ایجاد کرسی ارتباطات علموفناوری یونسکو نقش علمی ایران را در منطقه ارتقا میدهد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم؛، دکتر منصور غلامی در این مراسم با اشاره به اینکه در زمینه علم و دانش حرفهای زیادی برای گفتن در دنیا داریم؛ گفت: ایران با سابقه دیرین تمدنی خود ظرفیتهای علمی و دانشی بالایی دارد که میراث بشریت محسوب میشود و ما باید از هر فرصتی برای انتقال میراث علمی خود به دنیا استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: از فرصتهایی که علوم و فناوریهای ارتباطات در عصر حاضر برای ارتباط ملتها فراهم کرده است استفاده کنیم.
غلامی با اشاره به قدمت بالای رشته علوم ارتباطات در دانشگاه علامه طباطبایی و تواناییهای اعضای هیات علمی و محققان این دانشگاه گفت: انتخاب دانشگاه علامه برای ایجاد «کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو» انتخاب درستی بود.
وی با تاکید بر نقش کرسی یونسکو در ارتباطات علم و فناوری در افزایش توانمندیهای دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاههای دیگر کشور از مسیر همکاریهای بینالمللی گفت: ایجاد این کرسی نقش منطقهای جمهوری اسلامی ایران را در مسائل علمی افزایش میدهد.
در ادامه این مراسم، دکتر حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: ایجاد «کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو» روز تاریخی برای دانشگاه علامه طبایی و تحولات علمی در ایران است.
وی افزود: در گذشته علوم پایه و فنی و مهندسی و تحولات فناورانه را آغاز تحولات علمی در رشتههای مختلف میدانستند ولی امروز این دانش ارتباطات است که بر علوم سایه انداخته است و توسعه این دانش آغاز توسعه سایر رشتهها محسوب میشود.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: اهمیت ارتباطات به لحاظ نظری آنقدر است که بدون شناخت مدل ارتباطی رایج در یک جامعه نمیتوان سایر ابعاد آن را شناخت.
در ادامه این نشست؛ دکتر حجتالله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اعلام اینکه «کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو» اولین کرسی یونسکو در دانشگاه علامه طباطبایی و شانزدهمین کرسی این سازمان در ایران است، ابراز امیدواری کرد که این کرسی از فعالترین کرسیهای موجود در ایران باشد.
وی با اشاره اینکه ما فکر میکنیم سازمان یونسکو به تفاوتهای فرهنگی و هنجارهای فرهنگی جوامع احترام میگذارد و در امور آموزشی و فرهنگی کشورهای عضو دخالت نمیکند؛ گفت: تاسیس این کرسی یونسکو در دانشگاه علامه طباطبایی فرصتی برای ایران است تا سخنان شنیدنی خودرا به گوش دنیا برساند.
دکتر هادی خانیکی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس «کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو» نبز در این آیین گفت: نقش ارتباطات در دنیای امروز افزایش همگرایی ها است و ما امیدواریم افتتاح این کرسی، ارتباط نهاد علم با جامعه را در ایران تقویت کند.
وی افزود: افتتاح این کرسی فرصت تازهای برای ایران است تا از ظرفیتهای جهانی برای توسعه دانشگاههای خود استفاده کند.
دکتر محمد مهدی فرقانی رئیس دانشکده علوم ارتباطات در این آیین گفت: ارتباطات علم و فناوری را حوزهای جدید و نوظهور است که باید از آن برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و تبدیل علم به فرهنگ استفاده کرد.
دکتر جلالی نماینده دایم ایران در سازمان یونسکو نیز با اشاره به اینکه ایجاد کرسی توسط سازمان یونسکو برای نزدیکی و افزایش کشورهای جنوب شکل گرفت گفت: بر اساس این کرسیها کشورهای دارای کرسی در یک همکاری بینالمللی برنامههای پیشنهادی خود را در زمینههای خاص در سطح دنیا مطرح میکنند.
وی ایجاد کرسی سازمان یونسکو در دانشگاه علامه طباطبایی را عاملی برای پیوند دانشگاههای ایران با سایر دانشگاههای دنیا دانست و از آن به عنوان دریچهای برای آشنایی دنیا با تواناییهای علمی ایران یاد کرد.
فعالیت ۷۳۵ کرسی یونسکو در جهان
در ادامه این آیین خانم استر لاروش رئیس دفتر منطقهای یونسکو در ایران نیز گفت: این دفتر امور کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان و ترکمنستان را برعهده دارد و ایجاد «کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو» میتواند همکاریهای علمی ایران و این کشورها را افزایش دهد.
وی با اعلام اینکه ایجاد کرسی توسط سازمان یونسکو در خلق ایدهای جدید آموزشی و پژوهشی و ارتقای علمی کشورها با در نظر گرفتن تنوعهای فرهنگی سودمند بوده است گفت: هم اکنون ۷۳۵ کرسی یونسکو در جهان فعال است که ۱۳۴ کشور را به هم پیوند میدهد.
پس از مراسم افتتاحیه، محل استقرار «کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو» در دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با حضور وزیر علوم افتتاح شد.
اعطای نشان دانشگاه علامه طباطبایی به خانم لاروش، رئیس دفتر منطقهای یونسکو در تهران و دکتر جلالی، نماینده ایران در سازمان یونسکو بخشی دیگر از این آیین بود.
رئیس دانشگاه بوعلی سینا، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و تعدادی از اساتید مطرح علوم ارتباطات همچون دکتر عاملی، دکتر شکر خواه و دکتر افخمی و اعضای هیات علمی دانشکده علوم ارتباطات از جمله شرکتکنندگان آیین افتتاح «کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو» بودند.
انتهای پیام/