دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 ارديبهشت 1397 - 11:54

خاطرات را با هولوگرافی ادیت کنید

دانشمندان به‌زودی می‌توانند با استفاده از هولوگرافی خاطرات و احساسات را مستقیما داخل مغز ادیت کنند.
کد خبر : 276945

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceAlert، محققان راهی برای فریب مغز پیدا کرده‌اند تا چیزی را احساس کنند که وجود خارجی ندارد.


دانشمندان از فلش‌های نوری برای کنترل نورون‌ها استفاده کردند. آنها معتقدند که می‌توانند فعالیت واقعی مغز را کپی کنند و در جای دیگری قرار دهند؛ بدین ترتیب در آینده‌ای نزدیک امکان ویرایش خاطرات، پاک کردن دردها یا قرار دادن تصویری که وجود خارجی ندارد، امکان‌پذیر خواهد بود.


این تکنولوژی که «تعدیل‌کننده هولوگرافیک مغز» نام دارد، از تصاویر هولوگرافیک برای فعال کردن یا غیرفعال کردن نورون‌ها استفاده می‌کند. هدف نهایی این تکنولوژی، کنترل هم‌زمان هزاران نورون در الگوهای مبتنی بر فعالیت واقعی مغز برای تکرار احساسات است.


چشم‌انداز نهایی ایجاد سیستمی است که بتواند به طور دائمی بر فعالیت مغز نظارت کند و بر اساس شرایط موجود تصمیم بگیرد که فعالیت کدام نورون‌ها باید کم یا زیاد شود. شاید در نظر اول به یاد تکنولوژی پاک کردن خاطرات در فیلم «درخشش ابدی یک ذهن پاک» بیفتید اما احتمالات و امکانات تعدیل‌کننده هولوگرافیک مغز بیشتر از این‌هاست.


برای مثال سیستم بینایی مجهز به یک دوربین برای افراد نابینا تصور کنید که می‌تواند تصاویر رویت‌شده با لنزش را به فعالیت مغزی مرتبط با دیدن آن تصاویر تبدیل کند. یا یک اندام مصنوعی را تصور کنید که می‌تواند حس لامسه را به کاربر منتقل کند.


الن ماردینلی، زیست‌شناس سلولی مولکولی در دانشگاه برکلی و یکی از سرپرستان این مطالعه، گفت: «این تکنولوژی پتانسیل بالایی برای پروتزهای عصبی دارد چرا که دقت عمل مورد نیاز مغز برای تفسیر الگوهای فعالیت را دارد. اگر شما قادر به خواندن و نوشتن به زبان مغز باشید، می‌توانید به زبان خودش با آن صحبت کنید بدین ترتیب مغز می‌تواند پیام‌ها را بهتر تفسیرکند».


وی در ادامه افزود: «این یکی از اولین قدم‌ها در مسیر طولانی توسعه تکنولوژی است که می‌تواند به شکل ایمپلنت مغزی ارائه شود».


تعدیل‌کننده هولوگرافیک مغزی هنوز در مراحل اولیه ساخت قرار دارد اما نتایج آزمایش‌های ابتدایی روی موش‌ها امیدوارکننده‌ بوده است.


در این آزمایش بخش سه‌بعدی کوچکی از مغز موش مورد هدف قرار گرفته بود که بین دو هزار تا سه هزار نورون دارد. به هر نورون ‌یک ویروس (که DNA را به سلول می‌رساند) و پروتئین (که در هنگام تابش نور، نورون را فعال می‌کند) ضمیمه می‌شود.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب