بخشایش: اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، آمریکا در دو ماه آینده دوباره درخواست مذاکره میکند
احمدرضا بخشایشارستانی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره ائتلاف بین کشورهای عضو 1+5 در مذاکرات هستهای با ایران، گفت: کشورها معمولا در سیاست خارجی خود دو سیاست دارند، یک سیاست اعلامی و یک سیاست پنهان؛ کشورها ممکن است در موضعگیریهای بینالمللی خود جهتگیریهایی داشته باشند اما نگاهشان به کشورِ قدرتمندتر است.
مذاکرات باید مانند قوری چای دم بکشد، اینها اگر مذاکرات به نتیجه نرسد و بروند بعد در پایتختهایشان مینشینند و میبینند که مذاکره بد نبود و مجددا درخواست از سرگیری مذاکره را میکنند |
وی به کارشکنی برخی کشورها در طول مدت دوساله مذاکرات اشاره و اظهار کرد: به عنوان مثال رژیم صهیونیستی و عربستان با فرانسه تماس میگیرند و فرانسه از آنها پول میگیرد و در مذاکرات مخالفت میکند، اما کشورهای دیگر احساس میکنند که تحتالشعاع آمریکا هستند و اگر آمریکا با توافق، موافقت کند آنها هم موافقت میکند.
نماینده اردستان در مجلس، در پاسخ به این سؤال که «آیا روسیه و چین در مذاکرات طرف ایران هستند؟»، تصریح کرد: به نظر بنده روسیه و چین هم تلاش میکنند که با غرب همراه شوند تا با ایران؛ به این دلیل که ایران نسبت به آمریکا و طرفهای غربی انگیزه اقتصادی کمتری برای این دو کشور دارد.
وی ادامه داد: البته بعد از تنش و اختلافاتی که بر سر مسئله اوکراین بین روسیه و آمریکا بهوجود آمد، در جاهایی صدای مقامات این کشور برای طرف مقابل بلند شد، اما روابط خارجی روسیه اینگونه نیست که کاملا به سمت ایران بیاید.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، اضافه کرد: البته روسیه در بحث فروش تسلیحات و رفع تحریم آن، یکی از کشورهایی بود که تمایل داشت تحریم تسلیحاتی علیه ایران لغو شود، چراکه ایران بازار خوبی برای فروش سلاحهای روسی است.
بخشایش درباره ارزیابی خود از ساعات پایانی ضربالاجل مذاکرات هستهای، گفت: به نظر بنده 90 درصد احتمال دارد که مذاکرات به توافق برسد، توافق در ژنو و لوزان صورت گرفته است؛ اما چون آمریکا گمان میکند کشور برتر جهان و ناظم نظام بینالملل است میخواهد در لحظات آخر هم فشار وارد کند تا امتیاز بیشتری بگیرد. اما این تغییر موضع آمریکایی زیاد مهم نیست و اگر توافق هم حاصل نشود آنها تا شهریورماه مجددا به میز مذاکره بازمیگردند.
وی افزود: دلیل اینکه میگویم برمیگردیم این است که مذاکرات باید مانند قوری چای دم بکشد، اینها اگر مذاکرات به نتیجه نرسد و بروند بعد در پایتختهایشان مینشینند و میبینند که مذاکره بد نبود و مجددا از سرگیری مذاکره را درخواست میکنند.
انتهای پیام/