دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1397 - 11:14
آنا از دومین کتاب سال فرهنگی گزارش می‌دهد؛

جشنواره‌ای ویژه تشویق نویسندگان کتب فرهنگی در دانشگاه تهران

دومین جشنواره کتاب سال فرهنگی دانشگاه تهران با معرفی نه برگزیده در باشگاه دانشجویان این دانشگاه به کار خود پایان داد.
کد خبر : 277903

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دومین دوره جشنواره ملی کتاب سال فرهنگی دانشجویان در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد. این جشنواره در سه بخش ادبی-هنری، اجتماعی-سیاسی و اخلاقی تربیتی دینی،‌ فراخوان ارسال آثار را به دانشگاه‌های سراسر کشور ارسال نمود که متعاقب آن 184 اثر از دانشجویان کل کشور به دبیرخانه ارسال شده است.


از تعداد 227 دانشجوی شرکت‌کننده در این مسابقه، 87 اثر در بخش کتاب‌های هنری-ادبی، 64 اثر در بخش کتاب‌های اجتماعی-سیاسی و 33 اثر در بخش کتاب‌های دینی- اخلاقی و تربیتی ارسال کرده‌اند و حدود 70 داور این آثار را از جنبه‌های گوناگون مورد ارزیابی قرار دادند و در هر بخش 3 نفر را به عنوان رتبه‌های برتر برگزیدند که در مجموع مسابقه 9 نفر برگزیده شدند.



دانشگاه دستگاه تولید مدرک نیست، بستر فرهنگ‌سازی است


در این مراسم دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران که متولی برگزاری این مراسم بود اظهار کرد: گاهی اوقات برخی عبارات آنقدر تکرار می شوند که مفهوم آن از یادها می رود. فرهنگی نیز ازهمین کلمات است. کمتر رسانه‌ای در روز پیدا می شود که به نوعی از فرهنگ سخن نگویند٬ به دلیل همین زیاد حرف زدن از فرهنگ است که یادمان می رود فرهنگ چقدر کاربرد دارد.


سرسنگی تصریح کرد: اعتقاد دارم مساله فرهنگ باید در دانشگاه حل شود٬ نه بخاطر اینکه بگوییم در کنار مدیریت های دیگر مدیریت فرهنگی هم داریم بلکه به این دلیل که جای فرهنگ در دانشگاه است٬ دانشگاه بستر فرهنگ‌سازی است.


وی ادامه داد: کار دانشگاه فقط تولید علم نیست٬ حتما دانشگاه باید تولید علم کند اما دانشگاه صرفا محل تولید علم نیست٬ علم در آزمایشگاه و موسسات علمی و... نیز تولید می‌شود، اما دانشگاه محل تولید انسان است٬ اگر انسان خوبی تولید شود قطعا آن انسان علم خوب تولید می کند.


معاون فرهنگی دانشگاه تهران درباره هدف برگزاری این همایش گفت: خلایی در حوزه کتاب‌های فرهنگی دانشگاه وجود داشت٬ جهاد دانشگاهی مراسم کتاب سال علمی برگزار می‌کند و ما سعی کردیم به ابعاد فرهنگی کتب توجه کنیم و کسانی که در کنار علم به ابعاد فرهنگی توجه می کنند را ترغیب کنیم.


وی ادامه داد: از نظر تحصیلات نیز حدود ۹۹ دانشجوی دکتری٬ ۶۹ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۱۶ نفر دانشجوی کارشناسی آثار خود را‌به این جشنواره ارسال کرده‌اند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران در مقایسه با آثار ارسالی سال گذشته عنوان کرد: سال گذشته ۴۸ اثر به دبیرخانه رسید که امسال نسبت به سال گذشته ۳۸۰درصد رشد داشته ایم و این نشان دهنده این است که همایش جای خود رابین دانشجویان باز کرده است.



لزوم توجه به پژوهش در دانشگاه‌ها


در ادامه این مراسم حجت الاسلام رسول جعفریان رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران گفت: اولین چیزی که این جشنواره با خود به همراه می‌آورد حمایت از علم و کتاب است.


وی ادامه داد: این جشنواره یک نوع حمایت از کتاب و اندیشه و علم است که می‌تواند تاثیر زیادی برای ورود پژوهشگران به صحنه علم داشته باشد. باید در این جشنواره نیرو‌های جوان را تشویق کنیم سرمایه‌گذاری برجوان‌ها تاثیر خود را در آینده نشان می‌دهد.


جعفریان تصریح کرد: بدبینی درباره دانشگاه در محیط‌های عمومی و حوزه‌های علمیه وجود دارد که باید این بدبینی را دانشگاهیان پاسخ دهند و این توجه بیشتر به مسائل اجتماعی و تربیتی و احیای ارزش‌های دینی و ملی است.


رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران گفت: در این جشنواره‌ها باعث می‌شود که از هویت فکری و اجتماعی مان دفاع کنیم و نشان دهیم راهی که می‌رویم در خدمت مردم و آینده جوانان است.


وی در پایان گفت: حمایت از کتاب،‌حمایت از پژوهش است باید از دوره کارشناسی دانشجویان را پژوهشگر بار بیاوریم.


تقدیر از برگزیدگان جشنواره کتاب سال فرهنگی


در پایان این مراسم، برگزیدگان توسط دکتر نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران، مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، رسول جعفریان رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران تقدیر و تجلیل شدند.


رتبه برتر در هربخش مبلغ 3 میلیون تومان،‌رتبه دوم مبلغ 2 میلیون تومان و رتبه سوم هربخش 1 میلیون تومان دریافت کردند.


در حوزه دینی-تربیتی- اخلاقی نرگس سادات مبلغ رتبه اول، حوریه خدایی رتبه دوم و محمود قاسم‌زاده رتبه سوم را کسب کردند.


در حوزه هنری -ادبی مرتضی دررودی جوان رتبه اول، آیسودا هاشم‌پور رتبه دوم و حسام حسن‌زاده رتبه سوم را کسب نمودند.


همچنین در حوزه اجتماعی سیاسی گودرز میرانی رتبیه اول، مسلم طاهری کل کشوندی رتبه دوم و عبدالرسول دیوسالار رتبه سوم را کسب نمودند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب