دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 بهمن 1396 - 12:04
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران خبر داد:

پیش‌بینی بودجه 800هزار یورویی ایران و آلمان برای تاسیس صندوق مشترک پژوهشی

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران از برگزاری مراسم روز علم ایران و آلمان در روزهای 8 و 9 اسفند در این دانشگاه خبر داد.
کد خبر : 260705

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست خبری مراسم روز علم ایران و آلمان صبح امروز با حضور دکتر محمدعلی برخورداری، رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران و دکتر شاهسواری، معاون بین‌الملل دانشگاه در سازمان مرکزی برگزار شد.


رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران در این نشست گفت: در روزهای 8 و 9 اسفند میزبان مراسمی با عنوان «روز علم ایران و آلمان» هستیم. دانشگاه علم و صنعت ایران توسط وزارت علوم به عنوان متولی ارتباطات علمی با آلمان تعیین شده است. این مراسم نتیجه چندین جلسه و رفت‌وآمد بین مسئولان طراز اول علمی دو کشور است.


وی ادامه داد: با هماهنگی‌های به عمل آمده 60 نفر از مسئولان وزارت علوم و نهادهای آموزشی کشور آلمان و متقابلا 150 نفر از 50 دانشگاه ایران در این مراسم حاضر می‌شوند. افراد ایرانی حاضر در این مراسم کسانی هستند که یا با آلمان ارتباطات علمی دارند و یا برای برقراری ارتباطات تمایل دارند.


رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران از تاسیس صندوق مشترک پژوهشی بین دو کشور خبر داد و گفت: پروژه‌هایی از قبل تعیین شده و پیشنهاداتی برای انجام پروژه‌های جدید نیز در این مراسم بحث می‌شود تا به توافق نهایی درباره تصویب و اجرای آنها برسیم. صندوق مشترک پژوهشی نیز قرار است بین دو کشور تاسیس شود که دو طرف اعتبار موردنیاز آن را تامین می‌کنند و به عنوان یک حامی برای پژوهش‌های مشترک عمل خواهد کرد.


وی اضافه کرد: برنامه‌های مهم این دو روز، بحث و گفت‌وگو و برنامه‌ریزی علمی برای انجام همکاری‌ها و ارائه تجربه‌های موفق گذشته است. افراد دعوت شده رؤسا و مدیران دانشگاه‌ها معتبر آلمان هستند. هر دانشگاهی در راستای موضوع کاری خود برنامه‌ریزی‌های مناسب را در این مراسم به عمل می‌آورد تا ارتباطات دقیق برای همکاری مشخص شود. گروه‌های مختلفی چون انرژی، حمل‌ونقل، فناوری اطلاعات و ارتباطات، باستان‌شناسی و پزشکی از مهم‌ترین حوزه‌های همکاری بین دو کشور است.


رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران با اشاره به همکاری‌های حوزه پزشکی گفت: با هماهنگی‌هایی که با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شده است قرار است تا در این حوزه نیز دانشگاه‌های علوم‌پزشکی بتوانند ارتباطات مناسب را با طرف مقابل آلمانی برقرار کنند. در کنار این برنامه‌ها تعدادی جلسات کاری در سطح سیاست‌گذاری نیز برگزار خواهد شد.


برخورداری اظهار داشت: این نشستی نیست که ما عده‌ای را دعوت کرده باشیم، مراسمی برگزار شود و به سرانجام برسد؛ بلکه اختتامیه این مراسم نقطه آغاز همکاری‌های جدی و اجرای پروژه‌های مشترک در سال 97 است.


وی با اشاره به اینکه 23 پروژه بین وزارت علوم ایران و آلمان در حال اجراست، گفت: مبلغ هر پروژه بستگی به پیشنهادات مجریان خواهد بود. بعد از داوری، تصویب و به مرور تخصیص‌سازی می‌شود.


رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران از برآورد اولیه 400هزار یورویی از طرف ایران و همین‌ مبلغ از طرف آلمان برای تامین اعتبار صندوق مشترک پژوهشی خبر داد و گفت: البته این اعتبار هنوز نهایی نشده است. سیستم هر دو کشور ایران و آلمان این‌طور نیست که یک بودجه‌ای تخصیص داده شود و شروع به کار کنیم، بلکه پروژه ابتدا پیشنهاد داده می‌شود، برآوردهای اولیه صورت گرفته و بعد از تصویب پروژه در مراحل اجرا، پرداخت هزینه آن نیز آغاز می‌شود.


وی با اشاره به اینکه دانشگاه‌های ایران پتانسیل‌های زیادی دارند و حل مشکلات کشور در اولویت همکاری‌ها قرار دارد، تاکید کرد: مسائل و مشکلاتی در کشور وجود دارد که باید دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها آنها را حل کنند. مطمئنا این مشکلات باید براساس دانش حل شود. آب، ریزگردها و مسائل زیست‌محیطی، انرژی و... در این همکاری‌ها به صورت جدی نشانه گرفته شده است.


معاون بین‌الملل دانشگاه علم و صنعت ایران از دعوت مسئولان بین‌الملل و مدیران دستگاه‌های اجرایی برای حضور در این مراسم خبر داد و گفت: از همه آنها دعوت شده است، از نهادهایی مانند وزارت نیرو، وزارت ارتباطات، وزارت راه و شهرسازی، سازمان گردشگری، وزارت بهداشت و... تا در جلسات این مراسم حضور پیدا کنند و مسائل و مشکلات خود را مطرح کنند و دانشگاه‌های دو طرف هم بتوانند با ارائه راه‌حل‌های مناسب نسبت به حل آن مشکلات اقدام کنند.


شاهسواری از برگزاری کارگاه‌هایی در حاشیه این مراسم نیز خبر داد و افزود: مطمئنا این مراسم نقطه شروعی از برنامه‌ریزی‌های جدی همکاری دوطرفه است.


محمدعلی برخورداری در ادامه این نشست گفت: برای انجام بهتر همکاری‌ها، دانشگاه علم و صنعت ایران اقدام به اجاره ساختمانی در آلمان و تاسیس دفتر این دانشگاه در کشور آلمان کرده است تا هماهنگی‌های لازم برای همکاری با دانشگاه‌های آلمان و اتحادیه اروپا به خوبی انجام شود. یک بخش ارتباطات در قالب کارآموزی است که مطمئنا دوطرفه است. فرصت‌های مطالعاتی، اجرای دوره‌های مشترک آموزشی، اعزام دانشجو و استاد و دعوت از اساتید دانشجویان کشورهای دانشگاه‌های آلمان و اجرای پروژه‌های مشترک از مهم‌ترین زمینه‌های همکاری‌های بین‌المللی است.


وی از همکاری دانشگاه علم و صنعت با یکی از دانشگاه‌های فرانسه برای اعطای مدرک مشترک به دانشجویان خبر داد و گفت: این طرح آغاز شده و به این صورت است که دانشجویان ما بخشی از مقطع تحصیلی خود را در دانشگاه علم و صنعت و بخش دیگر را در دانشگاه فرانسه سپری می‌کنند و در نهایت مدرک مشترک بین‌المللی به آنها اعطا می‌شود. همین همکاری نیز با کشور آلمان را در نظر داریم عملیاتی کنیم.


رئیس دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به این سوال که با کمبود بودجه دانشگاه‌های کشور این‌گونه همکاری‌های بین‌المللی و انجام پروژه‌های مشترک که مسلما هزینه‌بردار است، گفت: درست است که ما کمبود بودجه داریم، ولی این دلیل نمی‌شود که دست روی دست گذاشته و هیچ کاری نکنیم. قرار نیست همیشه همه‌چیز آماده باشد و بعد ما حرکت کنیم. بودجه دولتی کفاف اجرای برنامه‌های دانشگاه‌ها را نمی‌دهد و باید خود دانشگاه‌ها هم فعالیت‌هایی برای درآمدزایی داشته باشند. دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در این راستا قراردادهایی را با نهادهای مختلف منعقد کرده است تا با اجرای آنها هم آموزش مناسب را ارائه داده و هم درآمدزایی برای دانشگاه باشد.


وی با بیان اینکه خارجی‌ها هم به اندازه دانشگاه‌های کشور از همکاری دوطرفه استقبال می‌کنند، گفت: بیشترین جذب دانشجوی خارجی معمولا در دانشگاه‌های جامع مثل دانشگاه تهران صورت می‌گیرد. دانشگاه علم و صنعت ایران که یک دانشگاه مهندسی است، کمتر می‌تواند دانشجویان مهندسی سایر کشورها را جذب کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب