دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 تير 1394 - 09:18
به مناسبت ماه مبارک رمضان/ بخش دوازدهم: علوم و تحقیقات، اردستان، بجنورد و کاشان

معرفی مساجد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی/12/ + تصاویر

مرکز اسلامی پیامبر اعظم (ص) و مسجد امام علی (ع) واحد علوم و تحقیقات، مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان، مسجد امام رضا(ع) دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد و مسجد و مجتمع فرهنگی چهارده معصوم واحد کاشان در دوازدهمین شماره معرفی مساجد به مناسبت ماه مبارک رمضان معرفی می‌شوند.
کد خبر : 25593

مرکز اسلامی پیامبر اعظم (ص) و مسجد امام علی (ع) واحد علوم و تحقیقات


مرکز اسلامی واحد علوم و تحقیقات در محوطه‌ای به مساحت 10 هزار متر مربع ساخته شده و ساختمان اصلی این مرکز به مساحت 5500 متر مربع در 3 طبقه شامل مسجد امام علی (ع ) با ظرفیت 1200 نمازگزار، کتابخانه، رستوران و نیز دارای بخش‌های پژوهشی، تحقیقاتی و اداری بوده که مکانی بی‌نظیر در زمینه تحقیق و تعمیق اسلام‌شناسی و شیعه‌شناسی در سطح منطقه و دنیا به شمار می‌رود.



سرویس‌های بهداشتی در طبقه زیرزمین برای فضای حسینیه به تعداد 8 دستگاه و در طبقه همکف 16 دستگاه به متراژ 354 متر مربع تعبیه شده و فضای آبدارخانه برای سرویس دهی به نمازگزاران در طبقات به متراژ 85 مترمربع است.


ویژگی‌های مرکز اسلامی








مرکز اسلامی واقع در سایت واحد علوم و تحقیقات در ارتفاع 1775متر از سطح دریا واقع شده که فاصله آن از ورودی اصلی سایت 2کیلومتر و شامل فضاهای باز اطراف مسجد و ساختمان اصلی است

ارتفاع گنبد از داخل 25 متر بوده و سطح فضای آن در حدود 400 متر مربع و با گچبری اسلامی تزیین شده است.


در دو طرف ساختمان دو راه پله دسترسی به بام ساختمان که تداعی کننده مناره‌ها هستند، به ارتفاع 26و 21 متر از کف بنا شده‌اند.


المان‌های خاص مذهبی هماهنگ با طرح مسجد از جمله درهای ورودی اصلی توسط شرکت آستان قدس رضوی با گره‌های اسلامی طراحی و ساخته شده است. همچنین گچبری ایوان ورودی اصلی و محراب مسجد برای تسهیل در ورود و خروج بانوان به شبستان، یک دستگاه آسانسور با ظرفیت 6 نفر راه‌اندازی شده است.



دسترسی به طبقات به وسیله دو دستگاه پله در قسمت جنوبی و غربی ساختمان به متراژ 349 متر مربع تعبیه شده است. تأسیسات ساختمان که شامل موتورخانه و هواسازها و... است در طبقه زیرزمین به متراژ 549 متر مربع بوده و فضای اداری و کتابخانه در زیرزمین ساختمان به متراژ 252 مترمربع قرار گرفته‌اند.


موقعیت مرکز


به گزارش آنا، مرکز اسلامی واقع در سایت واحد علوم و تحقیقات در ارتفاع 1775متر از سطح دریا واقع شده که فاصله آن از ورودی اصلی سایت 2 کیلومتر و شامل فضاهای باز اطراف مسجد و ساختمان اصلی است.


دسترسی اصلی به سایت از جاده اصلی که در جنوب مجموعه با فاصله حدود60 متر و با اختلاف ارتفاع 22متر به وسیله رمپ و پله برقی برای پیاده‌ها و جاده فرعی به طول حدود 250متر که به پارکینگ جنب محوطه منتهی می‌شود برای اتومبیل تأمین می‌شود.


مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان



مسجد شهید سید نورالله طباطبایی‌نژاد در سال 1391 توسط مهندس زرندی احداث شده است. سید نورالله طباطبایی نژاد نماینده مردم اردستان در دوره اول مجلس شورای اسلامی بود که در واقعه هفتم تیر به فیض شهادت رسید.


بنای یک طبقه مسجد 654 متر مربع مساحت دارد. این مسجد دارای یک گنبد، دو گلدسته و یک در ورودی است. ویژگی‌های معماری مسجد شهید طباطبایی‌نژاد را می‌توان در بنایی آجری، پلان چهار گوش شکسته، رواق پیرامونی بنا با ورودی‌های طاقی، گلدسته‌هایی با پلان دایره‌ای و با نمای آجری، گنبد بدون انحنای مخروطی با نمای آجری و محراب کاشی کاری شده هفت رنگ برشمرد.


مسجد امام رضا (ع) دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد


ساخت مسجد امام رضا (ع) دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در سال 1387 با زیربنای 1000 متر مربع آغاز و در سال 1390 با هزینه‌ای بالغ بر 7میلیارد ریال اعتبار به بهره­‌برداری رسید.



اسکلت سازه فلزی و سیستم قاب خمشی 2 طرفه است که با نمای 16 ضلعی در دو طبقه مجزا در ضلع غربی دانشگاه واقع شده است.


این مسجد دارای یک گنبد و دو مناره با ارتفاع 10 متر است که نمای گنبد و گلدسته‌های مناره با سنگ و کامپوزیت طلایی مزین شده است. همچنین کتیبه داخلی گنبد ترجمه منظوم آیاتی از قرآن کریم دکتر امید مجد است که با خط نستعلیق خلیل رستمی بجنوردی- دارای مدرک فوق ممتاز از انجمن خوشنویسان ایران- کارمند واحد بجنورد نوشته شده و در قسمتی دیگر نیز به صورت قطعه‌نویسی از دعای جوشن کبیر گچ‌بری و پتینه‌کاری شده است.








کتیبه داخلی گنبد مسجد امام رضا(ع) ترجمه منظوم آیاتی از قرآن کریم دکتر امید مجد است که با خط نستعلیق خلیل رستمی بجنوردی- دارای مدرک فوق ممتاز از انجمن خوشنویسان ایران- کارمند واحد بجنورد نوشته شده است

به گزارش آنا، مسجد واحد بجنورد دارای بخش‌­های مختلف آشپزخانه، کلاس درس، دفتر کار، وضوخانه، سرویس بهداشتی است. این مسجد مجهز به سیستم صوتی، سیستم گرمایش و سرمایش اسپیلت، فرش با طرح سجاده، قفسه های کتابخانه با کتب ادعیه و قرآن کریم، جاکفشی، سیستم روشنایی (لوستر، مهتابی) و ساعت دیجیتال اذان‌گو است.


اقامه نماز جماعت، تلاوت روزانه یک صفحه قرآن مجید، مراسم اعتکاف، احیای شب‌های قدر، زیارت عاشورا در ایام محرم، مسابقات فرهنگی، سخنرانی­‌های علمی و فرهنگی، مراسم گرامیداشت اعیاد و مناسبت­‌های مذهبی، اعزام کاروان راهیان نور؛ یادواره شهدا از برنامه‌­های این مسجد است و هر ساله در آستانه ماه مبارک رمضان آیین غبارروبی از این مسجد با حضور استادان، کارکنان و دانشجویان انجام می‌گیرد.


از دیگر ویژگی‌های این مکان مذهبی مجاورت با یادمان دو شهید گمنام عملیات خیبر و والفجر 8 است که در سن 19 و 23 سالگی به درجه رفیع شهادت نائل و در 28 آذر 1391 در صحن مسجد امام رضا(ع) به خاک سپرده شدند.


مسجد و مجتمع فرهنگی چهارده معصوم دانشگاه آزاد اسلامی کاشان



مسجد و مجتمع فرهنگی چهارده معصوم دانشگاه آزاد اسلامی کاشان در زمینی به مساحت 3600 متر مربع در مرکز اصلی محوطه دانشگاه در دو طبقه احداث شده است. این مسجد بعد از علوم تحقیقات، مرودشت و قزوین، یکی از بزرگترین مساجد دانشگاه‌های آ‍زاد اسلامی بوده که دارای سه در ورودی به صورت مجزا است.


ساخت این مسجد از سال 1382 آغاز و در سال 1388 به پایان رسید و توسط ریاست پیشین دانشگاه دکتر جاسبی مورد بهره‌برداری قرار گرفت. مسجد چهارده معصوم واحد کاشان با بهره‌گیری از الگوی ایرانی اسلامی توسط هنرمندان کاشانی ساخته شده است. این مسجد دارای 14 گنبد کوچک فرعی است و یک گنبد اصلی فیروزه‌ای در مرکز آن قرار دارد.








مسجد چهارده معصوم واحد کاشان با بهره‌گیری از الگوی ایرانی اسلامی توسط هنرمندان کاشانی ساخته شده است. این مسجد دارای 14 گنبد کوچک فرعی است و یک گنبد اصلی فیروزه‌ای در مرکز آن قرار دارد

داخل مسجد نیز به صورت زیبایی مقرنس‌کاری شده است و اطراف تمام دیوارها و محراب مسجد به وسیله کتیبه‌های قرانی مزین شده است . لازم به ذکر است در سال 1387 با دفن سه شهید گمنام در نزدیکی مسجد چهارده معصوم فضای معنوی زیبایی به دانشگاه داده و تمام مراسم مذهبی هیات مذهبی دانشگاه به مناسبت ایام در این مسجد برگزار می‌شود.


به گزارش آنا، اکنون 115 واحد دانشگاه آزاد اسلامی دارای مساجد با معماری مناسب و زیبا و سایر واحدهای دانشگاهی دارای نمازخانه‌های متعدد در دانشکده‌های مختلف بوده و علاوه بر این دارای مراکز فرهنگی و حسینیه نیز هستند.


ساخت 22 مسجد در فضایی بالغ بر حدود 30 هزار مترمربع اکنون در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در دست اجرا است و در مجموع حدود 2 درصد از ساخت و سازها به مساجد اختصاص دارد.


16 مسجد و یادمان شهدا در فضایی حدود 15 هزار و 838 مترمربع در دوره مدیریت دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یعنی در بازه زمانی مهر 92 تاکنون افتتاح شده و مجوز برای احداث 15 مسجد و یادمان شهدا به واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی با متراژی در حدود 5 هزار و 589 متر مربع داده شده که همه اینها نشانه توجه و تاکید ریاست دانشگاه و مسئولان فرهنگی به توسعه مسائل فرهنگی و مذهبی است.



نمای داخل مسجد چهارده معصوم(ع) واحد کاشان


به گفته معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی، متوسط مساحت مسجد در دانشگاه آزاد اسلامی حدود 1300 مترمربع است؛ کوچکترین مسجد با متراژ حدود 200 مترمربع متعلق به واحد خارک بوده و بزرگترین مسجد با مساحت حدود 5 هزار مترمربع در واحد علوم و تحقیقات تهران قرار دارد و پس از آن مرودشت، قزوین، کاشان، قم، نجف آباد و.. در رده‌های بعدی هستند، ضمن اینکه تعداد مساجد دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان سال 96 به 200 مسجد می‌رسد.


خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی «آنا» در این راستا در نظر دارد در چند بخش به مناسبت ماه مبارک رمضان به معرفی مساجد دانشگاه در واحدهای دانشگاهی بپردازد.


گزارش: احسان عربی مفرد


با همکاری مدیران روابط عمومی واحدهای دانشگاهی


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب