سرعت «هایپرلوپ» به نصف سرعت صوت میرسد
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceAlert، به نظر میرسد ساخت خودروهای برقی و ارسال موشک به فضا برای ایلان ماسک زیاد وقتگیر نیست چرا که این کارآفرین معروف قصد دارد تغییر اساسی در سیستم حمل و نقل عمومی هایپرلوپ و لوپ (سیستم حمل و نقلی برای سفرهای کوتاهتر و سرعت پایینتر) ایجاد کند.
ماسک روز یکشنبه در توئیتر اعلام کرد که قصد دارد بهزودی پاد هایپرلوپ جدیدی را آزمایش کند که سرعت آن نصف سرعت صوت است.
هدف از این آزمایش سرعت بخشیدن به پادهای هایپرلوپ است. قرار است سرعت این سیستم به 616 کیلومتر بر ساعت برسد و سرعت توقف آن به 1/2 کیلومتر برسد.
ماسک در توئیتر گفت: «چنین سرعتی برای چنین فاصله کوتاهی کمی شیطنتآمیز است؛ این سرعت میتواند فلز را تکه تکه کند اما به هر حال خبر هیجانانگیزی است».
در ماه اوت، پاد هایپرلوپ تسلا و اسپیس ایکس به سرعت 354 کیلومتر بر سرعت رسید که سریعترین سرعت ثبتشده برای یک هایپرلوپ است.
هایپرلوپ یک سیستم حمل و نقل فوقسریع است که اولین بار در سال 2013 توسط ایلان ماسک مطرح شد. این سیستم شامل پادهای تحت فشاری است که میتواند مسافران را با سرعت 956 کیلومتر بر ساعت جابهجا کند.
ماسک میخواهد با استفاده از کمپانی حفاری خود، کمپانی بورینگ، شبکهای از تونلهای زیرزمینی ایجاد کند تا پادهای هایپرلوپ و لوپ در آن تردد کنند.
با وجود این که ماسک با مقاومت مقامات شهری و متخصصان حمل و نقل عمومی مواجه شد اما در نهایت موفق شد اجازه ساخت شبکه تونلهای زیرزمینی را در کالیفرنیا و بالتیمور کسب کرد. حالا کمپانی بورینگ در بین فینالیستها برای ساخت سیستم حمل و نقل جدیدی بین شیکاگو و فرودگاه بینالمللی اوهار است.
اما ماسک تنها کسی نیست که روی توسعه سیستم هایپرلوپ کار میکند. بزرگترین رقیب وی، «ویرجین هایپرلوپ وان» است که هفته گذشته نمونه اولیه از پاد مسافربری خود به نام «پاد هایپرلوپ ویژن 2030» را رونمایی کرد.
مراسم رونمایی از این پاد با حضور محمد بن سلمان بن عبدالعظیم، وزیر دفاع ولیعهد عربستان، در صحرای موهاوی برگزار شد. این رونمایی بخشی از پیشنهاد ویرجین هایپرلوپ وان برای ساخت هایپرلوپ در عربستان سعودی است.
جاش گیجل، یکی از موسسان ویرجین هایپرلوپ وان میگوید: «این سیستم سفرهای بین شهری چند ساعته را تبدیل به رفتوآمدهای چند دقیقهای میکند».
وی ادعا میکند که سرعت سیستم هایپرلوپ دو تا سه برابر قطارهای سریعالسیر مرسوم است و در بعضی موارد میتواند سفرها را تقریبا تا ده برابر سریعتر از سیستمهای حمل و نقل فعلی انجام دهد.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/