ادامه تحصیل بدون کنکور برای برندگان ربوکاپ
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، دکتر رنجبر با اشاره به این که سیاستهای دانشگاه آزاد در حال تغییر است، گفت: «سیاستهای دانشگاه آزاد تاکنون آموزش محور بوده است و رشتهها و گرایشهای این دانشگاه نیز بر همین اساس ایجاد شدهاند اما با توجه شرایط کنونی و پتانسیل بالای دانشگاه آزاد قصد داریم به سمت پژوهش محوری پیش برویم».
وی افزود: «سیاستهای دانشگاه آزاد تا به امروز بر پایه اخذ شهریه از دانشجویان استوار بوده است اما این سیاستها باید تغییر کنند و به سمت پژوهش سوق داده شود. سیاستهای دانشگاه آزاد باید به سمت تجاری سازی علم و فناوری برود».
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد با اشاره به این که در نحوه درآمدزایی این دانشگاه باید بازنگری شود، گفت: «اخذ شهریه از دانشجویان باید تغییر کند و دانشگاه باید به سمت درآمدزایی از تولید علم برود».
وی با بیان این که برگزاری مسابقاتی مانند ربوکاپ به تجاری سازی علم و فناوری کمک میکند، گفت: «از این پس شاهد برگزاری مسابقات بیشتری از این دست خواهیم بود».
دکتر رنجبر همچنین خبر از تاسیس استارتاپها و شتابدهندههای بیشتری در دانشگاه آزاد داد.
وی همچنین در رابطه با مسابقات ربوکاپ گفت: «تیمهای اول تا سوم این مسابقات میتوانند بدون آزمون در مقاطع تحصیلی بالاتر در دانشگاه آزاد درس بخوانند».
به گفته معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد، همچنین تیمهای برگزیده میتوانند از تسهیلات سطح سه بنیاد ملی نخبگان استفاده کنند که شامل اهدای گرانتهای تحقیقاتی و شرکت در نشستها و کنفرانسهای علمی میشود. معافیتهایی در زمینه سربازی نیز برای برگزیدگان ربوکاپ در نظر گرفته شده است.
مرتضی موسی خانی، رئیس کمیته ملی ربوکاپ تهران، گفت : «۷۸۰ تیم در این دوره پیش ثبتنام کرده بودند که با حذف ۲۴۲ تیم، ۴۷۹ تیم به دوره نهایی رقابت راه یافتند که از این شمار، ۲۴ تیم خارجی هستند و مابقی تیمهای داخلی هستند».
وی افزود: «کشورهای خارجی حاضر در این دوره ترکیه، آلمان، چین، پرتغال، هند، کره جنوبی، آمریکا، هلند، سنگاپور، فرانسه و انگلیس هستند».
موسی خانی گفت: «امسال علاوه بر لیگهای دانشآموزی و دانشجویی، یک لیگ دیگر به نام لیگ کاربردی به مسابقات اضافه شده است. لیگ دانشآموزی شامل فوتبال یک به یک، دو به دو و پیشرفته، لی امداد مقدماتی و فضای مشترک میشود».
وی همچنین افزود: «لیگهای بخش دانشجویی شامل رباتهای انسان نما، لیگ رباتهای فوتبالیست سایز کوچک و سایز متوسط، لیگ ربات صنعتی، لیگ ربات استاندارد پلتفرم، لیگ ربات خانگی، لیگ ربات زیردریایی، ربات پرنده، ربات مین یاب و امدادگر واقعی میشود».
رئیس کمیته ملی ربوکاپ درباره لیگهای بخش کاربردی گفت: «هدف از افزودن لیگ کاربردی ترغیب دانشآموزان در زمینه هوش مصنوعی و رباتیک است. رباتهای خلاقیت دانشآموزی، رباتهای آتش نشان با محوریت ساختمان پلاسکو، رباتهای امداد و نجات با محوریت کشتی سانچی، رباتهای جنگجو و رباتهای تعقیب مسیر از جمله لیگهای کاربردی هستند که برای اولین بار در این مسابقات برگزار خواهند شد».
به گفته موسی خانی، در بخش دانشآموزی کارگاههایی در زمینه رباتیک و هوش مصنوعی برگزاری میشود که شرکت در آنها برای دانشآموزان آزاد است.
سیزدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد تهران از ۱۶ تا ۱۸ فروردین ۹۷ در محل برگزاری نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/