معرفی مساجد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی/20/ + تصاویر
مسجد پیامبر اعظم (ص) دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
مسجد پیامبر اعظم (ص) دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن با هدف ایجاد فضای اسلامی، معنوی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در دانشگاه در دو طبقه به مساحت 1566 مترمربع با ظرفیت بیش از 1400 نفر نمازگزار طراحی شده و ساخت آن در سال 1383 آغاز و در سال 1386 مورد بهره برداری قرار گرفته است.
اسکلت سازه فلزی است که در مرکز واحد واقع شده است. ساختمان این مسجد دارای 643 متر مربع کاشی کاری از نوع هفت رنگ و گنبد و نمای داخل و بیرونی با فضای شبستان، مجهز به سیستم اعلام و اطفاء حریق، سیستم گرمایشی شوفاژ و سرمایشی کولر است.
در حاشیه بیرونی مسجد پیامبر اعظم (ص) آیات قرآنی با کاشی مزین شده است. محراب مسجد به طور کامل کاشی معرق و کف آن با سنگ مرغوب مفروش شده است.
ساخت این مسجد در زمان رئیس اسبق واحد سید مهدی حسینی بوده و با حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی دکتر جاسبی و مسئولان منطقه افتتاح و نماز ظهر و عصر توسط ایشان اقامه شد.
در جنب مسجد پیامبر اعظم (ص) یک سالن 400 متری با عنوان مجتمع فرهنگی پیامبر اعظم (ص) با 10 غرفه شامل: فعالیت های سیاسی – فرهنگی ، اجتماعی و هنری و غیره، با پارتیشن بندی معماری اسلامی آماده و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
در جلوی همین مجتمع فرهنگی، طراحی آبنمای زیبا به متراژ حدود 450 متر مربع با فضای سبز می باشد است. در نزدیکی مسجد پیامبر اعظم (ص) مزار شهید گمنام واقع شده است که محل تجدید میثاق با شهدا، امام شهدا و رهبر معظم انقلاب اسلامی و ایثارگران 8 سال دفاع مقدس است.
در همین مجموعه کتابخانه (تخصصی ایثار و جهاد) در فضای400 مترمربع با آلاچیق و امکانات لازم برای اجرای مراسم فرهنگی در زمینه های مختلف آماده و مورد بهره برداری قرار گرفته است. مقرر شده است این مجموعه توسط کانون های فرهنگی و ادبی دانشجویان با نظارت معاونت فرهنگی فعال شود.
این مجموعه در فضای بوستان شهدا، به متراژ حدود 10 هزار مترمربع فضای سبز احداث شده است. در کنار مرقد مطهر شهید گمنام ـ پرچم جمهوری اسلامی ایران با ارتفاع حدود 30 متر به اهتزاز در آمده است که زینت بخش این مجموعه است.
مسجد و حسینیه رضویه دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان
ساخت مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان به مساحت 300 متر مربع در سال 1372 آغاز شد. طراحی این مسجد برگرفته از طرح مسجد المحمود شهر اصفهان است که با حمایت خیّران شهرستان ساخته شد. ارتفاع بنای این مسجد از سطح زمین شش متر است که با اضافه شدن شش متر گنبد، مجموع ارتفاع آن به دوازده متر می رسد.
در ساخت این مسجد از اسکلت فلزی استفاده شده است و نمای بیرون آن دارای کتیبه با کاشی معرق به ارتفاع یک متر و در محیط دور مسجد آجر نما به کار رفته و گنبد زیبای آن با کاشی معرق تزیین شده است.
نمای داخلی نیز با ترکیب آجرنما و کاشی معرق جلوه گری می کند. محراب زیبا و چشم نواز آن با ترکیب کاشی معرق و سنگ مرمریت، چشم هر بیننده ای را خیره می کند.
بنای این مسجد در سال 1373 به بهره برداری رسیده اما طراحی و ساخت آن هنوز به اتمام نرسیده است . این بنا دارای طرح تکمیلی گلدسته و توسعه فضا است که به زودی مراحل تکمیل آن اجرایی خواهد شد.
مسجد و حسینه انصارالمهدی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
مسجد و حسینه انصارالمهدی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا در راستای اهداف مذهبی و فرهنگی در زمینی به مساحت 900 متر مربع در سال 1378 بنا گذاشته شد و در ماه مبارک رمضان در روز میلاد با سعادت امام حسن مجتبی(ع) سال 1379 افتتاح و به بهره برداری رسید.
این مسجد با الهام از معماری اسلامی ، ایرانی دارای 1299 متر مربع ساختمان در یک و نیم طبقه در ضلع شرقی واحد شهرضا با تعداد دو گلدسته در امتداد جاده اصفهان، شیراز با چشم اندازی زیبا خودنمائی می کند.
ترکیب آجر و کاشی های لعاب دار منقش به آیات قرآن و دو طرح مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) در داخل و خارج این مسجد با شکل هندسی هشت ضلعی فضائی زیبا برای فعالیت های مذهبی، فرهنگی دانشجویان و اقامه نماز جماعت فراهم کرده است.
تعبیه دفاتر اداری و آبدارخانه در داخل مسجد و سرویس های بهداشتی و وضوخانه خارج از مسجد به جهت رعایت اصول بهداشتی و احکام شرعی از نکات بسیار مهم در ساخت مسجد واحد شهرضا است.
دفن دو شهید گمنام گلگون کفن دفاع مقدس در سال 1391 و احداث یادبود شهدای گمنام در جوار مسجد فضای معنوی مسجد را در سال های اخیر دوچندان کرده است.
فعالیت های مذهبی، فرهنگی که در طول سال با مدیریت دفتر فرهنگ اسلامی و ستاد اقامه نماز دانشگاه در مسجد و حسینه انصارالمهدی(عج) انجام می شود شامل: اقامه نماز جماعت ظهر و عصر، اقامه نماز جمعه شهرستان سالی یک نوبت، برگزاری مراسم موالید و وفیات ائمه(ع)، محفل انس کارکنان با قرائت دعای توسل، حلقه صالحین بسیج کارکنان، عزاداری ایام ماه محرم، جلسات قرائت قرآن و برگزاری مراسم اعتکاف دانشجوئی است.
به گزارش آنا، اکنون 115 واحد دانشگاه آزاد اسلامی دارای مساجد با معماری مناسب و زیبا و سایر واحدهای دانشگاهی دارای نمازخانههای متعدد در دانشکدههای مختلف بوده و علاوه بر این دارای مراکز فرهنگی و حسینیه نیز هستند.
نمای داخلی مسجد واحد رودهن
ساخت 22 مسجد در فضایی بالغ بر حدود 30 هزار مترمربع اکنون در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در دست اجراست و در مجموع حدود 2 درصد از ساخت و سازها به مساجد اختصاص دارد.
16 مسجد و یادمان شهدا در فضایی حدود 15 هزار و 838 مترمربع در دوره مدیریت دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یعنی در بازه زمانی مهر 92 تاکنون افتتاح شده و مجوز برای احداث 15 مسجد و یادمان شهدا به واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی با متراژی در حدود 5 هزار و 589 متر مربع داده شده که همه اینها نشانه توجه و تاکید ریاست دانشگاه و مسئولان فرهنگی به توسعه مسائل فرهنگی و مذهبی است.
به گفته معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی، متوسط مساحت مسجد در دانشگاه آزاد اسلامی حدود 1300 مترمربع است؛ کوچکترین مسجد با متراژ حدود 200 مترمربع متعلق به واحد خارک بوده و بزرگترین مسجد با مساحت حدود 5 هزار مترمربع در واحد علوم و تحقیقات تهران قرار دارد و پس از آن مرودشت، قزوین، کاشان، قم، نجف آباد و.. در ردههای بعدی هستند، ضمن اینکه تعداد مساجد دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان سال 96 به 200 مسجد میرسد.
خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی «آنا» در این راستا در چند بخش به مناسبت ماه مبارک رمضان به معرفی مساجد دانشگاه در واحدهای دانشگاهی میپردازد.
گزارش: احسان عربی مفرد
با همکاری مدیران روابط عمومی واحدهای دانشگاهی
انتهای پیام/