دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1397 - 12:45

دانشمند ایرانی رویان نیمه‌انسان نیمه‌پرنده ساخت

دانشمندان موفق به تولید رویانی نیمه انسان نیمه مرغ در آزمایشگاه شده‌اند؛ این کار برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه تغییر سلول‌ها به یک جنین انجام شده است.
کد خبر : 283001

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، این خبر شبیه به چیزی است که در یک فیلم علمی تخیلی کابوس‌وار شنیده می‌شود. دانشمندان در نیویورک توانسته‌اند رویان‌های نیمه انسان- نیمه مرغ ایجاد کنند؛ برخی این عمل را بیمارگونه و چندش‌آور توصیف کرده‌اند.


محققان امیدوارند که با پیوند سلول‌های بنیادی انسان به رویان‌های تازه شکل گرفته مرغ بتوانند اطلاعات بیشتری درباره نحوه تبدیل سلول‌ها به جنین کسب کنند.


دانشمندان معتقدند که این یافته‌ها می‌تواند منجر به ایجاد روش درمانی جدیدی برای اختلالات رشد شود. این پیشرفت علمی منجر به واکنش‌های مختلفی در فضای مجازی شده است.


برخی از کاربران توئیتر این آزمایش را بیمارگونه و ترسناک خواندند. بعضی از کاربران نیز مدعی شدند چرا باید چنین کاری انجام شود در حالی که ابرکامپیوترها می‌توانند تحقیقات را تا سطح مولکولی انجام دهند.


این مطالعه توسط تیم تحقیقاتی، تحت سرپرستی علی بریوانلو در دانشگاه راکفلر نیویورک، انجام شده است.


دانشمندان پیش از این می‌دانستند که سلول‌های بنیادی رویان می‌تواند به انواع سلول‌های خاص، از سلول استخوانی گرفته تا سلول کبد و ریه، تبدیل شود. آنها همچنین می‌دانستند که گروه خاصی از سلول‌ها، که در جنین ماهی و دوزیستان وجود دارد، نقشی حیاتی در توسعه ساختارهای اولیه آنها دارد.


این گروه از سلول خاص که «سازمان‌دهندگان» نام دارند، سیگنال‌های مولکولی تولید می‌کنند که باعث رشد و توسعه سلول‌ها به روش‌های خاصی می‌شود.


وقتی یک سازمان‌دهنده از یک رویان به رویانی دیگر پیوند زده می‌شود، میزبان جدید را مجبور به تولید ستون فقرات ثانویه و سیستم عصبی مرکزی می‌کند که مکمل مغز و نخاع می‌شود.


دستورالعمل‌های اخلاقی آزمایش روی رویان‌های انسان را محدود می‌کند با این حال دانشمندان نمی‌دانستند که سازمان‌دهنده مشابهی در انسان‌ها وجود دارد.


برای مثال، در ماساچوست آزمایش روی رویان‌هایی که بیش از 14 روز از رشدشان نمی‌گذرد، مجاز است که برابر با زمان تشکیل سلول‎های سازمان‌دهنده است. برای حل این مشکل، دکتر بریوانلو با استفاده از سلول‎های بنیادی جنین انسان مصنوعی پرورش داده‌اند و سپس آنها را به رویان مرغ پیوند زدند.


به محض این که سلول‌های بنیادی انسانی وارد رویان میزبان پرنده شدند، شروع به توسعه ستون فقرات ثانویه و سیستم عصبی شدند؛ این امر نشان از حضور سلول سازمان‌دهنده انسانی می‌دهد.


دکتر بریوانلو درباره نتایج این آزمایش گفت: «زمانی که سازمان‌دهنده انسانی را به رویان مرغ پیوند می‌زنید، زبان مورد استفاده برای هدایت سلول‌های پرنده و ایجاد مغز و سیستم عصبی شبیه زبانی است توسط ماهی‌ها و دوزیستان استفاده می‌شود».


وی افزود: «این پیوند نه تنها جان سالم به در برد بلکه منجر به وجود آمدن این ساختارهای سازمان‌دهنده زیبا شده است».


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب