دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 اسفند 1396 - 17:00

دانشمند ایران لباس سنجش خوشحالی برای فضانوردان می‌سازد

یک استادیار ایرانی مشغول ساخت لباسی برای فضانوردان است که سطح خوشحالی و اضطراب آنان در فضا را می‌سنجد. این لباس با ایجاد تغییراتی در دما و نور در محیط وضعیت ذهنی آنان را بهبود می‌دهد.
کد خبر : 263133

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، آرمان سرگلزایی یک محقق ایرانی همراه گروهی از دانشمندان مشغول ساخت لباسی هستند که سطح خوشحالی و اضطراب فضانوردان را می‌سنجد. این لباس مجهز به شبکه‌ای از حسگرهای بی‌سیم است که تغییرات نامحسوس در وضعیت جسمانی صاحب خود را رصد کرده و محیط را با آن همخوان می‌کند. به این ترتیب تغییرات کوچکی در دما، نور و سطح اکسیژن به بهبود وضعیت ذهنی فضانوردان منجر می‌شود.


سرگلزایی استادیار دانشگاه پلی تکنیک فلوریدا این فناوری را ساخته است که در نسل آتی لباس‌های فضانوردی به کار می‌رود.


این فناوری مذکور به نام Smart Sensory Skin یا S3 مشهور شده و قابلیت خوانش فشار خون و نبض را دارد. همچنین به طور خودکار با توجه به محیط تغییراتی را ایجاد می‌کند تا وضعیت روحی فضانورد را بهبود دهد.


البته در حال حاضر فناوری های موجود نیز قابلیت بررسی این علائم را دارند اما آنها کند هستند. اما S۳ یک فناوری فعال است که با لباس همخوان می‌شود و جریانی از اطلاعات را فراهم می‌کند. این فناوری به پزشکان مستقر در زمین کمک می‌کند وضعیت فضانوردان را رصد کنند.


سرگلزایی در این باره می‌گوید: «حفظ سلامت روان فضانوردان طی ماموریت ها بسیار مهم است. این درحالی است که فعلا هیچ راه‌حلی برای کمک به آنها در زمان افسردگی و استرس وجود ندارد. این فناوری کمکی سریع برای آنها فراهم می‌کند».


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب