دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 تير 1394 - 13:45
در جمع راهپیمایان روز جهانی قدس

رئیس مجلس: تیم مذاکره‌کننده قلب سلیمی دارند اما ساده‌لوح نیستند/ مهم‌تر از ایستادگی در برابر دشمن، طراحی حرکت هجومی برای شکستن تحریم‌هاست

رئیس مجلس، در اجتماع راهپیمایان روز جهانی قدس با اشاره به اینکه «کسانی بودند و هستند که فکر می‌کردند دشمنان علیه ایران قطعنامه صادر کنند، ما هم می‌ایستیم و این هم کفایت می‌کند»، گفت: مهم‌تر از ایستادگی، طراحی حرکت هجومی برای شکستن تحریم‌هاست که رهبری در این عرصه فرصت را فراهم کردند.
کد خبر : 27406

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، علی لاریجانی که سخنران راهپیمایی روز قدس امسال بود، در اجتماع راهپیمایان تهرانی، با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران با شش کشور تصریح کرد: از حدود سه سال پیش از طریق یکی از رؤسای کشورهای منطقه، آمریکایی‌ها پیگیر بودند تا مذاکره برای حل و فصل موضوع انجام شود، رهبری با اینکه در نیت آنها تردید داشتند اما برای اتمام حجت موافقت کردند.








رهبری همان‌گونه که کشور را برای دستیابی به این دستاورد ملی بسیج کردند، برای حرکت هجومی علیه تحریم‌ها نیز از هیچ کوششی دریغ نکردند

رئیس مجلس ادامه داد: درباره این مذاکرات در جلساتی بحث شد و علی‌رغم بی‌اعتمادی نسبت به آمریکا چاره‌جویی برای آنها در نظر گرفته شد که این مذاکرات انجام شود.


وی خاطرنشان کرد: رهبری همان‌گونه که کشور را برای دستیابی به این دستاورد ملی بسیج کردند و حمایت‌های ایشان در دولت‌های مختلف کارساز بود و همان‌گونه که برای ایستادگی در مقابل تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی کشور را بسیج و با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مسیر استقلال اقتصادی کشور را مشخص کردند، برای شکستن تحریم‌ها و حرکت هجومی علیه تحریم‌ها نیز از هیچ کوششی دریغ نکردند.


ایستادگی در مقابل اقدامات دشمن لازم است، اما کافی نیست


لاریجانی اظهار کرد: کسانی بودند و هستند که فکر می‌کردند دشمنان علیه ایران قطعنامه صادر کنند ما هم می‌ایستیم و این هم کفایت می‌کند. ایستادگی در مقابل اقدامات دشمن لازم است اما کافی نیست. مهم‌تر طراحی حرکت هجومی نسبت به شکستن تحریم‌هاست که رهبری در این عرصه فرصت را فراهم کردند.


لاریجانی با بیان اینکه «سیاست نظام و رهبری همیشه برای کم‌هزینه کردن مقابله با دشمنان بوده است و راه گفت‌وگو را هرگز نبستند» تأکید کرد: در موضوع عراق هم در زمان خودش اجازه دادند مذاکرات انجام شد. آنچه موجب شد رهبری با دقت موضوع مذاکرات را مراقبت کنند مخالفت با اصل موضوع نبود بلکه نیرنگ‌بازی آمریکایی‌ها بود که البته برخی در گذشته این امر را درست فهم نمی‌کردند.


وی در ادامه اظهار کرد: در آن مقطع، دکتر صالحی به عنوان وزیر امور خارجه با همه کارشکنی‌هایی که مواجه بودند تلاش کردند و زحمت کشیدند و مراحلی از کار را پیش بردند؛ اما در دولت جدید این کار با جدیت و پشتکار قوی دنبال شد. رئیس‌جمهوری، وزیر امور خارجه و تیم مذاکره‌کننده زحمت زیادی کشیدند تا این کار به سامان برسد. البته کار بسیار سختی است چراکه گاهی حریف نیاز خود را به عنوان امتیاز به میدان مذاکره می‌آورد.


باید هم دستاوردهای فنی حفظ شود و هم تحریم‌ها شکسته شود








کار بسیار سخت است چراکه گاهی حریف نیاز خود را به عنوان امتیاز به میدان مذاکره می‌آورد

لاریجانی خاطرنشان کرد: باید از خلال مطالب گوناگون هم دستاوردهای فنی حفظ شود و هم تحریم‌ها شکسته شود؛ لذا چارچوب‌هایی برای مذاکرات مشخص شد و با دقت دنبال می‌شود.


رئیس قوه مقننه با اشاره به سخنان شب گذشته وزیر امور خارجه آمریکا،‌ گفت: وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه خود اعلام کرد مذاکرات به پیش رفته ولی نمی‌توان تا ابد مذاکرات را ادامه داد. شاید چنین تلقی دارند که علی‌رغم پیشرفت مذاکرات در مراحل پایانی آن با این‌گونه ژست‌ها چانه‌زنی بیشتری کنند.


لاریجانی خاطرنشان کرد: آنها باید بدانند این مسئله کاملاً روشن است، ایرانی‌ها و تیم مذاکره‌کننده قلب سلیمی دارند؛ اما ساده‌لوح نیستند و می‌توانند این مسائل را از هم مجزا کنند.


لاریجانی خطاب به غربی‌ها گفت: مگر خودتان تقاضای مذاکره نداشتید؟ ‌اینجا میدان آزمون شماست. اگر مذاکرات را به بن‌بست بکشانید این شما هستید که در مقابل انعطاف ایران دچار اشتباه استراتژیک شده‌اید و نتیجه آن هم به نفع شما نخواهد بود زیرا همه نیروهای فعال در بخش هسته‌ای آمادگی کامل دارند که فناوری هسته‌ای را شتاب دهند.


رئیس قوه مقننه خطاب به مقامات آمریکایی تصریح کرد: پس از سه سال مذاکره و وقت‌گیری، این‌گونه حرف زدن غیرمسئولانه و چانه‌زنی بلاوجه است. مجلس شورای اسلامی چارچوب مذاکرات را در راستای قانون مشخص کرده و با دقت مسیر مذاکرات را زیر نظر دارد. خوشبختانه مقام معظم رهبری با رهبری هوشمندانه و با طراحی و سازوکار مناسب هدایت امور را به دست دارند و همه قوا پشتیبان تیم مذاکره کننده برای به نتیجه رساندن مذاکرات هستند.


وابستگی،‌ استبداد، فساد و بی‌بندوباری برخی رهبران عرب، علل دوام رژیم صهیونیستی


لاریجانی پیش از این سخنان، به موضوع قدس و مسئله فلسطین اشاره کرد و در سخنانی اظهار کرد: قصه پرغصه مردم مظلوم فلسطین که ما امروز به حمایت از آنها قیام کردیم، دارای ابعاد مختلفی است. داستان از حمله محمدعلی پاشا، والی حکومت عثمانی به کشور مصر آغاز شد. او به قصد کشورگشایی این حمله را به فلسطین آغاز کرد که بعدها همین حمله باعث ایجاد شرایطی شد که دیگران از آن بهره گرفتند.


وی ادامه داد: کوچ یهودیان از کشورهای دیگر به سرزمین فلسطین با دخالت انگلیس و طرح قیمومیت بر کشورهای منطقه از جمله فلسطین که یک طرح زوری بود برای ایجاد دولت صهیونیستی انجام گرفت. قیام‌ها و انتفاضه‌های مختلف که تاکنون انجام شده زمانی که انسان به آن نگاه می‌کند یک سند سیاه برای قرن امروز و دنیای ماست که غربی‌ها ایجاد کرده‌اند و در شرایط فعلی هر روز از گذشته پیچیده‌تر می‌شود. مسئله فلسطین سند بسیار سیاهی برای قرن کنونی و دنیای ماست که غربی‌ها آن را به وجود آوردند.








مسئله دخالت غرب در ایجاد رژیم صهیونیستی یک طرح برای مشغول‌سازی مسلمانان به موضوعی بود که انرژی آنان را مستهلک کند

وی متذکر شد: شواهد تاریخی نشان می‌دهد که تشکیل رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین امر مجزایی از طراحی کلی که غرب برای سرنوشت مسلمانان داشت، نیست و ما باید آن را بپذیریم. مسئله دخالت انگلیس و غرب در ایجاد رژیم صهیونیستی یک طرحی برای مسئله‌سازی و مشغول‌سازی مسلمانان به موضوعی که انرژی آنان را مستهلک کند، بود و غرب می‌خواست مسلمانان را به مسائل داخلی خودشان سرگرم کند.


رئیس محلس در بخش دیگری از سخنانش گفت: شواهد زیادی بر این امر وجود دارد، یک صهیونیست مشهور وجود دارد که در مطلبی می‌گوید «ملت‌هایی هستند که قلمروهای وسیعی در اختیار دارند و سرزمین‌هایشان انباشته از گنجینه‌ها و منابع پنهان و آشکار است، آنان بر نقاط و شاهراه‌های جهان مشرف هستند و تسلط دارند و سرزمین آنها مهد پیدایش تمدن‌های مختلف است و این مردمان اعتقادات، زبان و محرک‌های مختلفی دارد و هیچ مانعی نمی‌تواند بین آنها جدایی بیندازد».


لاریجانی اضافه کرد: این فرد می‌گوید «اگر روزی این سرزمین‌ها به شکل یک حکومت متحد درآیند، سرنوشت جهان را در دست می‌گیرند و اروپا را منزوی می‌کنند؛ لذا باید عامل خارجی حائلی در قلب این ممالک ایجاد کرد تا مانع اتحاد و رسیدن دو طرف به یکدیگر شد».


رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه «قصد آنان فقط این نبود که یک جریانی را در فلسطین به وجود آورند و به مردم فلسطین ظلم کنند»، گفت: هدف آنان بزرگتر از این حرف‌ها بود و به همین دلیل ندیدن صورت مسئله در طول دهه‌های مختلف باعث شد اراده مسلمانان معطوف به همان هدف اصلی نشود، هدف غرب این بود که انرژی مسلمانان را مستهلک کند و آنان را سرگرم خودشان کند.








عقب‌افتادگی علمی، فرهنگی و سیاسی مسلمانان جزو اهداف تشکیل رژیم صهیونیستی بود

لاریجانی تأکید کرد: نکته دوم در تشکیل این رژیم غاصب و سایه شومی که این رژیم در منطقه ایجاد کرد، بی‌خبری، ناآگاهی و غفلت مسلمانان بود و عقب‌افتادگی علمی، فرهنگی و سیاسی مسلمانان جزو اهداف آنها بود که منجر به فریب خوردن آنها و بسترسازی‌هایی شد که رژیم صهیونیستی بتواند کار را بر عهده بگیرد.


رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما در بحث رژیم صهیونیستی شاهد مشکلاتی در داخل کشورهای اسلامی هم بودیم و درست در زمانی که عثمانی‌ها در مقابل غربی‌ها ایستاده بودند. انگلیسی‌ها با فریب مقامات عربستان ضمن ایجاد انشقاق باعث شدند تا مقامات عربستانی از پشت به عثمانی خنجر زدند و جنگ و جبهه جدیدی را ایجاد کردند.


لاریجانی خاطرنشان کرد: انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها به مقامات عربستان وعده داده بودند که یک حکومت عربی را تشکیل خواهند داد و مقامات عربستان حاکم آن خواهند بود و بعدها در کنفرانس پاریس طرح بالفور عملی شد. کشورهای منطقه را به صورت استانی تقسیم کردند و چیزی نصیب مقامات عربستانی نشد و آن‌ها فریب خوردند.








امید بستن مسلمانان منطقه به امپراتوری‌های پوسیده و ارتجاعی خود دلیل دیگری بر قدرت گرفتن رژیم صهیونیستی بود

وی افزود: امید بستن مسلمانان منطقه به امپراطوری‌های پوسیده و ارتجاعی خود دلیل دیگری بر قدرت گرفتن رژیم صهیونیستی بود به گونه‌ای که آنها فکر می‌کردند امپراتوری عثمانی آن‌قدر قدرت دارد که در مقابل غربی‌ها بایستد در حالیکه این امپراطوری در درون خود مشکلات متعددی داشت.


رئیس مجلس تصریح کرد: در صورتی که هم فکر ارتجاعی داشت و هم از مردم دور شده بود و به همین دلیل قدرت لازم را در برابر ایستادگی در مقابل غربی‌ها نداشت. از سویی دیگر مردم هم در حاشیه بودند و حضور فعالی در صحنه نداشتند و فکر می‌کردند که عثمانی در مقابل غرب خواهد ایستاد. در زمانی که مسلمانان شرایط نامناسب و به هم ریخته‌ای داشتند در غرب جهش علمی و انقلاب صنعتی ایجاد شده بود و در حوزه‌های نظامی و اقتصادی و .. پیشرفت‌های چشمگیری داشتند و با تکیه بر این پیشرفت‌ها سودای تصرف بقیه دنیا را در سر داشتند.


رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تصور غربی‌ها این بود که باید شرایط دنیا را باید توسط آن‌ها تغییر پیدا کند چرا که خود را قدرتمند می‌دانستند. جدای از تسلط توهمی برای رهبران غربی به وجود آمده بود که باید فکر و زندگی و سبک زندگی مردم را در سایر جهان عوض کنیم یعنی مسلمان‌ها را از بین ببریم.


وی افزود: حضور آن‌ها تنها به این معنا نبود که یک تعداد دیکتاتور را در منطقه بکارند تا با رژیم صهیونیستی کنار بیایند بلکه تصور آن‌ها این بود که باید بساط مسلمانان را برچید. لذا پس از اینکه آن‌ها در جنگ تفوق پیدا کردند سودای صلیبی کردن کل جهان را در سر می‌پروراندند و این یعنی نابودی مسلمانان.


رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مسئله اشغال فلسطین و تغییر شرایط در این کشور کلید صلیبی کردن منطقه بود و جمع کردن بساط مسلمان‌ها. البته طر‌ح‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی متنوعی را تحت عنوان مدرنیزه کردن منطقه در دست داشتند اما در دل آن تغییر رفتار و تغییر فکر نهفته بود.


لاریجانی خاطرنشان کرد: بارها مشاهده شده که آمریکایی‌ها در همین زمان کنونی در رابطه به انقلاب اسلامی و ملت ایران می‌گویند ملت و انقلاب ایران باید رفتارشان تغییر کند وقتی حاق این موضوع شکافته می‌شود که مقصود آن‌ها از تغییر رفتار یعنی اینکه فکر اسلامی باید کنار گذاشته شود.


وی ادامه داد: گاهی به ساختار جمهوری اسلامی و گاهی به مسئله حقوق بشر ایراد می‌گیرند؛ اما هدف آن‌ها یکی است و آن این است که می‌گویند اسلام را رها کنید و هدف آنها از تغییر رفتار، تغییر آن باور اصلی است که باعث اقتدار نظام اسلامی شده است.








اولین علت دوام رژیم صهیونیستی ضعف و ناتوانی برخی رهبران عرب به خاطر وابستگی،‌ استبداد و بی‌بند و باری آن‌ها بود

رئیس مجلس در تشریح علت دوام رژیم صهیونیستی افزود: اولین علت دوام رژیم صهیونیستی ضعف و ناتوانی برخی رهبران عرب به خاطر وابستگی،‌ استبداد و فساد و بی‌بندوباری آن‌ها بود و هست به همین جهت برای دنیا‌طلبی، فریب غرب را خوردند و به رقابت‌های کودکانه بین خود پرداختند.


لاریجانی اضافه کرد: جنگ هفت کشور عربی، مصر، سوریه،‌ اردن، عراق، لبنان و عربستان و یمن در سال 48 بر علیه رژیم صهیونیستی به رغم پیشرفت‌های ارتش کشورهای عربی و پیروزی‌های آنان به خاطر همین اختلافات و رقابت‌های سنتی اعراب از هم گسست و آن‌ها موفق نشدند.


وی اظهار کرد: عمده‌ترین دلیل شکست سنگین اعراب، فقدان استراتژی مشترک دفاعی و هماهنگ، اختلافات سنتی، دنیاطلبی و وابستگی آنها به قدرت‌های غربی بود و نتیجه جنگ شش روزه این شد که رژیم صهیونیستی فلسطین از بحر تا نهر را به اشغال خود درآورد.


لاریجانی ادامه داد: از آن پس کشورهای عربی در کنفرانس‌ها شرکت می‌کردند و شعار می‌دادند و به عنوان مثال در سال 1967 اتحادیه عرب اجلاسیه‌ای فوری در خارطوم برگزار کرد و در آنجا قطعنامه‌ای صادر کرد که این قطعنامه مشهور به «سه نه» شد؛ نه به معاهده، نه به مذاکره و نه به شناسایی. معلوم نبود ضمانت این سه نه چیست و چه حادثه‌ای بعد از آن رخ می‌دهد. هیچ حادثه‌ای هم بعد از آن رخ نداد چراکه فقط یک اطلاعیه صادر شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب