از وضعیت نگهداشت برج میلاد ارائه کرد و محمد علیخانی، رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران، با بیان این‌که برای برج میلاد به مانند پروژه‌های تمام شده همانند پل، تونل و ... باید در بحث نگهداشت و پایش مداوم و مستمر آن همت مضاعفی داشته باشیم، گفت: تقریبا متولی امر نگهداشت در شهرداری تهران مشخص نیست و بسیاری از پروژه‌ها رها شده است و این در حالی است که می‌توانند مشکل‌زا باشند و برهمین اساس لازم است هرچه سریع‌تر سازمانی به عنوان متولی نگهداشت پروژه‌های بزرگ در سطح شهر تهران مشخص شود تا از انجام اقدامات جزیره‌ای و بخشی جلوگیری شود.


وی با بیان این‌که در نگهداشت پل، تونل و ... با مشکلات زیادی مواجه هستیم، اما اگر به صورت متمرکز و برنامه‌ریزی مشخص، متولی مشخصی انتخاب شود می‌توان نگهداری بهتری از این سرمایه‌های شهر داشت، اظهار کرد: برهمین اساس می‌بایست شهرداری تهران برای نگهداشت پروژه‌های عمرانی تمام شده فکری کنند و همچنین در مورد برج میلاد مشکلات خاصی وجود دارد که باید هرچه سریع‌تر مرتفع شود.


رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران با بیان این‌که در کمیسیون عمران جلسه‌ای با معاون جدید فنی و عمرانی داشتیم و در آنجا عنوان شد که براساس مصوبه‌ای معاونت فنی برج را در اختیار معاونت فرهنگی قرار داده است، ادامه داد: بعد از آن بررسی کردیم و دیدیم مصوبه‌ای نیست، بلکه در جلسه معاونین، قائم مقام شهردار وقت، شفافی دستور می‌دهد که برج میلاد در اختیار معاونت فرهنگی قرار گیرد.


علیخانی با بیان این‌که باید هرچه سریع‌تر برای وضعیت برج میلاد چاره‌اندیشی کنیم، گفت: هنگامی که پلاسکو فرو ریخت قصوراتی نیز متوجه شورای شهر و شهرداری شد و دقت داشته باشید اگر اتفاقی در برج رخ دهد به مراتب فاجعه بزرگتر خواهد بود. خوشبختانه شهردار تهران نیز به این موضوع توجه داشته و درخواست گزارشی در مورد وضعیت برج داشتند که این جلسه را برگزار کردیم تا به جمع‌بندی رسیده و گزارشی را در اختیار شهردار تهران قرار دهیم.


مسئولیت نگهداری برج با کجا است؟


افشین حبیب‌زاده، معاون نظارت شورای شهر تهران، نیز در این جلسه گفت: شرکتی در حوزه پایش برج پیش از این فعال بوده که از آنجایی که قراردادشان مشخص نیست، همکاری‌شان با برج در مقطعی رها شده است.


وی با بیان این‌که مهم‌ترین موضوع این است که مسئولیت نگهداری برج با کجا است؟ اظهار کرد: با توجه به ساختار شهرداری به نظر می‌رسد شرکت یادمان سازه می‌تواند به عنوان شرکتی در شهرداری تهران پایش پل و ... را برعهده بگیرد و به همین دلیل پیشنهاد می‌شود مسئولیت نگهداشت برج میلاد را نیز به شرکت یادمان سازه بدهیم تا بدانیم که باید از چه کسی پاسخ بگیریم.


محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی، نیز با بیان این‌که این موضوع در شورای شهر چهارم نیز مطرح بود اما می‌بایست همین حالا با حضور معاونین مربوطه مساله برج تعیین تکلیف شود، گفت: ما در حوزه ساخت خوب هستیم، اما در حوزه نگهداری گزارشی نداریم و این در حالی است که در برخی پروژه‌ها متخصصان می‌توانند به ما کمک‌های زیادی کنند.


در ادامه پیروز حناچی، معاون شهرسازی شهرداری تهران، با بیان این‌که در شهر تهران تاسیسات عظیمی ایجاد شده اما فکری به حال نگهداری آن نمی‌شود، گفت: در شهرداری تهران این معضل جدی‌تر است و سازمانی برای نگهداشت پروژه‌ها نداریم و این در حالی است که حجم تاسیسات و سرمایه‌گذاری‌ها در شهر تهران بسیار زیاد است و جای تعجب است که چرا متولی نداریم.


وی گفت: زمانی که در معاونت فنی و عمرانی بودم لایحه‌ای را به معاونت برنامه‌ریزی دادم که براساس آن وظیفه نگهداشت این پروژه‌ها مشخص شده است و عنوان این لایحه بازبینی در حوزه معاونت فنی با هدف نگهداری از تاسیسات قدیمی است.


معاون شهرسازی شهرداری تهران با بیان این‌که تنها سرمایه شهر برج میلاد نیست، بلکه شهر آفتاب نیز تاسیسات خاصی دارد که باید مانیتورینگ سازه آن با دقت انجام شود، افزود: مثلا آسانسورهای برج میلاد در ایران تک است و نگهداری از آن از عهده هر شرکتی بر نمی‌آید و این در حالی است که تاکنون در شهرداری تهران تشکیلاتی نداشتیم که بتواند به راحتی نگهداری و مانیتورینگ مگاپروژه‌ها را انجام دهد.


ایرج معزی، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، نیز با بیان این‌که موضوع نگهداری و بهره‌برداری از سازه‌های خاص دو مقوله مهم و جداگانه است، اظهار کرد: تهران از پل، تونل و ... بسیاری برخوردار است که باید از آن نگهداری شود و هزینه‌های زیادی برای آن می‌شود اما به چشم نمی‌آید.


وی با بیان این‌که مثلا پل کریمخان مجددا ترمیم شد، ادامه داد: یک راه این بود که این پل را ببریم و در انبارهای شهرداری بگذاریم، اما حالا علم پیشرفت کرده و می‌توان با مرمت نسبت به نگهداشت پروژه اقدام کرد و این آمادگی در سطح معاونت فنی و عمرانی وجود دارد که نسبت به نگهداشت اقدام کنند.


همچنین درویش، مدیرعامل برج میلاد، نیز با بیان این‌که خوشحالم که اعضای شورای شهر با حساسیت و دلسوزی به مسائل برج میلاد که امروز به نبض تپنده شهر تبدیل شده دقت نظر دارند، گفت: سنسورها و شتاب‌سنج‌ها در بدنه برج از مدار خارج شده بود، اما در این دوره شرکت تخصصی انتخاب کردیم که مجددا شتاب‌سنج‌ها را احیاء کرده است و مرتبا پایش می‌شوند.


وی با بیان این‌که برج میلاد همواره از ظرفیت‌های سازمان‌های مشابه استفاده می‌کند، تصریح کرد: نباید هر موضوعی برعهده یک سازمان قرار داده شود و مدیریت واحد باید ایجاد شود. مثلا پروژه مشارکتی تحت عنوان پارکینگ در برج میلاد فعال است و ما نقشی در آن نداریم، اما هر وقت مسئولان مرا می‌بینند در مورد سرانجام این پارکینگ سوال می‌پرسند در حالی که نقشی در ساخت آن نداریم.


در پایان بررسی این مساله مقرر شد که هرچه سریع‌تر معاونت فنی و عمرانی پیگیر لایحه ارسالی خود در مورد نگهداشت پروژه‌های عمرانی باشد و آن را به کمیسیون‌های تخصصی ارائه کند.


برج میلاد طرح جامع ندارد


در ادامه محمد سالاری با اشاره به این‌که یکی‌دیگر از مشکلات برج میلاد نداشتن طرح جامع است، گفت: نداشتن طرح جامع سبب شده که شاهد تخلفات ساختمانی در دانشگاه علوم پزشکی ایران باشیم و در کنار برج میلاد یک گود وجود داشته باشد که روز به روز وضعیت آن خطرناک‌تر می‌شود که باید برای آن چاره‌اندیشی کرد.


پیروز حناچی، معاون شهرسازی شهرداری تهران، نیز با بیان این‌که قضیه گود برج میلاد از آنجا شروع شد که مسابقه‌ای برای فاز دوم برج میلاد برگزار شد و در آن طرح "زها حدید" انتخاب شد، گفت: مساله این است که باید برای مجموعه برج میلاد یک طرح جامع مشخص در نظر گرفته شود و براساس آن ساخت‌وسازها انجام گیرد، چرا که در حال حاضر شاهدیم یکی از پایه‌های پارکینگ بیمارستان میلاد در حریم رودخانه است و اگر خدایی ناکرده فردا روزی سیلی بیاید، چه اتفاقی رخ می‌دهد.


وی با بیان این‌که ما با گود خطرناکی روبه‌رو هستیم که با سلیقه ایجاد شده و با هیچ طرح مصوبه قبلی همخوانی ندارد، اظهار کرد: حالا عمر نیلینگ تمام شده و گود برج میلاد جزو گودهای خیلی خطرناک است، اما اگر آن را تثبیت کنیم دیگر نمی‌توان چیزی در آن ساخت و شنیده‌ام که معاون سابق شهرسازی با ارائه‌ پیشنهاداتی به کمیسیون ماده پنج، در مورد گود نظراتی داشته اما نمی‌دانم که آیا به راه‌حل روشنی رسیده‌اند یا نه؟


معاون شهرسازی با بیان این‌که ما با گود بسیار خطرناکی مواجه هستیم که باید تثبیت شود؛ اما دعوا با سرمایه‌گذار این پروژه ادامه دارد و سرمایه‌گذار هم هزینه‌ای نمی‌کند، تصریح کرد: اگر خدایی ناکرده اتفاقی بیفتد هیچ‌کس مسئولیت آن را قبول نمی‌کند و این در حالی است که حتی اگر گود را لایه‌لایه پر کنیم تثبیت به معنای این‌که به مانند گذشته شود، نمی‌شود اما وضعیت هم به گونه‌ای است که باید کاری کنیم و لازم است هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف شود.


گود خطرناک در کنار مدرسه‌ای در مرزداران


افشین حبیب‌زاده، معاون نظارت شورای عالی شهر تهران، با بیان این‌که اساسا در مورد وضعیت گودهای رها شده مشکلات زیادی داریم، گفت: این گودها متعلق به بخش دولتی، خصوصی و ... هستند و در همین منطقه ۲ می‌بینیم که گودهای خطرناکی وجود دارد که یک نمونه آن گود مسجدی در ابتدای مرزداران است که این گود دقیقا در کنار یک مدرسه است که صدها دانش‌آموز در آن تحصیل می‌کنند و دقیقا از بغل فندانسیون ساختمان این مجتمع، گود را برداشته‌اند و سازه نگهبان هم ندارد و بعد اگر اتفاقی بیفتد چه کسی پاسخگوست؟


باید در مورد گودها تصمیم بگیریم


وی با بیان این‌که باید در مورد گودها تصمیم بگیریم، اظهار کرد: اگر اتفاقی رخ دهد هیچ کدام‌مان نمی‌توانیم جواب قانع‌کننده‌ای بدهیم و به همین دلیل باید تصمیم قاطعی بگیریم و اجرا کنیم.


معاون نظارت شورای عالی شهر تهران با بیان این‌که در پارکینگ منفی چهار برج ترک‌هایی مشاهده شده که ناشی از گود خطرناک جنب برج است، ادامه داد: می‌توانیم نسبت به پایدارسازی گود اقدام کرده و برای صاحب آن فاکتور بفرستیم، اما بهتر است این گودها را سطح‌بندی کرده و رفتارهای متفاوتی با آنها داشته باشیم.


حبیب‌زاده پیشنهاد داد: بهتر است شورای شهر متولی شود و از شهردار تهران و سردار اشتری بخواهند تا در جلسه‌ای نسبت به تعیین تکلیف این برج ضمن بررسی همه ابعاد، اقدام شود.


در ادامه کشت‌پور – شهردار منطقه ۲ – با بیان این‌که به پتانسیل مناطق اعتماد کنیم، گفت: ستاد مرکز شهرداری شتاب‌دهنده است و این در حالی است که اجرا در سطح مناطق است و بهتر است با دادن اختیارات به مناطق از آنها کار بخواهیم.


وی با بیان این‌که دستور صدور پروانه برای این گود، دستوری بوده است، اظهار کرد: برخی می‌گویند گودها را پر کنید اما استنادشان به یک بند برای سال‌های قبل است، اما با کدام اعتبار و منطق فنی می‌توان گود را پر کرد.


اخطاریه دادستان به مالکان گودهای رها شده منطقه۲


شهردار منطقه ۲ با بیان این‌که منطقه ۲ گودهای رهاشده زیادی دارد، ادامه داد: خوشبختانه با کمک دادستان برای همه مالکان گودها اخطاریه صادر شده است اما این مساله کفایت نمی‌کند.


محمد سالاری نیز با بیان این‌که طرح جامع برج باید هرچه سریع‌تر مشخص شود، گفت: از معاونت شهرسازی درخواست می‌شود که ظرف مدت سه ماه نسبت به مطالعه و تعیین تکلیف طرح جامع برج میلاد اقدام کند، همچنین از شهردار تهران درخواست می‌شود که با محوریت معاونت مالی با بنیاد تعاون ناجا که طرف قرارداد سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری است وارد مذاکره شوند و نسبت به تعیین تکلیف گود کنار برج اقدام کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب