دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد:

سفیرانی به نام خیرین آموزش عالی کشور

تعداد زیادی از دانشجویانی که توان مالی برای تحصیل نداشتند به واسطه حمایت‌های خیرین آموزش عالی کشور و بنیاد حامیان علم و فناوری توانسته‌اند در دانشگاه‌ها ادامه تحصیل دهند؛ حتی بسیاری از آنان توسط خیرین به خارج از کشور بورس شده‌اند.
کد خبر : 260632

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - محبوبه میرزاخانی: بنیاد حامیان علم و فناوری ایران، بیست و نهم تیر ‌ماه سال ۱۳۹۵ تاسیس و مراسم افتتاح رسمی آن در هجدهم دی ماه ۱۳۹۶ برگزار شد. بنیاد حامیان علم و فناوری ایران با بهره‌گیری از توانمندی‌های مادی و معنوی خیرین و واقفین، تاکنون گام‌های بلندی در راه تقویت و گسترش علم و فناوری و زیرساخت‌های نظام آموزش عالی کشور برداشته است.


ایده تاسیس موسسه‌ای برای جذب مشارکت خیرین در موضوع علم و فناوری به اولین گردهمایی خیرین آموزش عالی کشور، که ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ در مشهد برگزار شد، برمی‌گردد. پس از این گردهمایی پنج نفر از خیرین و خبرگان حوزه آموزش عالی کشور با تشکیل هیات موسس مانند دکتر رضا فرجی‌دانا، دکتر محمدحسین امید، دکتر عبدالرضا باقری، دکتر عباس مصلی‌نژاد و مهندس علی سعیدی در ۵ آبان ۱۳۹۴ اولین سنگ «بنیاد حامیان علم و فناوری ایران» را بنا گذاشتند.


برخی از خیرین آموزش عالی در قالب بنیاد حامیان در دانشگاه‌ها حضور دارند و بسیاری از آنان نیز در هیات امنای دانشگاه‌ها عضو هستند. امروزه بسیاری از دانشجویان بضاعت و توان مالی برای ادامه تحصیل ندارند؛ بعضی از آنان نیز حتی توان خرید کتاب هم ندارند. بسیاری از دانشگاه‌های کشور با کمبود خوابگاه مواجه هستند یا تعدادی از آنان به دلیل قدیمی بودن غیرقابل استفاده‌اند. اما با حضور و وجود خیرین آموزش عالی بسیاری از دانشجویان توانستند به تحصیل خودشان ادامه دهند و تعدادی از خوابگاه‌ها هم با کمک مالی خیرین مجهز و ایمن شدند.


برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند جهت تامین نیت خیرین، تبیین دقیق ابعاد اهداف و اولویتبندی آن‌ها، تدوین راهکارهای مناسب برای تحقق اهداف، گفتمانسازی برای هدایت سرمایهگذاری‌ها به سمت علم و فناوری، شبکهسازی و ارتباط با لایه‌های مختلف اجتماع، مشارکت‌دهی خیرین در نقاط کانونی فعالیت اثرگذار در حوزه علم و فناوری، تشکیل شبکه بنیادها و توزیع فعالیت‌ها برای گسترش علم و فناوری، بسترسازی برای حل مشکلات کشور و ارتقای امکانات از طریق علم و فناوری از مهم‌ترین محورهای فعالیت بنیاد حامیان علم و فناوری ایران به شمار می‌روند.


ایرانیان به همکاری نیاز دارند نه کمک!


صبح امروز سومین گردهمایی ملی خیرین آموزش عالی کشور در دانشگاه تهران برگزار شد. در این همایش خیرین با تیپ و قیافه‌های متفاوت آمده بودند تا برنامه‌ریز‌ی‌های دقیقی درباره اهداف و آینده بنیاد حامیان علم و فناوری ایران داشته باشند. بهروز فروتن یکی از خیرین آموزش عالی کشور در این مراسم اظهار کرد: هر روز، روز نیکی است و هر روزی برگرفته از کار نیک و اندیشه است. کار نیک برخی اوقات برای خود انسان‌هاست اما کار خیر برای دیگران است.


وی ادامه داد:‌ اگر در هر روز کار خیر و کار نیک انجام دهیم قطعا نتیجه و برکت آن را در زندگی خودمان و دیگران مشاهده می‌کنیم. ایرانیان نیاز به کمک ندارند زیرا گدا نیستند بلکه همه انسان‌ها در سراسر جهان نیاز به یاری و همکاری دارند.


فروتن افزود: گل‌های مصنوعی و طبیعی هر دو از دور زیبا هستند اما وقتی نزدیک آنها می‌شویم گل طبیعی انسان‌ها را به خود جذب می‌کند کار خیر هم همین‌طور است. ما باید دیگران را به کار خیر و نیک ترغیب و تشویق کنیم. خیرین بدانند که شریک آنها خداوند است و سعی کنند شریک سومی نداشته باشند. اگر همه انسان‌ها یاد بگیرند که با یکدیگر همکاری داشته باشند حالشان خوب خواهد شد ما هم در کار خیر سهمی داریم و تصمیم گرفته‌ایم که این کار را در آموزش عالی کشور اعمال کنیم.


فروتن بیان کرد:‌ اینکه گفته می‌شود کار خیر نیاز به پول دارد حرف درستی نیست چراکه همه انسان‌ها به یاری و همکاری یکدیگر نیاز دارند و ربطی به پول و سرمایه انسان‌ها ندارد.


1200 نفر دانشجو توسط حامیان آموزش عالی بورسیه شدند


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در حال حاضر 65 بنیاد حامی توسط خیرین آموزش عالی در دانشگاه‌ها تاسیس شده و حدود 150 هزار متر مربع پروژه عمرانی در دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری توسط خیرین در حال ساخت است که بعضی از این پروژه‌ها به اتمام رسیده است.


در سال‌های اخیر خیرین و حامیان آموزش عالی علاوه بر ساخت پروژه‌های عمرانی دانشگاهی در مواردی همچون تجهیز کتابخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و همچنین بورسیه کردن دانشجویان نیز مساعدت کرده‌اند و در نشست گذشته خیرین نیز 1200 نفر دانشجو توسط حامیان آموزش عالی بورسیه شدند. در ۴ سال اخیر ۲۵۰ هزار مترمربع پروژه عمرانی دانشگاهی توسط خیرین و حامیان آموزش عالی با صرف هزینه ۴۰۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب