دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 اسفند 1396 - 14:15
توسط برگزیده سی‌ویکمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی انجام شد؛

بومی‌سازی سیستم GPS

احیا یاوری با ارائه طرح «سیستم موقعیت‌یابی زمین پایه» توانست به عنوان رتبه یک پژوهش‌های کاربردی در سی و یکمین جشنواره بین‌‌المللی خوارزمی برگزیده شود.
کد خبر : 263348

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یاوری تحصیلات کارشناسی ارشد خود را در زمینه مخابرات در دانشگاه بهشتی گذرانده است.


وی می‌گوید: «سیستم موقعیت‌یابی زمین پایه یک سامانه زمان‌سنجی و مکان‌یابی است که جایگزین سیستم‌های فضاپایه محسوب می‌شود. این سیستم جایگزین مناسبی برای GPS است».


وی در ادامه افزود: «امروزه از سیستم GPS استفاده‌های زیادی می‌شود برای مثال به صورت روزانه از این سیستم برای مسیریابی و مکان‌یابی استفاده می‌کنیم که ساده‎ترین نوع کاربرد GPS است. اما این سیستم آسیب‌پذیری‌های زیادی دارد و نمی‌توانیم در سطح ملی روی آن اتکا کنیم».


وی در ادامه افزود: «سیستم موقعیت‌یابی زمین‌‌پایه که روی آن کار می‌کنیم جایگزین مناسبی برای سیستم فضاپایه است. این سیستم کاملا بومی‌سازی شده است و با استفاده از آن می‌توانیم تمامی سرویس‌های مرتبط با موقعیت‌یابی را در ایران ارائه دهیم».


یاوری در رابطه با برتری سیستم موقعیت‌یابی زمین پایه نسبت به GPS گفت: «یکی از برتری‌های این سیستم بومی بودن آن است. کنترل این سیستم کاملا در اختیار خودمان است، در حالی که هیچ کنترلی روی GPS نداریم».


وی افزود: «همچنین سیستم GPS آسیب‌پذیری‌هایی دارد که در سیستم زمین‌پایه برطرف شده است. این سامانه در برابر اختلالات و شرایط جوی مقاوم است و در هر شرایطی سرویس مطمئنی را به کاربر ارائه می‌دهد».
مشخصات فرکانسی و کارکردی سیستم زمین‌پایه طوری طراحی شده است که دربرابر آسیب‌پذیری‌های موجود نسبت بهسیستم GPS مقاوم‌تر است.


یاوری می‌گوید: «توسعه این طرح از مرحله مطالعه تا رسیدن به این مرحله حدود 10 سالی می‌گذرد. در این راه مشکلات فنی زیادی داشتیم چراکه این کار برای اولین بار در کشور انجام شده است. همچنین باتوجه به این که ارتباطات محدودی با کشورهای دیگر داریم، توسعه این سیستم به نسبت سخت‌تر بود».


وی گفت: «یکی دیگر از مشکلاتی که همیشه با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم نیز بحث بودجه و اعتبارات است».


یاوری در آخر اضافه کرد: «برای ساخت سیستم‌ها و سامانه‌ها سال‌ها زمان گذشته می‌شود و زحمت زیادی برای آن کشیده می‌شود تا به جایی برسد، این زحمت‌‎ها زمانی ارزش دارد که به سرویس‌دهی برسد و مردم بتوانند از آن سرویس استفاده کنند. انتظار داریم که برنامه‌ریزی‌ها طوری انجام شود که این تحقیقات کاربردی شوند و صرفا محدود به یک کار علمی نشود».


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب