بازار 40 هزار میلیارد تومانی حوزه سلامت برای شرکتهای دانشبنیان
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر رضا ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در دومین کنگره نوآوری و فناوری سلامت، گفت: برای اینکه بتوانیم به اهدافمان برسیم باید ارزشیابی علمی درستی از وضعیت کشور داشته باشیم. رتبه کنونی تولید علم ما 16 است و در بین کشورهای اسلامی در تولید علم رتبه اول را داریم.
وی افزود: ما یک درصد از جمعیت دنیا را داریم، در حالی که میتوانیم حدود 2 درصد از علم دنیا را تولید کنیم. همچنین 22 درصد از تولیدات علمی ما بر مبنای همکاری علمی بینالمللی است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اعلام کرد: شاخص کیفی مقالات ما رشد مناسبی داشته است و تعداد زیادی از مقالات ما جزو یک درصد برتر جهان است. همچنین در تعداد مقالات پراستناد نیز رشد خوبی داشتهایم.
ملکزاده گفت: دلیل این موفقیت وجود نیروهای جوان و خلاق است که توانستند جایگاه علمی کشور را به نحو مطلوبی رشد دهند.
وی به شاخص Hindex اشاره کرد و گفت: ایران یکهزار و 115 محقق بالای 15 Hindex دارد و این در حالی است که ترکیه 329 نفر، پاکستان 264 نفر و مصر 219 نفر براساس این شاخص دارد.
ملکزاده تاکید کرد: نیروی انسانی جوان و محقق ما باعث این تحولات شدهاند. باید بتوانیم این نیروی انسانی را نگه داریم و از طرف آنها در بخش فناوری نیز رشد کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درباره نتایج عملی مقالات علمی گفت: ممکن است هر 1000 مقاله تبدیل به یک ایده شود. ایران امسال 55 هزار مقاله تولید کرده است؛ از این رو ما تقریبا 50 محصول باید داشته باشیم. جریان علم پیوسته و طولانیمدت است. همه کشورهایی که به تکنولوژی رسیدهاند، اول پیشرفت علمی کردهاند.
ملکزاده همچنین تعداد فارغالتحصیلان دوره دکتری نسبت به جمعیت در کشورمان را در مقایسه با سایر کشورها در رتبه نخست اعلام کرد و گفت: اکنون 57هزار دانشجوی PHD داریم. ممکن است برخی از آنها کیفیت خوبی نداشته باشند، ولی باید بدانیم که این نیروی انسانی بسیار مهم است، چرا که مهمترین و اصلیترین منبع ثروت و قدرت در جهان نیروی انسانی است. امروز ما بالاترین نیروی انسانی دانشآموخته را داریم؛ باید بتوانیم برای این نیروی انسانی اشتغال ایجاد کنیم تا با سطح زندگی بهتر بتوانند در کشور فعالیت داشته باشند.
وی ادامه داد: ما 1000 شرکت دانشبنیان فعال در حوزه سلامت داریم و بسیاری از داروها را در کشور تولید میکنیم، به طوریکه هر داروی جدیدی که در جهان تولید میشود به فاصله یک تا 2 سال در کشور نیز قابل تولید است.
ملکزاده همچنین از وجود بازار 40هزار میلیارد تومانی در حوزه سلامت خبر داد و گفت: قطعا شرکتهای دانشبنیان میتوانند در این زمینه بسیار فعال باشند و باور خوبی را به خود اختصاص دهند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از تفکیک دانشگاههای علومپزشکی از دانشگاههای دیگر در سالیان گذشته انتقاد کرد و گفت: امیدواریم که امروز مجلس با کم کردن حقوق اعضای هیات علمی اشتباه بزرگ دیگری را مرتکب نشود.
ملکزاده گفت: با دانشگاه امیرکبیر همکاری خوبی داریم، باید بتوانیم مراکز مشترکی میان دانشگاههای صنعتی و پزشکی ایجاد کنیم تا در ذیل آن شرکتهای دانشبنیان بتوانند فعالیتهای اقتصادی موفقی را انجام دهند.
انتهای پیام/