استفاده زیاد از شبکههای اجتماعی، دختران را غمگین میکند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، ایسنا، پژوهشگران در دانشگاه اسکس و UCL رابطهای میان افزایش زمان صرف شده در شبکههای اجتماعی در اوایل نوجوانی (۱۰ سالگی) و کاهش بهزیستی در اواخر نوجوانی (۱۰ تا ۱۵ سالگی) در دختران نوجوان یافتهاند.
دکتر کارا بوکر، یکی از پژوهشگران فوق، در این خصوص میگوید: «یافتههای ما نشان میدهند که نظارت بر تعاملات اولیه در رسانههای اجتماعی، بهخصوص برای دختران، اهمیت زیادی دارد. چراکه این موضوع میتواند بعدها در بهزیستی آنها در دوران نوجوانی و شاید حتی در طول بزرگسالی تأثیر بگذارد.»
نویسندگان این مقاله دریافتهاند که دختران نوجوان، بیشتر از پسرها از رسانهها و شبکههای اجتماعی استفاده میکنند و تعاملات افراد فوق در چنین رسانههایی، با افزایش سن هم در دختران و هم در پسران افزایش مییابد.
در پژوهش مورد اشاره، حدود نیمی از دختران در سن ۱۳ سالگی، روزانه بیش از یک ساعت در رسانههای اجتماعی تعامل میکردند، ولی در پسران این رقم، یکسوم بود.
در سن ۱۵ سالگی، هر دو جنس استفاده از رسانههای اجتماعی را افزایش دادند اما دختران هنوز هم بیشتر از پسران از رسانه اجتماعی استفاده میکردند. بر این اساس، ۵۹درصد از دختران و ۴۶ درصد از پسران روزانه یک ساعت یا بیشتر، از رسانههای اجتماعی استفاده میکردند.
نتایج بررسیهای تیم پژوهشی نشان داد که بهزیستی در طول نوجوانی، هم در پسران و هم در دختران کاهش یافت و این از نمرات شادی و دیگر جنبههای بهزیستی منعکس گردید.
دکتر بوکر میگوید: «با این حال در پسران، رابطه معنیدار و قابلتوجهی میان استفاده از رسانههای اجتماعی و بهزیستی یافت نشد. لذا دیگر عوامل، مانند مقدار زمانی که صرف بازی میشود، میتواند با کاهش مشاهده شده در بهزیستی پسران ارتباط داشته باشد.»
در این مطالعه، از دادههایی استفاده شد که از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ جمعآوری شدند و نشان میدادند که بهطورکلی ۹/۸۵۹ نوجوان انگلستانی بین ۱۰ تا ۱۵ ساله، در یک روز عادی که به مدرسه میروند چند ساعت را صرف تعامل در سایتهای رسانههای اجتماعی میکنند.
محققان دریافتند که در طول نوجوانی، نمرات شادکامی دختران تا حدود سه نمره، از ۳۶,۹ به ۳۳.۳ و نمرات شادکامی پسران دو نمره، از ۳۶/۰۲ به ۳۴/۵۵ افت کرد. پژوهشگران نتیجه گرفتند اگرچه بهزیستی کلی برای هردوی آنها، کاهش مییابد، ولی این کاهش در دختران بهطور قابلتوجهی بیشتر است.
این یافتهها، بار دیگر اهمیت مراقبت بیشتر از نوجوانان بالاخص دختران را در مقابل استفاده بیش از حد از شبکههای اجتماعی، نشان میدهد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/