فراهم کردن زمینههای تاسیس پارک علم و فناوری در واحد ایلام/حمایت دانشگاه از طرحهای دانش بنیان
به گزارش خبرگزاری آنا، جلسه هیات امنای استان ایلام به ریاست دکتر میرزاده و حضور محمدرضا مروارید استاندار استان ایلام و عادل آذر رئیس مرکز آمار ایران برگزار شد و در این جلسه مصوبات بودجه سال 94، نمودار سازمانی استان و اصلاحیه برنامه راهبردی استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر میرزاده در این جلسه با بیان اینکه مسئولان و مدیران در دانشگاه آزاد باید تا حد ممکن هزینههای جاری خود را کاهش دهند، تاکید کرد: جذب کمکهای مردمی از مواردی است که باید در بودجه سال آتی به آن توجه شود.
وی افزود: یکی از وجوه درآمد در دانشگاههای دنیا، جذب کمکهای مردمی است، تا آنجا که در این دانشگاهها بنیاد خیریه فعال است و ما هم در دانشگاه آزاد اسلامی باید به دنبال این موضوع باشیم و مسئولان دانشگاه نسبت به فعال کردن کانونهای خیرین دانشگاه اقدام کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه وابستگی به شهریه در دانشگاههای برتر دنیا زیر 25 درصد است، اظهار کرد: وابستگی پایین دانشگاههای برتر دنیا به شهریه نشان میدهد که ارتباط دانشگاهها با صنعت و مردم بسیار قوی است.
وی خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال این موضوع هستیم که وابستگی دانشگاه به شهریه دانشجویان را از طریق اقتصاد دانش بنیان کم کنیم.
دکتر میرزاده با اشاره به این موضوع که هیاتهای امنای استانی جز ارکان دانشگاه است، گفت: هیاتهای امنای استانی باید برای کیفیت بخشی به واحدهای استانها فعالیت کنند، در واقع برای دانشگاه آزاد اسلامی داشتن واحدهای زیاد مهم نیست بلکه داشتن واحدهای با کیفیت دارای اهمیت است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به هیات امنای استان ایلام گفت: اگر واحدی زیان ده است و سوددهی ندارد باید در واحدهای دیگر ادغام یا منحل شده و یا آن واحد را به دانشکده تخصصی تبدیل کنیم که در استان ایلام میتوان در زمینههای دامپروری، کشاورزی و... فعالیت تخصصی انجام داد.
دکتر میرزاده همچنین خاطر نشان کرد: باید در واحد ایلام زمینههای لازم برای تاسیس پارک علم و فناوری به منظور تبدیل علم به ثروت صورت گیرد.
دانشگاه آزاد اسلامی باید به سمت دانشگاههای نسل سوم حرکت کند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه بر لزوم وجود تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی مناسب و نیروی انسانی متخصص در واحدهای دانشگاهی تاکید کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی دارای 54 مرکز رشد و 420 شرکت دانش بنیان است، عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی سعی دارد که تا پایان سال 96 این تعداد به 33 پارک علم و فناوری، 800 شرکت دانش بنیان و 150 مرکز رشد برسد.
دکتر میرزاده تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی باید به سمت دانشگاههای نسل سوم یعنی دانشگاههای کارآفرین حرکت کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه برای حمایت از طرحهای دانش بنیان با بانک پاسارگاد قرار دادی امضا کرده است که بر اساس آن به شرکتهای دانش بنیان دانشگاه، وام 12 درصد تعلق میگیرد و در همین رابطه طرحهای تحقیقاتی که قابلیت تبدیل ایده به محصول را داشته باشند در دانشگاه آزاد اسلامی مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
دکتر میرزاده همچنین با اشاره به عدم وابستگی این نهاد آموزشی به بودجه دولتی، تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاهی غیردولتی باید مهمترین شاخصه موسسات خصوصی یعنی چابکی را داشته باشد چرا که این دانشگاه یک مجموعه غیر دولتی است که به بودجه دولت و پول نفت وصل نیست به همین دلیل نمیتواند زیان ده باشد.
وی، شرط لازم برای توسعه کیفی دانشگاه آزاد اسلامی را توسعه تحصیلات تکمیلی دانست و افزود: توسعه تحصیلات تکمیلی متقارن با توسعه کیفی دانشگاه است چرا که توسعه تحصیلات تکمیلی در ذات خود توسعه کیفی را به دنبال دارد.
اقبال مردم به دانشگاه نتیجه نشاط سیاسی، علمی، فرهنگی، دینی است
دکتر میرزاده با اشاره به اشتغال 47 هزار کارمند در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: این میزان کارمند در چنین نهادی به هیچ عنوان قابل قبول نیست و این در حالی است که 80 تا 85 درصد درآمد دانشگاه صرف دادن حقوق به کارکنان و اعضای هیات علمی میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه خوشبختانه اقبال مردمی به دانشگاه آزاد اسلامی نه تنها کاهش نیافته بلکه با افزایش نیز روبه رو بوده است، گفت: این افزایش اقبال به دانشگاه، میتواند نتیجه نشاط سیاسی، علمی، فرهنگی، دینی و... باشد.
وی با تاکید بر اینکه ثبت نام در مقطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی رشد خوبی داشته است، عنوان کرد: این رشد کاملا قابل قبول بوده بطوری که ما به عددی که باید طبق مصوبه هیات امنا در سال 94 میرسیدیم نزدیک شدهایم.
دکتر میرزاده تاکید کرد: ماموریت ما در دانشگاه آزاد اسلامی توسعه کیفی دانشگاه مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیات امنا است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: باید با برنامه ریزیهای لازم حقوق اعضای هیات علمی در دانشگاه آزاد با دانشگاههای دولتی یکسان سازی شود که در حال حاضر این بودجه به میزان کافی وجود ندارد اما بنای ما این است که میزان حقوق اعضای هیات علمی تمام وقت این دانشگاه در سال 94 نسبت به سال93، 25 درصد افزایش یابد که البته حقوق کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی نیز هم راستا با میزان تورم و مطابق با کارکنان دولت افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه با اقدامات صورت گرفته بسیاری از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی از حالت زیان دهی خارج شدهاند، افزود: خوشبختانه در سال جاری در جریان تجمیع واحدها و توسعه تحصیلات تکمیلی بسیاری از واحدهای زیان ده وضعیت مناسبی پیدا کردند و به طور حتم این روند در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.
دکتر میرزاده با تأکید بر اینکه کل واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان سال به سیستم آی تی بیس و اتوماسیون اداری مجهز خواهند شد، اذعان داشت: با مجهز شدن واحدهای دانشگاه به این سیستم کلیه بخش نامهها به صورت آنلاین و با زدن یک کلیک به سایر واحدها ابلاغ خواهد شد.
در ادامه این جلسه دکتر مجتبی علوی فاضل معاون سنجش و پذیرش دانشگاه به ارائه آماری از مقاطع تحصیلی موجود و رشتههای مصوب واحدهای دانشگاهی مستقر در استان ایلام پرداخت.
همچنین دکتر حسین غریبی معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه نیز گزارشی از وضعیت اعضای هیات علمی و روند جذب در این استان ارائه داد.
مصوبات جلسه
در جلسه مذکور بودجه سال 94 استان ایلام از حیث منابع و مصارف و از حیث درآمد و هزینه با اعمال اصلاحاتی مورد تصویب قرار گرفت. بودجه استان ایلام از حیث درآمد و هزینه 37 میلیارد تومان و از حیث منابع و مصارف 49 میلیارد تومان به تصویب رسید.
مقرر شد اصلاحات مورد نظر بودجه و برنامه منتهی به سال 94 که در جلسه مطرح شد در کمیسیون دائمی هیات امنا مطرح و به عنوان مصوبه هیات امنا در اختیار معاونت برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد.
همچنین رویکردهای برنامه کلان دانشگاه از جمله جذب هیات علمی توانمند، تاسیس شرکتهای دانش بنیان، طرحهای فرهنگی ماندگار و توسعه تحصیلات تکمیلی به عنوان مبنای اساسی بودجه ریزی و اصلاح برنامه مدنظر قرار گرفت.
در این جلسه در خصوص جلب کمکهای مردمی مقرر گردید تمهیدات لازم توسط هیات امنای استان در این خصوص اندیشیده شود.
لازم به ذکر است تعیین حسابرس و خزانه دار استان وهمچنین تصویب نمودار کلان تشکیلانی استان از دیگر مصوبات جلسه بود.
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/