دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرکل نمایش خانگی، مستند و کوتاه:

صاحبان فیلم‌های ویدیویی آثارشان را سینمایی معرفی نکنند

مدیرکل نمایش خانگی نسبت به انتشار اخبار خلاف واقع درباره فرایند تولیدی فیلم‌های ویدیویی و سینمایی هشدار داد و بیان کرد که اطلاع رسانی مغایر با واقعیت اعتماد به تولیدکننده را خدشه‌دار می‌کند.
کد خبر : 26674

به گزارش گروه فرهنگی آنا، سید صادق موسوی مدیرکل نمایش خانگی، مستند و کوتاه گفت: «تولید فیلم در کشور با تعاریف و مقیاس های معین و تعریف‌شده‌ای صورت می‌پذیرد. شماری از تهیه‌کنندگان و کارگردانان متقاضی پروانه ساخت برای آثار بلند سینمایی خود هستند که پس از بررسی های لازم در شورای پروانه ساخت، مجوز ساخت خود را از اداره کل ارزشیابی سینمای حرفه ای دریافت می‌کنند.»


وی ادامه داد: «این تولیدات سینمایی پس ازتولید، پروانه نمایش خود را نیز از همین اداره کل دریافت کرده و وارد چرخه اکران در سینماهای کشور می شوند. شماری دیگر از فیلمسازان و تهیه کنندگان متقاضی تولید اثر خود با فرمت ویدیو هستند. فیلمنامه این متقاضیان بررسی و برای آنان پروانه تولید فیلم ویدیویی صادر می شود. این آثار هم پس از اتمام تولید و اخذ پروانه نمایش از اداره کل نمایش خانگی مستند و کوتاه، وارد شبکه نمایش خانگی و یا تلویزیون می شوند.»


مدیر کل نمایش خانگی، مستند و کوتاه در ادامه بیان کرد: «همان طور که اشاره شد فرآیند تولیدی این فیلم ها کاملا متفاوت و نحوه ارزیابی و تایید پروانه تولید آنها نیز کاملا از یکدیگر متمایز است.»


دبیر شورای توسعه نمایش خانگی تصریح کرد: «متاسفانه در حوزه تولید فیلم های ویدیویی خطاهای عمدی و یا سهوی صورت می پذیرد که به هر شکلش ایجاد مساله خواهد کرد. عمده این تخلفات متوجه انتشار خبر در مرحله پیش تولید است. خبر به شکلی تنظیم می شود که ویدیویی بودن فیلم را مخفی نگاه می دارد. همچنان دیده شده که در مواردی، فیلمی را که پروانه تولید ویدیویی دارد فیلم سینمایی معرفی می کنند. این دست اطلاع رسانی های مغایر با واقعیت، از دید اداره کل نمایش خانگی پنهان نمی ماند و با ادامه آن اصل اعتماد بین مدیران و تولیدکنندگان خدشه دار خواهد شد و در طولانی مدت سبب می شود سرمایه گذارانی که فریب خورده اند و به امید تولید فیلم سینمایی سرمایه گذاری کرده اند برای همیشه از این عرصه خارج شوند و بخش خصوصی سینما لطمات فراوانی ببیند.»


موسوی ضمن تاکید بر تفاوت نوع اکران و مخاطبان آثار سینمایی با تولیدات ویدیویی تصریح کرد: «نبود اطلاع رسانی درست و یا به تعبیری خبررسانی مخدوش می تواند مخاطب عام را هم که علاقمند به فیلم و سینما است دچار اشتباه کند و در این میان برخی از سودجویان نیز به طریق خود از این ناآگاهی سود ببرند.»


وی همچنین افزود: «فیلمسازان ویدیویی هم هستند که با حمایت و همراهی شوراها و کارشناسان سازمان، با تعهد بر اکران برای مخاطب خاص پروانه نمایش می گیرند اما متاسفانه با کم لطفی و ناهماهنگی اقدام به نمایش بدون پروانه فیلم در خارج از کشور می کنند. در صورتی که اخذ پروانه نمایش برای حضور در فستیوال های بین المللی فیلم با حداکثر همکاری و سرعت در سازمان سینمایی قابل پی گیری است. این گونه رفتارها موید قانون گریزی و عدم پایبندی به قواعد حرفه ای کار است.»


موسوی در پایان ضمن تاکید بر نقش مهم و موثر رسانه ها در انتشار اخبار درست، از فعالان این حوزه خواست تا برای دستیابی به اخبار صحیح با روابط عمومی سازمان سینمایی در ارتباط باشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب