دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 خرداد 1397 - 17:20
مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌ها دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

رعایت اصول 10 گانه در پیشگیری از ابتلا به سرطان تاثیرگذار است

مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رعایت اصول 10 گانه در زندگی می تواند کمک موثری در عدم ابتلا به سرطان‌ها که تاثیر مستقیمی با نوع سبک زندگی دارد، داشته باشد.
کد خبر : 286478

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمد جعفر صادقی پیشگری را بهترین راه مبتلا نشدن به بیماری سرطان دانست و بیان کرد: متاسفانه مصرف دخانیات افزایش سرطان‌هایی مانند ریه، مثانه، کلیه و دهانه رحم را به دنبال دارد.


وی افزود: با وجود بیان هشدارها؛ اما مصرف سیگار و قلیان در میان مردم و به خصوص زنان در حال افزایش است.


صادقی خاطرنشان کرد: استفاده از پیپ، کشیدن سیگار، جویدن توتون و استفاده از قلیان در ایجاد بیماری سرطان نقش بسیاری دارد.


ضرورت داشتن فعالیت بدنی


مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: داشتن فعالیت بدنی منظم در پیشگیری از سرطان نقش دارد و حداقل باید روزانه 30 دقیقه از وقت خود را به انجام فعالیت بدنی و ورزش کردن اختصاص دهیم و به معنای واقعی برای سلامت خود وقت بگذاریم.


وی افزود: تقویت عضلات، داشتن شادابی در اثر داشتن فعالیت‌های بدنی منظم و حفظ وزن و قد مناسب در حالت ایده آل، سلامتی جسم انسان را به دنبال دارد و در پیشگیری از سرطان‌ها اثر گذار است.


صادقی بیان کرد: داشتن تغذیه سالم در کنار عدم استعمال دخانیات و داشتن تحرک بدنی لازم در حفظ سلامتی دارای اهمیت است. در این میان مصرف روزانه پنج وعده سبزی و میوه در طول روز می‌تواند تاثیر گذاری لازم را داشته باشد.


مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در کنار داشتن تغذیه صحیح، باید استفاده از غذاهای سرخ شده، کباب سوخته و ته دیگی‌های چرب و نیم سوخته در برنامه غذایی روزانه کاهش قابل توجهی پیدا کند.


وی افزود: کاهش مصرف قند، شکر، نمک و چربی نیز می‌تواند سلامت جسم را به دنبال داشته باشد.


صادقی تاکید کرد: باید در برابر عفونت‌ها نیز از خود محافظت کرد و در ارتباط جنسی ضمن پرهیز از داشتن چندین شریک جنسی از ابزارهای مناسب استفاده کنیم.


وی به حفاظت پوست بدن در برابر نور خورشید اشاره کرد و گفت: خورشید از ساعت 10 صبح الی 4 بعدازظهر در اوج نوردهی خود است و تابش مستقیم آفتاب بر بدن در این ساعات خطرناک است.


دکتر صادقی تاکید کرد: بهتر است در این ساعت در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیریم و در صورتی که به اجبار در معرض تابش قرار داشتیم از کلاه، عینک آفتابی و کرم‌های استاندارد استفاده کنیم.


مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد استرس را از دیگر عوامل تاثیر گذار بر سلامت انسان دانست و بیان کرد: تلاش کنیم در طول زندگی از عواملی که ما را در معرض استرس قرار می‌دهد دوری کنیم؛ زیرا استرس و تنش‌های روحی و روانی سیستم دفاعی بدن را کاهش داده و بدن را در برابر بیماری‌ها مستعد می‌کند.


شیوع افسردگی در جوانان


صادقی افزود: متاسفانه افسردگی در جوان‌ها در حال افزایش است؛ که این مهم ناشی از اضطراب‌هایی است؛ که در طول زندگی با آن مواجه می‌شویم. در صورتی که ما نتوانیم اضطراب‌ها را کنترل کنیم دچار مشکلات روحی می‌شویم.


وی خاطرنشان کرد: انسان در طول زندگی فارغ از هر مذهب و دینی که داشته باشد نیازمند ایجاد ارتباط با خداوند است. توکل و داشتن امید به لطف خداوند و یاد کردن از او دل انسان را آرام می‌کند، آرامشی که در زندگی نیازمند آن می‌باشیم.


صادقی اصل پیشگیری از سرطان را در داشتن زندگی اجتماعی سالم دانست و در پایان خاطرنشان کرد: مهربان بودن با یکدیگر، احترام گذاشتن به همه، قضاوت نکردن در زندگی و مقایسه نکردن ظاهر زندگی دیگران با باطن زندگی خود، دفاع بدن در برابر ناملایمات را بالا می‌برد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب