اشیاء بعد از چاپ تغییر رنگ میدهند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، محققان دانشگاه MIT روش جدیدی برای پرینت سهبعدی ابداع کردهاند که «ColorFab» نام گرفته است. کاربر با این روش میتواند اشیایی بسازد که پس از پرینت تغییر رنگ میدهند. به عنوان مثال میتوان با این روش گوشوارههایی همرنگ پیراهنی قرمز پرینت گرفت که فردا با لباسی آبی رنگ همخوان میشود.
نکته متمایز این روش جوهر به کار رفته در این روش است که پایه آن رنگهای معمولی با ترکیب رنگهای فوتوکرومیک (رنگهای سازگار با نور) است.
به هر حال در این روش رنگهای سازگار با نور در مجاورت اشعه مافوق بنفش، رنگ پایه را منعکس میکنند. زیر نور مستقیم این رنگ ناپدید میشود و جوهر شفاف میشود.
در این روش کافی است که کاربر مدل سهبعدی خود را در پرینتر سهبعدی وارد و در مرحله بعد ترکیب رنگی را انتخاب کند. بخشهای شی با قابلیت تغییر رنگ، طرحی پیکسل مانند دارند و کاربر فعال و خاموش کردن پیکسلهای تغییر رنگ دهنده را انتخاب میکند.
در آزمایشهای این گروه تغییر رنگ شی ۲۳ دقیقه طول میکشد. اما به اعتقاد محققان میتوان این زمان را کوتاهتر کرد. محققان قصد دارند پس از بهبود این روش از آن در صنعت نساجی استفاده کنند.
منبع: مهر
انتهای پیام/