دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 اسفند 1396 - 11:37

کشف آب در اتمسفر سیاره‌ای خارج از منظومه شمسی

محققان سیاره‌ای در خارج از منظومه شمسی کشف کرده‌اند که در اتمسفر آن مقدار قابل توجهی آب است. این سیاره در فاصله ۷۰۰ سال نوری زمین قرار دارد.
کد خبر : 264710

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محققان مقادیر قابل توجهی آب در اتمسفر یک سیاره بزرگ خارج از منظومه شمسی کشف کردند. این سیاره که «WASP-۳۹b» نام گرفته است، شباهت زیادی با زحل دارد. این سیاره ۷۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد و تخمین زده می‌شود آب موجود در آن سه برابر سیاره زحل باشد.


WASP-۳۹b سیاره‌ای خارج از منظومه شمسی و در صورت فلکی سنبله است. محققان با استفاده از اطلاعات تلسکوپ‌های‌هابل و اسپیتزر، ردپایی از آب و مولکول‌های دیگر در این سیاره کشف کردند.


این سیاره هر چهار روز دور سیاره‌ای خورشید مانند مدار می‌زند و فاصله آن تا ستاره ۲۰ برابر کمتر از فاصله زمین تا خورشید است.


روزها دمای این سیاره ۷۷۶/۷ درجه سانتیگراد است. جالب آنکه دمای WASP-۳۹b در شب نیز به همین اندازه بالاست. دلیل این دمای بالا بادهای شدیدی است که گرما را در اطراف سیاره منتقل می‌کند.


محققان ناسا متوجه شده‌اند اتمسفر این سیاره به ارتقای درک انسان از سیارات و فرایندهای آنان در منظومه شمسی کمک می‌کند.


البته دانشمندان پیش بینی می‌کردند هنگام بررسی نشانه ترکیبات مختلف جوی در این سیاره، آب کشف کنند. اما مقدار آب کشف شده از تصور آنها بیشتر بود.


دانشمندان با توجه به میزان آب کشف شده در WASP-۳۹b تخمین می‌زنند این سیاره در مسافت بسیاری زیادی از ستاره خود تشکیل شده و تحت بارش مواد یخی بوده است، سپس به نقطه‌ای نزدیک‌تر به ستاره آمده است.


هانا ویکفورد، محقق ارشد انستیتوی علوم تلسکوپ فضایی و محقق ارشد این پژوهش، می‌گوید: «سیاره‌های خارج از منظومه شمسی به ما نشان می‌دهند روند تشکیل این اجسام فضایی بسیار پیچیده است».


هرچند WASP-۳۹b با زحل مقایسه می‌شود، اما دو سیاره تفاوت‌های زیادی دارند از جمله آنکه این سیاره دور خود حلقه‌ای ندارد.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب