عامل سرطانزا که شاید به ذهنتان خطور نکند!
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، محمداسماعیل اکبری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: معنویت علاوه بر بازتاب روحی و روانی دارای یک بازتاب جسمانی هم است، این بازتاب گاه موقت و گاه دائمی است و تحقیقات نشان داده که معنویتگرایی نقش ویژهای در بهبود بیماران سرطانی دارد.
وی افزود:پیرامون تأثیرات مثبت معنویت بر سلامت بیولوژیکی انسان گفت: طبق فرمایش امام جعفر صادق (ع) که خداوند هیچ کاری را بدون علت انجام نمیدهد، پس در همه امورات این دنیا رابطه علت و معلولی وجود دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:به مدد علم امروز ما میتوانیم تأثیر تغییرات و اعمال مختلف انسان را بر روی جسم بررسی کنیم، همانطور که میدانید بیماریهای مختلف سبب ایجاد تغییرات متفاوتی در نظام ساختار سلولی انسان خواهد شد.
اکبری که از حدود 10 سال پیش تاکنون به تحقیق درباره تأثیرات معنویت بر بهبود بیماران سرطانی پرداخته در ادامه گفت: آیات، احادیث، اذکار و ادعیه حرفهای بسیار مهمی در حوزه بیولوژیکی برای گفتن دارند و ما با اتکا بر این پشتوانههای مذهبی در زمینه بررسی تأثیر معنویت بر ساختار سلولی بدن کار کردیم.
استاد رشته جراحی سرطان در ادامه گفت: تأثیر اعمال عبادی همانند نماز، دعا، توکل و ایثار بر ساختار سلولی بدن بسیار شگفتانگیز است، این یافتههای علمی را در مقالات متعددی در سطح جهان منعکس کردهایم.
اندیشه بد سلولها را به سوی سرطان سوق میدهد
اکبری پیرامون تأثیر نوع اندیشه بر وضعیت مولکولی بدن انسان تصریح کرد: افکار پلید و عدم نیت خیر موجب اتخاذ سبکهای زندگی بد و ناسالم خواهد شد که در نتیجه باعث ورود رادیکالهای آزاد به درون جهان سلولی و تحت تاثیر قرار دادن آنها به سوی تشکیل سلولهای سرطانی میشود.
وی افزود: زمانی که یک نیت خالصانه نماز برای ارتباط با خدا درون فرد شکل میگیرد، بیان ژنی او دستخوش تغییرات میشود که این تغییرات گاه موقت و گاه ماندگار هستند و حتی میتوانند به نسلهای بعدی هم منتقل شوند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: معنویتگرایی همراه با نیت خالصانه بیان ژنی را تغییر داده و در بیماران سرطانی با تغییر ژنوم، سلولهای بیمار به سمت سلامتی حرکت میکنند.
وی افزود: بیولوژیک هم معنای دعا، نماز و معنویت نیست و فقط بر حسب علم امروز یک زبان گویای بینالمللی است.
اکبری، با اشاره به تحقیقی در رابطه با تاثیر مداخله معنوی، ایجاد انتظار و امید به درمان در کاهش سرطان پستان که توسط محققان ایرانی انجام شده است، گفت: بعد از آغاز این تحقیقات ما براساس نظام هورمونی هدفگذاری کردیم، زیرا بر اثر بیماری یکسری تغییرات هورمونی در فرد روی میدهد، در این تحقیق سطح کورتیزول که موجب رشد سلولهای سرطانی میشود در افرادی که تحت معنویتگرایی قرار گرفته بودند کاهش پیدا کرده بود.
وی افزود: با استناد به نتایج حاصل از تحقیقات ما میتوانیم با تکیه بر مسائل معنوی مانند نماز، قرائت قرآن، ایثار، انفاق و در نهایت نیت و عمل خوب و خالصانه در پیشبرد اهداف سلامت جسمی انسان گامهای مهمی برداریم و طول عمر بیشتری به بیمار بدهیم.
انتهای پیام/