وزیر کشاورزی در آستانه بهشت!/ موافقت روحانی با جدایی حجتی
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا - شاهرخ صالحی کرهرودی؛ «محمود حجتی»، وزیر جهاد کشاورزی، در دولت اصلاحات و دولتهای یازدهم و دوازدهم، در حالی دهه هفتم عمر خودش را میگذراند، که اصالتا نجفآبادی بوده و به لحاظ سیاسی، از اعضای جدی حزب منحله مشارکت، محسوب میشود. حجتی که چندی پیش تا یک قدمی استیضاح هم در مجلس رفته بود و مجدد توانسته بود، رای اعتماد بگیرد، اینبار، گزینه جدی اصلاحطلبان برای شورای شهر تهران شده است.
حزب کارگزاران سازندگی که با عبور از محسن هاشمی، حاضر نشدند تا وی به کرسی شهرداری تهران برسد، پس از آنکه نتوانستند بر روی ترکنژاد اجماع کنند، تصمیم به حمایت از محمود حجتی برای رسیدن به کرسی شهرداری تهران گرفتند. این در حالی است که اعضای حزب اتحاد ملت که عمدتا همان اعضای حزب منحله مشارکت هستند نیز از ابتدا تمایل به انتخاب حجتی برای این سمت داشتند و قبل از انتخاب نجفی هم، حجتی یکی از گزینههای جدی آنها برای تصدی شهرداری تهران بود.
اصلاحطلبان معتقدند که حجتی روابط خوبی با نظام دارد و همین مساله باعث میشود تا روابط اصلاحطلبان و حاکمیت بهتر از گذشته شود؛ تائید حجتی به عنوان مدیر پروژه انتقال آبهای مرزی کشور از سوی رهبر معظم انقلاب از جمله نکاتی است که اصلاحطلبان همواره به آن اشاره میکنند.
یک عضو شورای شهر تهران که از اعضای نزدیک به دفتر سیدمحمد خاتمی نیز هست، پس از دیداری که با حجتی داشت، اعلام کرده بود که وی برای تصدی شهرداری تهران مصمم است و روحانی هم با جدایی وی از دولت موافقت کرده است.
برخی اعضای شورای شهر، انصراف انصاری لاری از نامزدی برای تصدی شهرداری تهران را هم در راستای جدیشدن موضوع حجتی اعلام کردهاند.
عبور از فرزند آیتالله
البته بازی دوگانه حزب کارگزاران سازندگی در این میان، بسیار قابل توجه است؛ در حالیکه همگان تصور میکردند که کارگزاران باید از محسن هاشمی به عنوان عضو رسمی خود، در رسیدن به کرسی شهرداری تهران حمایت کند اما ناگهان، انتقادات تند و تیزی از سوی غلامحسین کرباسچی، روانه رئیس شورای شهر تهران شد و در روزی رای گیری برای انتخاب کاندیداهای شهرداری تهران نیز تنها 5 رای اصلاحطلبان سنتی به حساب محسن ریخته شد تا نشان دهد اصلاحطلبان به راحتی از فرزند آیتالله عبور کردهاند.
علاوه بر این، کارگزاران سازندگی در جلسهای برای تعیین تکلیف گزینههای شهرداری داشتند، ابتدا قرار بود تا از ترکنژاد برای رسیدن به این کرسی حمایت کنند. ترکنژاد از جمله ثروتمندان ایرانی است که برخیها گفته بودند، ترکنژاد آنقدر پول دارد که میتواند هزینه یکسال تهران را هم از جیب بدهد. البته حواشی ترکنژاد و نداشتن سابقه اجرایی، آنقدر زیاد بود که کارگزاران تصمیم گرفتند تا از خیر او برای رسیدن به شهرداری بگذرند. دومین گزینه مد نظر کارگزاران، انصاری لاری بود. برخیها حمایت خاتمی از انصاری لاری را دلیل گرایش اصلاحطلبان به وی دانسته بودند اما حمایت جدی اتحاد ملت از انصاری لاری باعث شد تا کارگزاران کمی عقب نشینی کنند و همین مساله باعث شود تا کارگزاران در نهایت به گزینهای مانند حجتی رضایت دهند.
حجتی اگرچه از جمله اصلاحطلبان نزدیک به طیف مشارکت محسوب میشود اما روابط خوب حجتی، با اعضای حزب اعتدال و توسعه و برخی اعضای کارگزاران سازندگی باعث شده تا از نظر کارگزاران هم حجتی گزینه مطلوبی به نظر برسد.
رپورتاژ روزنامه سازندگی برای حجتی
روزنامه سازندگی ارگان حزب کارگزاران سازندگی در طرح روی جلد خود با تصویری از روحانی، نوبخت، جهانگیری، زنگنه، کلانتری و محمود حجتی، با استناد به سخنرانی رئیسجمهور به تقسیم بندی وزرا به دو دسته امیدوار و ناامید پرداخته است. در این تقسیم نوبخت، زنگنه و کلانتری به عنوان ناامید قلمداد شدهاند و تنها کسی که با معیار روحانی امیدوار است و هم مشکل را گفته و هم راه حل را، محمود حجتی است!
این جلد، بیش از آنکه موضوعش دولت روحانی و وزرا باشد؛ توجه دادن مخاطب به حجتی است. حجتی در حالی "امیدوارترین" وزیر روحانی دانسته شده؛ که حالا می خواهد عبای وزارت را با ردای شهرداری عوض کند. چهره تشکیلاتی حزب سابق مشارکت که در تمام سال های افول اصلاح طلبان در فاصله ٨٨ تا ٩٢، منزلش پایگاه جلسات مشارکتی ها بود و چراغ خاموش، اصلاح طلبان را دور هم جمع کرده بود، حالا میخواهد در حکومت اصلاحطلبان بر مدیریت شهری، همراه آنها شود.
انتهای پیام/