دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 بهمن 1396 - 14:00

شب‌نشینی ماه و سیاره کیوان در شامگاه یکشنبه

در شامگاه روز دوشنبه 21 بهمن‌ماه پدیده نجومی همنشینی ماه با سیاره کیوان رخ‌ می‌دهد.
کد خبر : 259546

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرنگار آنا، در ساعت 18 و16 دقیقه روز یکشنبه ٢٢ بهمن، سیاره کیوان 2/5 درجه سمت جنوب ماه قرار می‌گیرد.


با توجه به نبود ماه در آسمان کشور در این ساعت، بامداد دوشنبه بهترین زمان برای رصد و مشاهده همنشینی هلال زیبای ماه و کیوان خواهد بود.


زمانی که جرم آسمانی از نظر خط دید، بر جسم دیگری قرار گیرد و یا نزدیک شود (از نظر ظاهری) اصطلاحا می‌گوییم آن دو جسم با یکدیگر مقارن شده‌اند به طور مثال اگر در آسمان دو سیاره به صورت ظاهری در نزدیکی هم قرا گرفته و از لحاظ درجه‌ای با هم فاصله کمی داشته باشند پدیده رصدی مقارنه صورت گرفته است که البته این رخداد بیشتر برای سیارات و کره ماه به کار برده می‌شود.


موقعیت ماه با سیاره کیوان در پدیده مقارنه


زحل یا کِیوان پس از سیاره مشتری، دومین سیاره بزرگ منظومه شمسی و ششمین سیاره نزدیک به خورشید است. این سیاره کم چگالی‌ترین سیاره منظومه خورشیدی است و قسمت اعظم آن از هیدروژن و هلیم تشکیل شده است و سبک‌ترین عناصر جهان به شمار می‌رود. همین امر باعث شده که کیوان سبک‌ترین سیاره‌ای باشد که ما می‌شناسیم و به علت همین سبکی جاذبه هم در آن کم است.



سیاره کیوان از روی حلقه‌هایش شناخته می‌شود. گرچه سیارات دیگر مانند مشتری، اورانوس و نپتون هم حلقه‌هایی دارند اما حلقه کیوان برای مشاهده کنندگان جذاب‌تر و قابل رویت‌تر است. حلقه‌های زیبای کیوان حدود 273 هزار و 266 کیلومتر وسعت دارد که به طور خیره کننده‌ای نازک است. در مجموع کیوان هفت حلقه دارد که به نام حلقه‌های A تا G نامگذاری شده‌اند.


حلقه‌های کیوان جامد نیستند و از ذرات یخ، غبار و سنگ تشکیل شده‌اند. این حلقه‌ها توسط اقمار کیوان که به دور آن در چرخش‌ هستند در جای خود حفظ می‌شوند. جاذبه این قمرها همچنین باعث می‌شود که بین این حلقه‌ها فاصله‌هایی دیده ‌شود.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب