برخورد دو ماهواره در فضا
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، افزایش زبالههای فضایی نگرانیها زیادی را به وجود آورده است، حالا دانشمندان برای این که نشان دهند این امر میتواند چه عواقبی را در پی داشته باشد، برخورد فاجعهآمیز دو ماهواره در فضا را شبیهسازی کردهاند.
از زمانی که بشر اولین ماهواره خود را به مدار فرستاد، تنها چهار برخورد بین اشیاء در فضا به ثبت رسیده است اما متخصصان بر این باورند که برخوردهای ماهوارهای در آینده رایجتر خواهند شد.
محققان برای درک بهتر از این که وقتی ماهوارهها (که با سرعت صدها کیلومتر بر ساعت حرکت میکنند) با اشیای دیگر برخورد میکنند، چه اتفاقی میافتد، این تصادف را در آزمایشگاه شبیهسازی کردند.
این آزمایش میتواند اطلاعات مفیدی درباره عواقب بعدی تصادف در فضا را به ارمغان بیاورد. همچنین میتواند به دانشمندان کمک کند تا تخمین بزنند یک تصادف در فضا چقدر خرده ریز تولید میکند. به گفته دانشمندان، چنین اتفاقاتی در زندگی واقعی همیشه به طور متفاوتی اتفاق میافتند.
تیزیانا کاردون، مهندس ساختار سازمان فضایی اروپا، در این باره میگوید: «میخواهیم درک کنیم وقتی دو ماهواره بههم برخورد میکنند، چه اتفاقی میافتد. تاکنون گمانهزنیهای زیادی درباره نحوه از دست رفتن انرژی برخوردها در ارتفاعات بسیار بالا وجود داشته است اما درک جامعی از فیزیک این پدیده نداریم».
وی افزود: «بنابراین قصد داریم جزئیات دقیق نحوه از هم پاشیده شدن ماهوارهها و مقدار خرده ریزهای تولید شده پس از تصادف را شبیهسازی کنیم و بدین ترتیب میتوانیم کیفیت مدلها و پیشبینیهای خود را بهبود ببخشیم».
با این حال انرژی مورد نیاز برای انجام این کار از مقدار معمول بیشتر خواهد بود.
همانطور که قبلا اشاره کردیم تاکنون چهار برخورد ماهوارهای در فضا رخ داده است؛ اولین مورد در سال 1991 اتفاق افتاد وقتی که ماهواره روسی «کیهان 1934» با قسمتی از «کیهان 926» برخورد کرد.
پنج سال بعد، ماهواره فرانسوی «سرایز» با قطعهای از موشک «آریان 4» تصادف کرد.
سپس در سال 2005، بخش بالایی یک موشک آمریکایی با بخشی از یک موشک چینی برخورد کرد. در سال 2009 نیز یک ماهواره ایریدیوم به ماهواره روسی «کیهان 2251» برخورد کرد.
همانطور که کاوش در فضا ادامه مییابد، انتظار میرود برخوردهای این چنینی نیز بیشتر و بیشتر شود.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/