ارجاع دو تبصره طرح اصلاح سهمیه ایثارگران در کنکور به کمیسیون آموزش و تحقیقات
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در جلسه علنی امروز (30 خبرداد) مجلس شورای اسلامی بررسی جزئیات طرح اصلاح بند «الف» ماده ۹۰ قانون برنامه ششم توسعه که روز گذشته کلیات آن به تصویب نمایندگان رسیده بود، در دستور کار قرار گرفت و ماده واحده آن به تصویب مجلس رسید، اما دو تبصره ماده واحده به دلیل مغایرت با برنامه ششم توسعه و نیاز به دوسوم آرای نمایندگان به تصویب نرسید و با توجه به حجم بالای پیشنهادات اصلاحی، برای بررسی و تعیین تکلیف به کمیسیون آموزش و تحقیقات بازگشت.
بر اساس ماده واحده این طرح، «سهمیه ورود به دانشگاهها با ۵ درصد سهمیه اختصاصی برای همسران و جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه به ۳۰ درصد افزایش مییابد.»
دو تبصره ای هم که از تصویب مجلس بازماند و برای بررسی پیشنهادات الحاقی به کمیسیون آموزش و تحقیقات بازگشت، به این شرح است؛
«تبصره یک: در صورتی که سهمیه ۲۵ درصد ایثارگران تکمیل نگردد و ۵ درصد سهمیه اختصاصی همسران و جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه، پاسخگوی متقاضیان واجد شرایط نباشد، دولت مکلف است مانده ظرفیت خالی ۲۵ درصد ایثارگران را مازاد بر ۵ درصد مذکور به همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه که شرایط لازم را داشته باشند، اختصاص دهد.
تبصره دو: در صورت تصویب جزئیات این تبصره کسب حداقل ۸۰ درصد حد نصاب شرایط علمی و امتیاز پذیرفته شدگان (آخرین فرد پذیرفته شده، گزینش آزاد در هر کد رشته محل) برای تمامی رشته محل ها الزامی می باشد. این میزان در مورد برخی رشته های گروه علوم تجربی (مشتمل بر پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی و دستیاری پزشکی) و برخی رشته های گروه علوم ریاضی (مشتمل بر فنی و مهندسی) در آزمون سراسری و در تمامی رشته محل های کلیه مقاطع تحصیلات تکمیلی ۸۵ درصد حد نصاب شرایط علمی است».
موافقان و مخالفان اصلاح سهمیه ایثارگران در کنکور چه گفتند؟
موافقان اصلاح سهمیه ایثارگران بر افزایش حد نصاب علمی جهت رفع ابهامات تاکید و مخالفان یادآور شدند که این طرح بر آزمون سال جاری دانش آموزان تاثیری ندارد.
مهرداد بائوج لاهوتی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 30 خرداد) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با جزئیات طرح اصلاح ماده 90 قانون برنامه ششم توسعه درخصوص اصلاح سهمیه ایثارگران در کنکور گفت: ماده واحده و تبصره های این طرح عین قانون برنامه ششم توسعه است، لذا نیازی به تصویب قانون مجدد نیست.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: افزایش حد نصاب علمی و شرایط پذیرفته شدگان از خانواده ایثارگران تنها تغییری است که از 70 به 80 و 85 درصد در این طرح دیده می شود، لذا این طرح با هدف اولیه کمیسیون آموزش و تحقیقات مبنی بر رفع تبعیض بین ایثارگران فاصله دارد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس دهم افزود: به موجب تصویب این طرح نگرانی ها رفع نخواهد شد، هر چند ایثارگران باید در اولویت قرار گیرند و دفاع از حقوق آنها ضروری است، اما بهتر است شرایط علمی کشور نیز مورد توجه قرار گیرد.
محسن کوهکن در ادامه و در موافقت با جزئیات طرح مذکور تاکید کرد: این طرح از دو تغییر اساسی برخورداراست، نخست افزایش حد نصاب علمی مربوط به ایثارگران است تا مباحث و تبلیغات ناحقی که توسط برخی افراد در جامعه درخصوص سطح پایین علمی این افراد مطرح می شود، مرتفع گردد.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: از سوی دیگر در برنامه ششم توسعه سهمیه جانبازان بالای 25 درصد و کمتر از آن متفاوت در نظر گرفته شده بود که در این طرح این دسته بندی حذف و تبعیض برطرف شد.
کاظم دلخوش نیز در مخالفت با جزئیات طرح اصلاح سهمیه ایثارگران در کنکور گفت: طرح بعد از تصویب و تبدیل آن به قانون قابلیت اجرایی شدن دارد که این فرآیند زمانبر است، قانون نیز عطف به ما سبق نمی شود، بنابراین این اصلاحات برای دانش آموزانی که هفته آتی آزمون دارند، تاثیری نخواهد داشت.
نادر قاضی پور نیز در موافقت با جزئیات طرح مذکور ضمن تایید ابهام موجود در این طرح گفت: رفع ابهامی که از سوی آقای امیرآبادی مطرح شد مبنی بر اصلاح قانون دائمی (قانون خدمات رسانی به ایثارگران) باید جایگزین اصلاح قانون برنامه ششم توسعه شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: این طرح بعد از تایید شورای نگهبان و حدود 35 تا 40 روز آینده نهایی می شود، بنابراین تا زمان انتخاب رشته دانش آموزان می تواند به قانون تبدیل و مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام/