انرژیهای تجدیدپذیر درکشور گران است
به گزارش گروه علم و فناوری آنا از روابط عمومی رادیو گفتوگو، دکتر یونس نوراللهی، عضو هیات علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، درباره جایگاه ایران از نظر انرژیهای تجدیدپذیر صحبت کرد.
یونس نوراللهی در رابطه با وضعیت دانشگاهها برای ارتقای انرژیهای تجدیدپذیرگفت: «در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در بخش وزارت علوم و بخش دانشگاهی، پیشرفتهای بسیار خوبی را طی سالیان گذشته داشتهایم. در حال حاضر در هشت دانشگاه برتر کشور، رشته انرژیهای تجدیدپذیر را در مقطه ارشد و دکتری داریم و سالیانه تعداد زیادی از متخصصین در این حوزه تربیت میشوند و وارد جامعه و بازار کار میشوند».
وی به رشد علمی در این حوزه اشاره و گفت: «ما رتبه سوم را در منطقه و رتبه چهاردهم جهانی را در حوزه رشد علمی در دنیا داریم و این یک موفقیت کلان برای کشور است و در سالهای آینده، نیروهای انسانی متخصص خوبی را تربیت خواهیم کرد».
عضو هیات علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران افزود: «در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در حوزه انرژی بادی و خورشیدی سرمایه گذاران خوبی را از داخل و خارج داریم و الان این دو حوزه برای پرورش نیروی متخصص و ایجاد بازار کار بسیار جذاب است».
وی به نحوه نیازسنجی در کشور و سوق دادن نیروی متخصص در این حوزهها گفت: «در واقعیت بین صنعت و دانشگاه ارتباط ضعیف است و این حمایت در کشور خیلی وجود ندارد و اگر یک استاد دانشگاه پروپزالی را بنویسد و به دنبال یک کار پژوهشی باشد با سنگرها و موانع زیادی در اخذ بودجه پژوهشی مواجه است».
نوراللهی افزود: «در ایران نه تنها نمیتوان بودجهای را برای پروژهها گرفت حتی اطلاعات سازمانها هم به سختی در اختیار دانشگاهها قرار میدهند و این یکی از موانعی است که ما در راه رشد علمی با معضل مواجه هستیم. اما با این حال در دانشگاهها سعی میکنیم پروژهها را به سمت کاربردی بودن ببریم».
وی گفت: «انرژیهای تجدیدپذیر در کشور ما گران تمام میشود چون ما داریم نفت را ارزان در اختیار نیروگاهها قرار میدهیم اگر مقیاس جهانی را به عنوان مقیاس مقایسه قرار دهیم، امروز انرژی بادی ارزانترین برق موجود در دنیا را تولید میکند استثنائا فقط انرژی هستهای در کشورهای صاحب تکنولوژی از انرژی بادی ارزانتر تمام میشود چراکه در دنیا سوخت فسیلی را با قیمت جهانی وارد نیروگاههایشان میکنند».
انتهای پیام/