اعلام شش محور همکاری دانشگاههای ایران و سوئد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز همکاریهای بینالمللی وزارت علوم، در این نشست که با حضور جمعی از معاونان و مدیران بینالملل و نمایندگان دانشگاهها و پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری علاقهمند به همکاری با دانشگاههای برتر سوئد و با حضور مسئولان سفارت سوئد برگزار شد، کوهیان، ضمن خوش آمدگویی بر روابط بسیار نزدیک علمی، تحقیقاتی با دیگر کشورهای اتحادیه اروپا از جمله آلمان، اتریش، فرانسه و ایتالیا اشاره کرد.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه بین دو کشور ایران و سوئد در سفر نخستوزیر این کشور، آن را در روابط علمی دو کشور مهم ارزیابی کرد و بر ادامه این همکاری دو جانبه تاکید کرد.
معاون مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم ضمن اشاره به هدف و رسالت کارگروه هماهنگی و پیگیری همکاریهای علمی با کشور سوئد و سابقه همکاری دانشگاههایی نظیر ملایر، تهران و گیلان، برای توسعه و گسترش همکاریهای آکادمیک میان دو کشور اعلام آمادگی کرد.
کوهیان، با یادآوری انجام پروژههای کلان GIS مابین دانشگاه لوند سوئد و دانشگاه ملایر و تربت حیدریه ایران با حمایت یک میلیون یورویی اتحادیه اروپا، بر انجام برنامههای گسترده در بخش پروژههای مشترک و در چهارچوب برنامه horizon2020 به ویژه با کشور سوئد، تاکید کرد، وی گفت: وزارت علوم تحقبقات و فناوری آماده است تا حوزههای انجام پروژه مشترک، تبادل استاد و دانشجو، راهاندازی دوره مشترک آموزشی با موسسات و دانشگاههای کشور سوئد را گسترش دهد.
وی با اشاره به تفاهمنامه همکاری میان دو کشور در حوزه علم و فناوری، بر آمادگی طرف ایرانی برای تشکیل کمیته مشترک علم و فناوری ایران سوئد تاکید کرد و آن را گامی مهم برای اجرای تفاهمات برشمرد.
در ادامه دکتر بانی مدیر بینالملل دانشگاه گیلان و متولی کارگروه هماهنگی و پیگیری همکاریهای علمی با کشور سوئد به ارائه گزارشی از فعالیتها در دانشگاه گیلان پرداخت.
در ادامه نشست، نمایندگان دانشگاههای لوند، مالمو، هالمستاد، بوراس، لینهیوس و چارلمز و انیستیتیو سوئد به معرفی دانشگاه خود و ظرفیتهای همکاری آن پرداختند. همچنین توضیحاتی درخصوص رتبهبندی دانشگاهها و همکاریهای اخیر با دانشگاههای ایران ارائه کردند. هیات سوئدی ضمن اعلام اطلاع از موفقیت روز افزون اساتید و پژوهشگران و دانشجویان ایرانی در دانشگاههای سوئد، برای گسترش همکاری با دانشگاههای ایران ابراز تمایل کردند.
مدیران و نمایندگان دانشگاههای تربیت مدرس، ملایر، گیلان، کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، صنعتی اصفهان، پژوهشگاههای ملی مهندسی ژنتیک و مواد و انرژی و همچنین پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری ضمن ارائه گزارش مختصری در مورد معرفی دانشگاه، پارک و پژوهشگاه خود و فعالیتهای علمی آکادمیک در زمینههای بینالمللی شدن و ایجاد پروژههای مشترک؛ زمینههای علاقهمندی خود برای همکاری با دانشگاههای سوئد را برشمردند. هیات سوئدی همچنین از پیشنهاد طرف ایرانی برای برگزاری روز علم ایران و سوئد در سال ۲۰۱۹ میلادی استقبال کردند.
دو طرف در پایان، توافق کردند همکاریهای آتی را در شش محور انجام طرحهای مشترک، همکاری در حوزه علوم اجتماعی، تلاش برای هماهنگی همکاری در حوزه Double Degree، پیگیری و اجرای یادداشت تفاهم همکاری بین دو کشور و همچنین تشکیل کمیته مشترک برای تصمیمگیری و پیگیری مفاد آن، تشکیل کنسرسیوم روسای دانشگاهها ( Meeting of Rectors )، ایجاد معیاری برای تامین اعتبارات مشترک برای تبادل استاد و دانشجو (schemes Financial issues) پیگیری کنند.
هیات نمایندگان دانشگاههای سوئد که از روز دوشنبه در تهران هستند، با مسئولان بینالملل و اعضای هیات علمی دانشگاههای تهران، تربیت مدرس، علم و صنعت ایران، صنعتی امیرکبیر و صنعتی شریف هم ملاقاتهایی داشتهاند.
انتهای پیام/