اهمیت بافت استخوانی در تعیین هویت بقایای حوادث دسته جمعی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پزشکی قانونی کشور، رضا علاءالدینی با اشاره به اینکه بافتهای استخوانی در موارد بسیاری برای تعیین هویت به کار میرود، اظهار کرد: به عنوان مثال اگر جسدی مدتی در جایی باقی بماند ظرف چند روز خون و بافتهای نرم آن از بین رفته و فاسد میشود، بنابراین امکان شناسایی از طریق بافتهای نرم وجود ندارد اما بافتهای استخوانی به دلیل ویژگی خاص و قدرت دفاعی آن در مقابل میکروبها تا مدتها سالم باقی میماند و امکان استخراج DNA از آن بصورت بالقوه وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه شرایط آب و هوایی، اندازه استخوان و میزان اسیدیته محیط در مدت زمان ماندگاری آن تأثیر دارد، بیان کرد: فعالیت برای استخوان با بافت دیگر متفاوت است که خوشبختانه در سالهای اخیر در پزشکی قانونی اقدامات جدی و علمیتر در این مورد انجام شده است.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران خاطرنشان کرد: استفاده از بافتهای استخوانی در تشخیص هویت و استخراج DNA از این بافتها در پزشکی قانونی با افزایش مواجه بوده به نحوی که بر اساس آمارهای موجود در سال گذشته (1392)، از 126 بافت استخوانی در کشور DNA استخراج شد اما این رقم تنها در نه ماهه سال جاری به 175 مورد رسیده است.
علاءالدینی با تأکید بر موفقیتهای آزمایشگاه ژنتیک اداره کل پزشکی قانونی استان فارس در استخراج DNA از بافتهای استخوانی به برگزاری دوره آموزشی دو روزه با همین موضوع در شیراز اشاره کرد و افزود: در این دوره آموزشی شرکت کنندگان علاوه بر حضور در کلاسهای تئوری به صورت عملی نیز با شیوه استخراج DNA از بافتهای استخوانی در آزمایشگاه ژنتیک شیراز آشنا شدند.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران با تأکید بر اهمیت بافتهای استخوانی در تعیین هویت بقایای اجساد در حوادث دسته جمعی، گفت: در حوادث دسته جمعی به ویژه حوادث همراه با انفجار، آنچه برای تعیین هویت باقی میماند قطعههایی از بدن متوفیان حادثه است که در این موارد، استخراج و انگشتنگاری DNA از بافتهای استخوانی بسیار کاربرد دارد.
به گفته وی استخراج DNA از بافت استخوانی در آزمایشگاه ژنتیک پزشکی قانونی شیراز با دقت بسیار بالا انجام می شود و همین موضوع درصد صحت آزمایشها را بالاتر برده است.
انتهای پیام/