کشف دایناسوری به اندازه اتوبوس
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، به گفته دانشمندان این فسیل میتواند پیوند گمشده بین اروپا و آفریقا در اواخر دوره دایناسورها باشد.
دانشمندان بقایای یک تیتاناسور، دایناسوری با گردنی بلند و چهار پا، را در صحرا بزرگ آفریقا پیدا کردهاند که 80 میلیون سال پیش زندگی میکرده است. این تیتاناسور که به اندازه یک اتوبوس است، «Mansourasaurus shahinae» نام دارد.
این دایناسور دوره کرتاسه گیاهخوار بوده، 10 متر ارتفاع و 5000 کیلوگرم هم وزن داشته است.
تاکنون تعداد بسیار کمی فسیل از این دایناسور در آفریقا پیدا شده است، بنابراین یافته اخیر اطلاعات جدیدی درباره تاریخچه گمشده این موجود برای دانشمندان به ارمغان آورده است.
فسیل جدید نشان میدهد که در روزهای آخر دوران دایناسورها، برخی از این موجودات میتوانستند بین آفریقا و اروپا سفر کنند.
به گفته دانشمندان کشف این دایناسور یک یافته بسیار مهم است.
اسکلت این دایناسور کاملترین فسیل از اواخر دوره کرتاسه است که تا کنون در قاره آفریقا کشف شده است.
این فسیل شامل بخشهایی از جمجمه، فک پایینی، گردن، ستون فقرات پشتی، دندهها، بیشتر قسمتهای شانه و دست جلویی، قسمتی از پای عقبی و بخشهایی از صفحات پوستی(از جنس استخوان) میشود.
دکتر مت لامانا، از موزه تاریخ طبیعت نیویورک، در این باره میگوید: «وقتی برای اولین بار عکسهای فسیل را دیدم، از تعجب خشکم زد. این فسیل کاملترین فسیلی است که از اواخر دوره دایناسورها در آفریقا پیدا شده است؛ باستانشناسان برای سالها به دنبال چنین چیزی بودند».
دکتر اریک گورساک، از موزه شیکاگو، در این باره میگوید: «آخرین دایناسورهای آفریقا به طور کامل از بقیه دنیا جدا نیفتاده بودند؛ برخلاف آنچه در گذشته گفته شده، در آن دوره هنوز ارتباطاتی بین اروپا و آفریقا وجود داشته است».
تاکنون تنها چند فسیل از دایناسورهای آفریقایی از دوره کرتاسه، 100 تا 66 میلیون سال پیش، کشف شده است.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/