دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 اسفند 1396 - 08:51
 مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان خبر داد؛

افزایش بار مالی صندوق‌ها با اجرای مصوبه بازنشستگی زودهنگام روستاییان

 مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان با اشاره به معایب مصوبه دولت مبنی بر بازنشستگی زودهنگام روستاییان گفت: در پی این مصوبه کل اعتبارات مستمری‌های صندوق روستاییان و عشایر در سال 97 ناگهان بیش از دو برابر شده و این بار مالی در سال‌های آینده نیز ادامه می‌یابد.
کد خبر : 265438

محمد رضا واعظ مهدوی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد مصوبه دولت مبنی‌بر بازنشستگی زودهنگام روستاییان اظهار کرد: در بررسی لایحه بودجه 97 مجلس بندی را به تبصره 7 لایحه بودجه اضافه کرد که صندوق بیمه عشایر موظف است روستاییانی که 10 سال حق بیمه پرداخت کردند و به سن 60 سالگی رسیدند را بازنشسته اعلام کند در حالی که پیش از این حداقل سن برای کسانی که 10 سال حق بیمه پرداخت کرده بودند 70 سال بود.


وی با تاکید براینکه پایین آمدن سن بازنشستگی باعث تحمیل بار مالی زیادی به صندوق بیمه می‌شود، افزود: با توجه به اینکه امید به زندگی در کشور افزایش یافته است، همه صندوق‌های بازنشستگی باید سعی کنند سن بازنشستگی را افزایش دهند تا افراد واقعا زمانی که می‌خواهند بازنشسته شوند و دوران سالمندی سالم و بانشاطی را سپری کنند، تحت پوشش صندوق‌ها قرار گیرند. در غیر این صورت جمعیت مستمری‌بگیر به حدی افزایش می‌یابد که منابع مالی صندوق‌ها که باید بین جمعیت مستمری‌بگیر تقسیم‌ شود، کفایت لازم را نخواهد کرد.


مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان وعشایر یادآور شد: محاسبات صندوق بیمه روستاییان و عشایر نشان می‌دهد که در سال 97، 83 هزار و 500 نفر مشمول این مصوبه می‌شوند و با توجه به اینکه در حال‌ حاضر 52‌هزار نفر مستمری‌بگیر این صندوق هستند، جمعت مستمری‌بگیران این صندوق ظرف یکسال جهش بسیاری خواهد داشت و به 135هزار نفر افزایش پیدا خواهد کرد.


وی ادامه داد: این موضوع باعث می‌شود که کل اعتبارات مستمری‌های صندوق روستاییان و عشایر که در سال 96، 230 میلیارد تومان است، در سال 97 ناگهان بیش از دو برابر شده و به 501 میلیارد تومان افزایش یابد و این بار مالی در سال‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت و اثرات و پیامد‌های خود را در سال‌های آتی نیز به جا خواهد گذاشت.


واعظ مهدوی اظهار کرد: همچنین متاسفانه این موضوع باعث سوء‌استفاده برخی از افراد سودجو نیز خواهد شد به طوری که افراد سعی می‌کنند در 10 سال باقی‌مانده به 60 سالگی پرداخت حق بیمه خود را آغاز کنند.


وی با تاکید بر اینکه صندوق‌های بیمه باید امانتدار بیمه‌پردازان باشند و ما در برابر همه افرادی که عضو این صندوق هستند مسئولیت داریم، افزود: این مصوبه عملا باعث می‌شود که بخشی از بیمه‌شدگان (83 هزار نفر) استفاده بیش از اندازه از منابع صندوق داشته باشند و حقوق سایر بیمه‌شدگان پایمال می‌شود.


این مقام مسئول در بیمه اجتماعی کشاورزان و عشایر گفت: در زمانی که این مصوبه در مجلس شورای اسلامی مورد بحث بود، نماینده دولت، معاون سازمان برنامه‌ و بودجه سعی کرد مخالفت خود را با اشاره به استدلال‌های کارشناسی و اقتصادی بیان کند اما متاسفانه نمایندگان به این موضوع توجهی نکردند.


به گزارش آنا، روز گذشته علی ربیعی وزیر تعاون در نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور به نقایص مصوبه جدید مجلس برای بازنشستگی زودهنگام روستائیان در لایحه بودجه ۹۷ هشدار داد و تصویب این موضوع در شورای نگهبان را فاجعه بار خواند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
علیزاده
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۶
۰
سلام آقای واعظ حتی اگرهمین طوری که میفرماییدهم که باشد.یعنی درشصدسالگی بازنشست شوندحداقل ده الی 15سال حق بیمه واریزکرده اندکه بندگان خدا5سال دیگرزنده باشند یانه.که این هم نشان میدهد خیلی به نفع صندوقها میباشد.هرچندمدیران بیمه ای کشورمافقط دریافت نقدی ازمردم رابلدهستندومهارت کسب درآمدبرای اعضای صندوقهاراندارند.وعادت دارن ازمردم ودولت بگیرندوهرچی ازجیب خودشون اضافه اومد به عنوان مستمری به مردم بدهند.خلاصه اینکه بقول شما این مستمری زمانی به درد میخوردکه بتوانندآخرای عمریک کم خوش بگزانند.نه اینکه درسن 70سالگی بران برای خرید کفن وقبر.
قالیشویی ادیب