دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1396 - 12:00

ساخت پاهای سایبورگی که با ذهن کاربر کنترل می‌شود

دانشمندان پاهای سایبورگی ساختند که با ذهن کاربر کنترل می‌شوند و می‌تواند به افراد کمک کند تا بعد از آسیب‌های نخاعی دوباره راه بروند.
کد خبر : 264867

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، به‌زودی سایبورگ‌های واقعی در میان ما قدم خواهند زد. اخیرا یک شرکت رباتیک ژاپنی از انجمن غذا و داروی آمریکا مجوز گرفته تا پوشش یا کمربند رباتیک خود را وارد این کشور کند. شرکت «سایبرداین» برای یک دهه روی طراحی و ساخت کمربندهای ترکیبی به نام «هال» کار کرده است اما تاکنون موفق نشده بود که این تکنولوژی را به ایالات متحده ببرد.


حالا مرکز درمانی سایبرنتیک در فلوریدا شروع به آزمایش این کمربند رباتیک کرده است. این کمربند رباتیک یک پوشش محافظتی خارجی است و می‌تواند به افرادی که از جراحت‌های نخاعی رنج می‌برند کمک کند تا دوباره بتوانند راه بروند.


این پوشش رباتیک به دور قسمت میانی و پاهای کاربر بسته می‌شود تا به افرادی که توانایی راه رفتن ندارند، مانند کسانی که از آسیب‌های نخاعی رنج می‌برند، کمک کند. یکی از ویژگی‌های شگفت‌انگیز هال این است که کاربر می‌تواند با ذهنش آن را کنترل کند.


این وسیله می‌تواند سیگنال‌های زیست الکتریک یا جریان الکتریکی ساطع‌شده از بافت، اندام و سیستم‌های سلولی را بخواند؛ مانند دستگاه‌های نوار مغزی یا هر دستگاه دیگری که قادر به خواندن امواج ذهنی باشد.



هال سنسورهایی دارد که به پاهای کاربر متصل می‌شود. این سنسورها می‌توانند سیگنال‌های زیست الکتریکی را از مغز به ماهیچه‌ها انتقال دهند. این امر پوشش محافظتی خارجی را تحریک می‌کند تا شروع به راه رفتن کند.


این پوشش رباتیک به کاربر کمک می‌کند تا راه برود، بایستد و بنشیند. هال مجهز به یک کنترل از راه دور با یک رابط کاربری ساده است که به کاربر اجازه می‌دهد دستگاه را روشن و خاموش کند و تنظیمات آن را کنترل کند.


هدف از ساخت هال این است که کاربر احساس کند که خودش در حال حرکت دادن پاهایش است. هال از طریق سیگنال‌های زیست الکتریکی و ترکیبی از کنترل ارادی و کنترل خودمختار کار می‌کند.


دکتر جنوا تونازی، سرپرست تیم درمانی مرکز سایبرنیک، در این باره می‌گوید: «یکی از ویژگی‌های جالب توجه هال این است که این پوشش رباتیک براساس هدف و قصد کاربر عمل می‌کند. شاید کاربر تنها قادر به انجام یک یا دو درصد از کار باشد، باقی حرکت را ربات انجام می‌دهد».


وی افزود: «با گذر زمان، به دلیل نوعی بازیابی کاربر می‌تواند سه درصد یا چهار درصد از کار را انجام دهد. این روند رو به افزایش می‌رود و پشتیبانی ربات از کاربر کمتر و کمتر می‌شود».
مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب