دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
​​​​​​​رئیس سازمان شیلات ایران:

کشتی‌های چینی در آب های سرزمینی ایران صید نمی‌کنند

​​​​​​​رئیس سازمان شیلات ایران با تکذیب برخی مطالب خلاف واقع در خصوص صیادی چینی ها در آب های سرزمینی ایران اعلام کرد که این شناورها متعلق به شرکت های ایرانی است و با صید خرد صیادان کشور تداخل ندارد.
کد خبر : 270059

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی،در پی انتشار ویدیویی در فضای مجازی در خصوص صید آبزیان توسط کشتی‌ها و شناورهای چینی در آب های سرزمینی کشور، رئیس سازمان شیلات ایران با تکذیب این ادعای خلاف واقع،اذعان داشت:در حال حاضر تمام کشتی‌های صیادی فعال در آب‌های تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، متعلق به شرکت های ایرانی هستند.


حسن صالحی با اشاره به صیادی این شناورها فراتر از آب های سرزمینی کشور و در آب های مشترک ایران و عمان، تصریح کرد: این شناورها در اعماق 300 متری، ماهیان سایز کوچک به نام میکتوفیده را صید می کنند و صید این ماهی با شناورهای کلاس لنج و قایق (صیادان سنتی) که جامعه بهره بردار سنتی را تشکیل می‌دهد امکان پذیر نیست بنابراین صید این شناورها با صید خرد صیادان کشور تداخل ندارد.


صالحی گفت: این گونه ماهیان پس از صید به پودر تبدیل و برای تهیه خوراک آبزیان استفاده می شود و مصرف انسانی ندارد.


وی با بیان این که میزان ذخایر میکتوفیده در دریای عمان حداقل 2 میلیون تن تخمین زده می شود،یادآور شد: حداکثر میزان مجاز قابل برداشت این گونه 200 تا 300 تن در هر سال است و کل برداشت ما از این گونه ماهیان هنوز به 30 تن نمی رسد.


صالحی اضافه کرد:این در حالی است که برای تهیه غدای ماهیان پرورشی در کشور تا 100 هزارتن پودر ماهی وارد می شود و حداقل 500 هزارتن ماهی میکتوفیده برای تهیه 100 هزارتن پودر لازم است.


معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که از 40 سال پیش، کشور صید این ماهیان را دنبال کرده اما هر بار به دلیلی این امر محقق نشده است،خاطرنشان کرد: در دولت تدبیر و امید، صید این ماهیان را شروع کردیم و تا پایان برنامه ششم باید به 100 هزارتن برداشت برسیم تا 20 هزارتن پودر ماهی تولید شود.


صالحی اظهار داشت:با استفاده از روش های مختلف تامین مالی،در زمینه صید این گونه ماهیان حداقل 500 میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام و از طریق آن ده ها کارخانه تعطیل پودر ماهی، فعال و زمینه اشتغال صدها نفر فراهم شده است.


وی تاکیدکرد: این شناورها در آب های مشترک ایران و عمان صیادی می کنند و در جاسک، قشم و بندرعباس فقط تخلیه ماهی انجام می شود.





انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب