دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 تير 1394 - 14:52
مدیر کل دفتر سلامت محیط و کار وزارت بهداشت:

سالانه 170 هزار نفر در جهان بر اثر استنشاق گاز رادون جان خود را از دست می‌دهند

مدیر کل دفتر سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اعلام آمار مرگ سالانه ١٧٠ هزار نفر در جهان بر اثر گاز رادون از اجرای برنامه ملی پایش گاز رادون در کشور خبر داد.
کد خبر : 26178

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر خسرو صادق نیت صبح امروز در همایش استانی طرح ملی پایش گاز رادون در دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی امر سلامت در کشور و پیشگیری از بیماری‌های ناشی از محیط که گاه ساخته دست بشر و گاه طبیعت است با مشارکت سازمان انرژی اتمی کشور و دانشگاه علوم پزشکی البرز، طرح پایش گاز رادون را به صورت پایلوت در البرز آغاز کرده است.


وی با توجه به شرایط ویژه جغرافیایی و جمعیتی البرز و همچنین ظرفیت‌های دانشگاه علوم پزشکی البرز، این استان را گزینه مناسبی برای اجرای پایلوت این طرح دانست و اظهار کرد: در قدم نخست شناسایی مکان‌های در معرض خطر و سنجش میزان گاز رادون در آن محیط برای رسیدن به یک درک و آگاهی کامل از محیط در جهت اقدامات پیشگیرانه ضروری است.


مدیر کل دفتر سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: این وظیفه مسئولان ذیربط است که محیط زندگی سالم، امن و محیط کار ایمن را برای مردم فراهم کنند و بتوانند در برابر معضلات خود ساخته بشر (آلودگی هوا، پرتوهای مضر و ...) و عوامل محیطی و طبیعی همچون گاز رادون برنامه ریزی‌های کارشناسانه و اقدامات پیشگیرانه و کنترلی داشته باشند.


صادق نیت افزود: گاز رادون 50 درصد از اشعه‌های خطرناک محیطی را شامل می‌شود که بیشتر از 32 کشور در طی ده سال اخیر نسبت به شناسایی و برنامه‌های پیشگیرانه آن اقدام کرده‌اند.


وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با تلاش و همکاری خوب سازمان انرژی اتمی کشور و دانشگاه علوم پزشکی البرز و همچنین مردم فهیم این استان بتوانیم این طرح را به خوبی به صورت پایلوت به اجرا درآوریم.


بر اساس این گزارش، این طرح به صورت پایلوت کشوری است که در اجرای آن کارشناسان ابزار نمونه برداری را تحویل منازل می‌دهند که پس از شش ماه این ابزار نمونه بازخوانی می‌شود. گاز رادون از درون زمین ممکن است از طریق درزها و شکاف‌ها وارد منازل شود که برای سلامتی زیان آور است.


در اجرای این طرح، درزهایی که در پایه واحدهای مسکونی وجود دارد مسدود می‌شود تا از نفوذ گاز رادون خاک به داخل منازل جلوگیری به عمل آید. یکی دیگر از راههای پیشگیری از عوارض گاز رادون، حفاری چاه‌هایی در سطح همکف واحدهای مسکونی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
-
دوشنبه ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۳
۰
گاز رادون چیز جدیدی نیست و از زمان خلقت زمین همیشه بوده وزارت بهداشت میخواد ذهن مردم رو از بنزین بی کیفیت و آلودگی هوای کلان شهرها منحرف کنه و همه تقصیرها رو بندازه گردن گاز رادون
بنزینها آنقدر بی کیفیت هست که مصرف سوخت رو تقریبا 30درصد افزایش داده و این یعنی حداقل 30 درصد افزایش آلودگی ... درضمن این افزایش مصرف سوخت هیچ ربطی به کم فروشی پمپ ها ندارد ...
هلدینگ شایسته