دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 تير 1394 - 12:10

آخرین نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان برگزار شد/ ابراهیمیان: نظر شخصی خودم را دارم، ترجیح می‌دهم سخنگو نباشم

سخنگوی شورای نگهبان گفت: مأموریت یک ساله بنده به عنوان سخنگوی شورای نگهبان به پایان رسیده است و طی هفته‌های آینده ترکیب جدید ارکان شورای نگهبان تعیین می‌شود.
کد خبر : 25908

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، نجات‌الله ابراهیمیان در نشست خبری امروز- سه‌شنبه ۹ تیرماه – با خبرنگاران گفت: این نشست آخرین جلسه بنده به عنوان سخنگوی شورای نگهبان است.


وی ادامه داد: بنده علاقه شخصی به کار رسانه‌ای ندارم ضمن اینکه سخنگوی شورای نگهبان باید امانت‌دار باشد و نظرات شخصی خود را در اظهار‌نظرهای شورای نگهبان اعمال نکند. بنده نیز به عنوان فردی که نظرات شخصی خود را دارد، علاقه دارم که فرصت پیدا کنم تا نظرات شخصی‌ام را مطرح کنم. از این نظر سخنگویی شورای نگهبان کار سختی برای بنده است.


وی در پاسخ به این سؤال که «آیا استعفای خود را از سخنگویی تقدیم شورای نگهبان کرده‌اید و با آن موافقت یا مخالفت شده است؟» گفت: بنده استعفا نداده‌ام بلکه مدت مأموریت یکساله بنده به پایان رسیده و به زودی ظرف هفته‌های آینده انتخابات داخلی ارکان شورای نگهبان برگزار می‌شود و مأموریت بنده نیز به پایان می‌رسد.


ابراهیمیان در پاسخ به این سؤال که «آیا برای دور بعدی ارکان شورای نگهبان نامزد سخنگویی خواهید شد؟»، گفت: خیر، ترجیح می‌دهم سخنگو نشوم.


وی همچنین درباره موارد بررسی شده در شورای نگهبان گفت: از تاریخ ۱۶ اردیبهشت تاکنون تعداد ۳۴ مصوبه مجلس شورای اسلامی در جلسات شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که علاوه بر این تعداد به استعلامات دیوان عدالت اداری نیز پاسخ داده شد.


ابراهیمیان با اشاره به مهمترین طرح‌های بررسی شده خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین طرح‌های مصوبه مجلس که در شورای نگهبان بررسی شد، طرح اصلاح قانون آیین دادرسی کیفری است در تاریخ ۲۷ خرداد بررسی و مغایر با شرع و قانون اساسی اعلام نشد از این رو این قانون از ابتدای این ماه در محاکم، اجرایی شده است.


وی همچنین به تأیید طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای ملت ایران اشاره کرد و افزود: این طرح در دستور کار جلسه فوق‌العاده شورای نگهبان قرار گرفت و با رأی اکثریت اعضا مغایر شرع و قانون اساسی شناخته نشد.


بررسی طرح استانی شدن انتخابات دستور کار فردای شورای نگهبان


سخنگوی شورای نگهبان، درباره بررسی طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی نیز گفت: شورای نگهبان در 8 بند ایراداتی را به این طرح وارد دانست و آن را به مجلس اعلام کرد.


وی، ادامه داد: طرح استانی شدن حوزه‌های انتخابیه مجلس نیز در دستور کار جلسه فردای شورای نگهبان قرار دارد و تلاش می‌کنیم در اولین فرصت نظر شورای نگهبان را به اطلاع رسانه‌ها برسانیم.


ابراهیمیان گفت: آنطور نیست که شورای نگهبان به طور کلی طرحی را از بنیان رد کند بلکه بر اساس قانون ایرادهای آن را در مغایرت با شرع و قانون اساسی اعلام می‌کند و مجلس می‌تواند این ایرادات را اصلاح کند.


وی ادامه داد: تعداد ایرادات گرفته شده توسط شورای نگهبان به طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی قابل توجه است و باید مجلس شورای اسلامی آنها را اصلاح و برطرف کند.








شخصا درباره طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای ملاحظاتی داشتم اما اکثریت اعضای شورا با مطابقت آن با قانون اساسی موافق بودند

سخنگوی شورای نگهیان، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «طرح استانی شدن انتخابات مجلس و همچنین طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی لازم و ملزوم یکدیگرند، بنابراین شورای نگهبان چه اقدامی درباره بررسی این دو طرح انجام خواهد داد؟»، اظهار کرد: طرح استانی شدن انتخابات مجلس براساس همان جدول زمانی قانونی 10 روزه در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفته است. اینکه سرنوشت این دو طرح به هم گره خورده تضمینی از نظر قانونی و حقوقی ندارد و هر کدام به طور جداگانه در شورای نگهبان بررسی می‌شوند.


وی درباره زمان آغاز فعالیت‌های شورای نگهبان در زمینه انتخابات نیز گفت: عملا بخش انتخابات شورای نگهبان همیشه درگیر مقدمات و مهیاکردن انتخابات است و سازمان اداری و معاونت اجرایی انتخابات شورای نگهبان هماهنگی‌های لازم را انجام داده و جلسات کارشناسی هم در جریان است.


ابراهیمیان یادآور شد: زمانی که انتخابات اعلام می‌شود، عملا به طور جدی‌تر درگیر انتخابات می‌شویم و در این مقطع، جدول زمانی تاریخ ثبت نام، بررسی صلاحیت‌ها و اعتراضات روی سایت قرار می‌گیرد.


عضو حقوقدان شورای نگهبان یادآور شد: اخیرا از سوی دولت اعلام شده است که قصد دارند انتخابات را به صورت الکترونیک برگزار کنند و ما مکاتباتی را داشته‌ایم و درخواست کرده‌ایم جزئیات آن بررسی و نتیجه آن اعلام شود.


وی در پاسخ به سؤالی درباره الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای اظهار کرد: علاوه بر اعضای شورای نگهبان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم نگهبان قانون اساسی هستند و البته هم اعضای شورا و هم نمایندگان برداشت‌های شخصی خود را از قانون اعلام می‌کنند؛ چه بسا اقلیتی طرحی را مغایر قانون و اکثریتی آن را مطابق قانون بدانند که در شورا نیز همین‌گونه است و موضوع با نظام شورایی حل می‌شود. به عنوان مثال من خودم شخصا درباره طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای ملاحظاتی داشتم اما اکثریت اعضای شورا با مطابقت آن با قانون اساسی موافق بودند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب