دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 فروردين 1397 - 16:44
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها:

آمایش و ساماندهی رشته‌ها در دانشگاه پیام نور مثبت و ارزنده است

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: دانشجویان برای پیشرفت بیشتر باید بنیان های فکری قوی‌تری داشته باشند و از آنجا که دانشگاه آخرین حلقه تعلیم و تربیت محسوب می شود، باید بیش از سخن گفتن، عمل کرده و با برقراری رابطه درست با جوانان، آنها را در مسیر معنویت بیشتر هدایت کنیم.
کد خبر : 273886

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدیان در مراسم تکریم و معارفه مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور اظهار کرد: یکی از مشکلات آموزش عالی کشور پذیرش دانشجو بر اساس صندلی‌های خالی است، در حالی که باید رشته‌ها با توجه به نیاز کشور تعریف شود و متناسب با آن دانشجو بپذیریم تا بتوانیم در آینده شغل ایجاد کرده و از بیکاری فارغ‌التحصیلان جلوگیری کنیم.


وی درباره توسعه بی‌رویه رشته‌ها در مقاطع تحصیلات تکمیلی گفت: کشور امروز به کاردان‌ها و تکنسین‌ها نیاز مبرم دارد و رقابت بین دانشگاه‌ها در زمینه توسعه تحصیلات تکمیلی، توجه به این بخش را با غفلت رو به رو کرده که دانشگاه پیام نور می‌تواند در این زمینه راهگشا بوده و نقش ویژه‌ای ایفا کند.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: دانشگاه ساختمان نیست بلکه یک موجود زنده است که مهم‌ترین بخش آن روح و شخصیت اندیشه‌ورز آن است، حقیقت دانشگاه انسان‌هایی هستند که متفکرانه فعالیت می‌کنند و مبداء تحولات بزرگ هستند.


محمدیان ادامه داد: روح اصلی دانشگاه استادانی هستند که کار علمی انجام می‌دهند و دانشجویانی که برای شکوفا شدن استعدادهایشان در این مجموعه قرار گرفته‌اند. دانشگاه باید زندگی این انسانهای وارسته را در جهت تعالی و ارتقا قرار دهد.


وی افزود: دانشگاه علاوه بر ساختمان، دارای حقیقتی است که نباید از آن غافل شد. طبیعتا دانشگاه دارای وظایف متعارفی مانند انتقال دانش و مهارت، حرکت در مرزهای دانش، تامین نیازهای علمی جامعه و تربیت کارشناسان خبره است و این وظیفه را تمام دانشگاه‌های دنیا انجام می‌دهند اما در این میان نباید توجه به معنویت، اخلاق و روح را فراموش کرد.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری درباره رشد قابل توجه علمی کشور در سال‌های اخیر گفت: توسعه علمی یکی از بخش‌های افتخارآمیزی است که می‌توانیم به آن ببالیم اما نمی‌توان تنها به این مساله اکتفا کرد.


وی کاربردی کردن تولیدات علمی را ضرورتی انکارناپذیر دانست و عنوان کرد: متاسفانه تولیدات علمی دانشگاه‌های کشور آن طور که شایسته است به مرحله کاربردی نرسیده و با جایگاه مطلوب فاصله بسیاری دارد که باید به این مساله توجه ویژه‌ای شود.


به گفته محمدیان مجموعه دستگاه‌های اجرایی کشور هنوز به این ضرورت نرسیده‌اند که از پژوهش‌های دانشگاهی استفاده کنند و اگر بتوانیم آنها را به این نیاز و ضرورت برسانیم که از تولیدات علمی دانشگاه‌ها استفاده کنند، بسیار موفق خواهیم بود.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: رفع بخش اعظمی از مشکلات اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی، نسخه‌های علمی می‌طلبد تا مسئولان اجرایی با پشتوانه علمی محکمی تصمیم بگیرند چرا که تصمیم‌های مبتنی بر سلایق شخصی قطعا متزلزل خواهد بود و در طولانی مدت با شکست مواجه می‌شود.


وی بر نیازسنجی جامعه برای توسعه رشته‌های تحصیلی تاکید کرد و گفت: آموزش عالی از مشکل عدم توجه به تقاضا رنج می‌برد و اگرچه در برخی رشته‌ها که مبتنی بر نیازهای کشور بوده، توفیق بسیاری حاصل شده اما نمی‌توان تنها به چند رشته بسنده کرد و باید رشته‌هایی ایجاد شود که متناسب با نیاز بازار کار باشد.


محمدیان توجه به بعد معنوی دانشجویان را ضروری دانست و تصریح کرد: علاوه بر آموزش؛ انتخاب درست معیارهای زندگی، برقراری روابط مناسب با دیگران، مورد اعتماد بودن، غیرت کشور را داشتن، تقویت هویت ملی و تعلق به آب، خاک و مذهب از دیگر نیازهای جوانان کشور است که توجه به این امور ماموریت ذاتی تمامی دانشگاهیان است.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اظهار کرد: دانشجویان برای پیشرفت بیشتر باید بنیان‌های فکری قویتری داشته باشند و از آنجا که دانشگاه آخرین حلقه تعلیم و تربیت محسوب می‌شود، باید بیش از سخن گفتن، عمل کرده و با برقراری رابطه درست با جوانان، آنها را در مسیر معنویت بیشتر هدایت کنیم.


وی با اشاره به ساختار متفاوت دانشگاه پیام نور نسبت به دیگر دانشگاه‌ها افزود: دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور سراسر کشور به صورت مستقل فعالیت می‌کنند اما از آنجا که بسیاری از امور در این دانشگاه به صورت متمرکز انجام می‌شود و دانشگاه پیام نور قرار است در قالب ۱۰ منطقه، طبقه‌بندی شود، در این صورت ما ۱۰ دفتر نهاد خواهیم داشت که فقط برای هماهنگی امور با سازمان مرکزی در ارتباط خواهند بود و دیگر فعالیت‌ها به شکل مستقل انجام می شود.


محمدیان اظهار کرد: کار فرهنگی وظیفه تمامی دانشگاهیان است و منحصر به بخش فرهنگی و دفاتر نهاد نمی‌شود. انتظار می‌رود، مسئولان دفاتر نهاد در سراسر کشور به درستی زمینه فعالیت‌های فرهنگی استادان، کارکنان و دانشجویان را با تمام توان فراهم آورند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب