ابتلا به این بیماری در مردان تقریبا دو برابر زنان است
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، این بیماری پیشگیری ندارد و در صورت بروز آپاندیسیت و تاخیر در تشخیص و جراحی به دلیل احتمال پارگی آپاندیس میتواند مرگبار باشد. این بیماری اغلب در بین افراد ۱۰ تا ۲۵ سال دیده میشود ولی حتی در شیر خواران و افراد مسن نیز گزارش شده است ابتلا مردان تقریبا دو برابر زنان است.
آپاندیسیت حاد در کودکان، شایعترین موقعیت حاد جراحی در کودکان است. میزان ابتلا در کودکان زیر ۱۴ سال، چهار در هزار مورد است. شایعترین سن آپاندیسیت در کودکان بین ۱۸–۱۲ سالگی است. در سنین کمتر از ۵ سال نادر (کمتر از ۵٪) و در سنین کمتر از ۳ سال بسیار نادر (کمتر از ۱٪) است. در پسرها کمتر از دخترها دیده میشود. شیوع فصلی آپاندیسیت اغلب در بهار و پاییز است. علیرغم تکنیکهای پرتوشناسی در تشخیص آپاندیسیت، باز هم تشخیص آن مشکل است و ۲۰٪ خطر پارگی دستگاه گوارش وجود دارد.
آپاندیسیت حاد، یک بیماری عفونی با علل مختلف است، روند شایع آن تهاجم باکتری به دیواره آپاندیس است. انسداد داخل لولهای، تجمع مواد مدفوعی، خوردن اجسام خارجی، پارازیتها و تومورها راههای مختلف ایجاد آپاندیسیت است.
فولیکولهای لنفاوی زیر مخاطی نیز میتوانند انسداد لومن آپاندیس را ایجاد کنند که به تعداد اندکی در بدو تولد وجود دارند و در طول کودکی به تدریج افزایش مییابند و در دوره نوجوانی به حداکثر میرسند و پس از ۳۰ سالگی کاهش مییابند و آپاندیسیت و در کشورهای توسعه یافته بیشتر دیده میشود.
علایم بالینی آپاندیسیت حاد
علایم بالینی آپاندیسیت حاد کاملا متفاوت بوده و علایم کلاسیک یا متغیر داشته باشد. علایم بالینی کلاسیک آپاندیسیت در کمتر از ۵۰٪ موارد وجود دارد، بنابراین اکثر موارد آپاندیسیت حاد علایم Atypical دارند. با وجود پیشرفتهای تکنولوژی در زمینه تصویربرداری، هنوز هم تشخیص آپاندیسیت حاد، بر اساس شرح حال و معاینه دقیق بیمار است. علایم بالینی کلاسیک آپاندیست بیاشتهایی و کسالت عمومی است.
درد شکمی از علایم اولیه بیماری است که در ساعات اولیه پس از شروع بیماری، آغاز میشود. درد اولیه مبهم است، ارتباط با فعالیت یا وضعیت بیمار ندارد. اغلب کولیکی و اطراف ناف است که ناشی از التهاب احشا و به دلیل گشاد شدن آپاندیس است. با پیشرفت روند التهابی در طی ۲۴–۱۲ ساعت، درد در ناحیه R.L.Q (سمت راست و پایین شکم) متمرکز میشود. سپس به مرور درد بسیار شدید و پایدار و با حرکت افزایش مییابد. تهوع و استفراغ در بیش از ۵۰٪ بیماران رخ میدهد و اغلب به دنبال آن درد شکمی در عرض چند ساعت ایجاد میشود و بی اشتهایی یک یافته کلاسیک در آپاندیسیت حاد است.
منبع: خبرگزاری سلامت
انتهای پیام/