مسئولان برای ارائه راهکار علمی باید به دانشگاهها اعتماد کنند
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر خدایاریفرد در نشست خبری سومین کنگره ملی روانشناسان ایران که ظهر امروز در دانشکده روانشناسی و علومتربیتی دانشگاه تهران برگزار شد، درباره این کنگره و اهداف برگزاری آن اظهار داشت: سومین کنگره ملی روانشناسان ایران، بزرگترین رخداد جامعه روانشناسان ایران است. محورهای تعیین شده برای این کنگره براساس مشورت با همه رؤسای دانشکدههای روانشناسی ایران و صاحبنظران این حوزه تهیه شده است.
وی ادامه داد: این کنگره طی سه روز از نهم تا یازدهم اسفند برگزار میشود.
خدایاریفرد یکی از مهمترین محورهای این کنگره را روانشناسی اجتماعی اعلام کرد و گفت: ما معتقدیم فردی که متولد میشود میتوان بسیاری از جوانب پیشروی او را پیشبینی کرد. برای جامعه هم همینطور است؛ مطمئنا میتوان بحرانهای جامعه را پیشبینی و پیشگیری کرد.
وی بحث مدیریت رفتارهای تهاجمی را به دلیل اتفاقات اخیر جامعه ایرانی یکی از محورهای مهم این کنگره دانست و گفت: مدیریت رفتارهای تهاجمی و ارتقای امنیت اجتماعی تم اصلی این کنگره قرار گرفته است. بسیاری از مسئولان کشور ما در مدیریت جنگ بودهاند و میدانند که هیچ بمبی بدون چاشنی منفجر نمیشود و همه هم میدانند که وضعیت جامعه ما به چه صورت است. هم میتوان این میدان مین را با لگد کردن زمین منفجر کرد و هم میتوان به راحتی و آرامی مینها را خنثی کرد.
رئیس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران ادامه داد: آمریکا، اسرائیل، سلطهگران و منافقین هرکدام یک بمب هستند که وجود دارند، ولی ما میتوانیم آنها را منفجر کنیم یا به راحتی چاشنی آنها را خنثی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف این کنگره این است که به مسئولان و مدیران بگوییم به دانشگاه و روانشناسان اعتماد کنید. آنها باید از دانشگاه راهکار بخواهند.
خدایاریفرد با اشاره به کتابی با عنوان «شورشگری» که 40 سال پیش CIA منتشر کرده است، گفت: در این کتاب راههای علمی وجود دارد که یک جامعه را چگونه میتوان دچار بحران کرد، چگونه میتوان مدیریت کرد و چگونه میتوان از بحران خارج کرد. آنها برای ما برنامهریزی دارند و گاهی اوقات هم متاسفانه ما همان رفتارهایی را انجام میدهیم که آنها میخواهند. ما قصد داریم در این کنگره به مسئولان کشور گزارشهای مختلفی بدهیم و راهکار علمی ارائه دهیم تا مبادا کاری کنیم که آنها برایمان برنامهریزی کردهاند. هر نوع برخورد تند با اعتراضات مدنی یعنی افزایش فشار و اعتراض و این همان چیزی است که آنها برای ما برنامهریزی کردهاند.
رئیس کنگره ملی روانشناسان ایران اضافه کرد: البته شاید دانشگاهها هم مقصر باشند؛ ما هم شاید شرایط را نداشتهایم تا با این صراحت بیان کنیم ولی بالاخره باید از یک جایی شروع شود.
انتهای پیام/