دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 بهمن 1396 - 12:32
یک جامعه‌شناس در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

کانال‌های «کراش‌یاب» ابزاری برای بیان علاقه جوانان/ دانشجویان مراقب تهدیدات فضای مجازی باشند

استاد جامعه‌شناسی دانشگاه‌ تهران تاکید کرد: جوانان به ویژه دختران باید در ابراز علاقه خود در فضای مجازی و کانال‌های کراش‌یاب مراقب تهدیدات فضای مجازی و افراد سوءاستفاده‌گر باشند تا در دام آنان نیفتند.
کد خبر : 258910

دکتر امان‌الله قرایی‌مقدم، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره کراش اظهار کرد: پیام‌های عاشقانه و دوستت دارم به صورت کتبی و شفاهی از قدیم بوده است؛ یعنی جوانان ابراز علاقه خودشان را به صورت‌های مختلف به یکدیگر منتقل می‌کردند اما با پیشرفت تکنولوژی ارسال چنین پیام‌هایی تغییر کرده و به نوعی امروزی و براساس فضای مجازی صورت می‌گیرد.


این جامعه شناس در ادامه توضیح داد: در گذشته جوانان، دختران و پسران ابراز علاقه خودشان به صورت غیرمستقیم ابراز می‌کردند، اصطلاحا به در می‌گفتند که دیوار بشنود یا به صورت ایما و اشاره یا نامه به یکدیگر می‌رساندند اما امروزه جوانان و روش‌های ابراز علاقه دختران و پسران نسبت به یکدیگر تغییر کرده است و ترجیح می‌دهند به جای نامه از راه فضای مجازی که فکر می‌کنند فضای امن تری برایشان است به آن فردی که علاقه دارند احساس خود را بیان کنند.


قرایی‌مقدم هشدار داد: جوانان و دانشجویان باید مراقب باشند که شاید پیام‌های آنان در فضای مجازی مورد سوءاستفاده قرار گیرد، فریب بخورند و در دام پیام‌های ابراز علاقه در کانال‌های کراش‌یاب بیفتند. در نتیجه زندگی دانشجویی و شخصی آن‌ها دچار یکسری گرفتاری‌ها شود و زندگیشان از بین برود.


به گفته این جامعه شناس، جوانان به ویژه دختران باید در ابراز علاقه خود نسبت به پسران آن هم در فضای مجازی و کانال‌های کراش‌یاب مراقب تهدیدات فضای مجازی و افراد سوءاستفاده‌گر نیز باشند تا در دام آنان نیفتند.


جوانان هر از گاهی اخبار حوادث جراید و رسانه‌ها را مطالعه کنند


قرایی‌مقدم در ادامه به جوانان توصیه کرد: از جوانان، دختران و پسران می‌خواهم در فضای مجازی و ارسال پیام عاشقانه و ابراز علاقه مراقب باشند و از آنان می‌خواهم هر از گاهی اخبار حوادث جراید و رسانه‌ها را مطالعه کنند و ببینند که بسیاری از دختران و پسران جوان چگونه در دام عده‌ای سوءاستفاده‌گر افتادند و گرفتار شدند.


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، «کِراش» - Crush - از آن کلمه‌های خارجی است که حالا چندسالی است به دایره لغات جوانان داخلی اضافه شده‌است؛ کراش در مورد کسی است که به دیگری علاقه‌مند شده اما طرف مقابلش از چیزی خبر ندارد. اخیرا دانشجوهای ایرانی در فضای مجازی «کراش‌یاب» راه انداخته‌اند تا این بار بجای جزوه و فضای واقعی، در دنیای مجازی بهم «نَخ» بدهند. گزارش آنا از شیوع این پدیده در دانشگاه‌ها را مطالعه کنید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب