دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 ارديبهشت 1397 - 08:58
معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه خواجه نصیر خبر داد؛

پایش آسیب‌های اجتماعی در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه خواجه‌ نصیرالدین طوسی از تفکیک دانشجویان خارجی از دانشجویان داخلی در خوابگاه‌های این دانشگاه خبر داد.
کد خبر : 275103

دکتر عبدالمجید خشنود در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: در حوزه دانشجویی برنامه کلانی چیده‌ایم که آنها را پیگیری خواهیم کرد، براساس تصمیم وزارت علوم و بین‌المللی سازی دانشگاه‌ها، امسال موضوعات بین‌المللی سازی را در اولویت قرار داده‌ایم و در بخش خوابگاه و سرویس‌های رفاهی را انجام می‌دهیم که سطحی از کیفیت بالا ارائه دهیم.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه خواجه‌ نصیرالدین طوسی تعداد دانشجویان خارجی این دانشگاه را زیر 100 نفر اعلام کرد و گفت: قصد داریم که تعداد این دانشجویان را افزایش دهیم.


وی درباره خدمات‌هی به دانشجویان خارجی ادامه داد: سعی‌مان بر این است واحدهای خوابگاهی از دانشجوی جاری ما جدا باشد، چراکه دانشجویان داخلی با دانشجویان خارجی تفاوت فرهنگی دارند، البته قصد نداریم کیفیت خدمات را کم کنیم،‌ در این مسیر برنامه داریم که یکی از خوابگاه‌های دخترانه و یک خوبگاه پسرانه را کیفی‌سازی کنیم.


برنامه‌ای برای ‌ احداث خوابگاه دانشجویان خارجی نداریم


خشنود بیان کرد: برنامه نداریم که برای دانشجویان خارجی خوابگاهی احداث کنیم، بلکه می‌خواهیم از خوابگاه‌های موجود بخشی را به دانشجویان خارجی اختصاص دهیم.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه خواجه‌ نصیرالدین طوسی درباره آموزش زبان فارسی به دانشجویان خارجی گفت: خوشبختانه در این زمینه وزارت علوم و وزارت امور خارجه برنامه منسجمی دارند که اکثرا دانشجویان در این زمینه مشکلی ندارند.


وی ادامه داد: دغدغه اصلی دانشجویان خارجی موضوعات رفاهی و بیمه است،‌ ما هم در حال برنامه ریزی هستیم تا بتوانیم راهی برای این تقاضای آنها بیابیم.


خشنود همچنین درباره خدمات رسانی به دانشجویان داخلی برای شرکت در دوره‌های مشترک خارجی گفت: مسئولیت اعزام دانشجویان با معاونت بین‌الملل است و بیشتر دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری به این دوره‌ها می‌روند، دانشگاه هم حمایت خوبی می‌کند از این رو در این زمینه کمترین مشکل را داریم.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه خواجه‌ نصیرالدین طوسی همچنین درباره تامین ارز دانشجویی تاکید کرد: تاقبل از وقایع اخیر در بازار ارز کمترین مشکل را داشتیم ولی در شرایط فعلی هم می‌دانم معاونت بین‌الملل نهایت همکاری را با دانشجویان دارد.


استقرار 2 هزار دانشجو در خوابگاه‌های دانشگاه خواجه نصیر


وی گفت: در حال حاضر 10 خوابگاه مجردی، 2 خوابگاه متاهلی داریم و 2000 دانشجو از مجموع 7000 هزار دانشجو در خوابگاه‌ها مستقر هستند.


خشنود درباره تامین فضای مطالعه دانشجویان با توجه به نزدیکی امتحانات، تصریح کرد: در خوابگاه‌ها امکانات متنوع وجود دارد و برنامه داریم امکانات کمتری دارند تکمیل کنیم.


وی در پاسخ به اینکه جابه جایی خوابگاه را مدنظر دارید، ادامه داد: طرح برای خوابگاه‌ها داریم سعی داریم جاهای مناسب‌تری را پیدا کنیم.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه خواجه‌ نصیرالدین طوسی همچنین درباره مراکز مشاوره دانشجویان اضافه کرد: مرکز مشاوره فعال و پویایی داریم، مرکز ما سال گذشته مرکز برتر شد. 10 نفر از همکاران حوزه مشاوره در مرکز ما فعالیت دارند در همه خوابگاه‌ها و دانشکده‌ها فعال هستند،‌ یکی از مراکزی که خیلی برای ما اهمیت دارد، همین مرکز است.


تشکیل کارگروه آسیب‌های اجتماعی دانشجویان


وی در پاسخ به اینکه مرکز مشاوره چه خدماتی در خصوص مشکلات روحی دانشجویان ارائه می‌دهد، گفت: این مشکلات در اکثر دانشگاه‌ها و دانشگاه ما نیز وجود دارد، در پایش‌هایی که ما انجام دادیم، مواردی بودند که نگرانی ایجاد کرده‌اند این موضوع در دستور کار معاونت دانشجویی قرار دارد و ریاست دانشگاه نیز به این موضوع بسیار تاکید دارد. به همین دلیل کارگروه عالی آسیب‌های اجتماعی دانشجویان تشکیل دادیم، رئیس دانشگاه رئیس کارگروه است، اعضای هیات علمی حوزه مشاوره در این کارگروه حضور دارند، این کارگروه وظیفه پایش وضع موجود را دارد و اجرای برنامه‌ها را نیز باید پیگیری کند.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه خواجه‌ نصیرالدین طوسی در پاسخ به اینکه خیلی از دانشجوها اساسا مراجعه نمی‌کنند،‌ ادامه داد: یکی از بحث‌ها همین است، این کارگروه در درجه اول وظیفه پایش را برعهده دارد، اینکه چه عواملی باعث می‌شود که آسیب‌ها به وجود می‌آید،‌ در بررسی‌ها دنبال این هستیم که فضای حاکم بر فضای دانشجویی را منجر به این رفتارها می‌شود و تغییر دهیم. یکی از مشکلات ما اجرای برنامه‌های فرهنگی است، تغییر فضای آنها و نشاط افزایی آنها برنامه‌ریزی کنیم اقدام خوبی است. اینگونه شاخص آسیب‌ها را کاهش می‌دهیم. مشاوران ما در خوابگاه‌ها حضور دارند، پایش شرایط آموزشی هم مد نظر داریم، اگر یکباره دانشجویان دچار افت شوند، بررسی‌های بعدی صورت می‌گیرد. معاونت آموزشی توصیه به اساتید راهنما می‌کند تا دانشجویان مراجعه کنند. البته این خیلی اجباری هم نیست،‌ در رصد فعالیت های مشاوره‌ای قرار می‌گیرد. مشاوره آنلاین، شبکه‌های مجازی با دانشجویان در ارتباط هستند، گاهی مشاوره 24 ساعته هم داده می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب