اجرای زنده اپرا با رباتی که احساس دارد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از وبسایت اپرای کومیشه، «میون»، نام ربات سفید و بامزهای است که رل اصلی اپرای «بانوی چهارگوش من» را بازی میکند و یک ماهی است که روی صحنه اوپرای کومیشه برلین آواز میخواند.
این ربات اوپرایی که حاصل تلاش مهندسان در آزمایشگاه نئوروروبوتیک دانشگاه هومبولت برلین است، با همکاری برنامه اروپایی «قابلیتهای زبانی انقلابی برای پروژههای رباتیک» ساخته شده و البته قادر به آوازخوانی هم هست.
این گفته قدیمی را همه شنیدهاند که «هرچه بیشتر دانستم، فهمیدم که بیشتر نمیدانم» اما دنیای هوش مصنوعی شاید استثنایی به این عبارت افزوده است و آن این است که هر چه بیشتر پیش میرود، هیجان تازهای را به ندانستههای ما میافزاید.
هوش مصنوعی یا همان توان منطقی رباتیک که با استفاده از الگوریتمهای نرمافزاری برای یک دستگاه خودکار ایجاد میشود، یکی از دغدغههای امروز و آینده فلسفه علم است که پرسش اصلی آن یعنی «چه اندازه میتوان ماشینها را به انسان شبیه کرد؟» آینده بشریت را تحت تأثیر خود دارد.
میون در هنگام خواندن با حرکات مکانیکی و بدون انعطاف، با دیگر بازیگران این صحنه جابهجا میشود و بازی میکند اما نکته اینجاست که هیچکس از پشت صحنه آن را کنترل نمیکند.
در واقع، دانشمندان برای به اجرا بردن این اوپرا، دو سال با میون کار میکردند تا به او بیاموزند که چگونه با یک ارکستر بخواند، با دیگر بازیگران همبازی شود و چطور به محرکهای دیداری و شنیداری پاسخ دهد.
داستان اوپرا نیز درباره میون است، رباتی که تلاش میکند بفهمد چگونه میشود مانند انسان احساس داشت و عواطف را بروز داد. این اوپرا به مدت 2 ساعت و 45 دقیقه اجرا میشود که 30 دقیقه نخست آن به معرفی کار و نقش اول آن اختصاص دارد.
البته بانوی چهارگوش من، نخستین اجرای رباتیک روی صحنه نیست و در سالهای 2008 و 2010، ژاپنیها رباتهایی را روی صحنه بردهاند و برای تماشاچیها آواز خواندهاند اما میون، برای نخستین بار با اتکا به آموختههای خود اجرا را انجام میدهد.
ترجمه: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/