مخالفان لایحه الحاق ایران به کنوانسیون سازمان ملل برای مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی چه گفتند
به گزارش خبرنگار پارلمانی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، نصرالله پژمانفر در نشست علنی امروز (چهارشنبه 4 بهمن) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی گفت: این موضوع که اساساً می توانیم با شرط در معاهدات حضور داشته باشیم، قابل قبول نیست.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همانگونه که در قانون 1968 وین آمده است؛ شرایطی که در معاهدات ذکر می شود با 3 شرط قابل قبول است، گفت: شرط باید با روح معاهده مغایرت نداشته باشد، اعضا مخالفتی با شروط نداشته و اجازه اعمال شرایط وجود داشته باشد.
پژمانفر: در صورت پذیرش عضویت نمی توانیم بدون ضرر از آن خارج شویم
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امروز کشورهایی مانند مصر علی رغم اعمال شرایط، هیچکدام از آنها رعایت نمی شود و اگر ما نیز شرایطی داشته باشیم، اجرایی نمی شود.
وی افزود: در صورت پذیرش عضویت در این کنوانسیون نمی توانیم بدون ضرر از آنها خارج شویم. دقت کنیم در این موضوعات می توانیم تمامی این تعهدات را در داخل کشور قرار دهیم، در اینگونه معاهدات باید اصل را بر این مسئله بگذاریم که می خواهند ما را محدود سازند و به راحتی شروط ما را نمی پذیرند.
ادیانی: دولت با چه انگیزهای این لوایح را به مجلس میآورد؟
علی ادیانی در مخالفت با لایحه مذکور گفت: باید دید که خاستگاه این لوایح چه است و دولت با چه انگیزه ای این گونه لوایح را یکی پس از دیگری به مجلس ارائه میکند. آنچه را که کمیسیون قضایی مجلس ارائه کرده است را به عنوان حافظان منافع ملی مطالعه کنیم.
وی ادامه داد: مخالفت با این لایحه به معنای ایجاد دیوار بین کشور ایران با دیگر کشورها نیست، کل این لایحه 41 ماده دارد که در گزارش کمیسیون قضایی مجلس که با 10 ماده به شرط تحفظ موافقت شده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: در ماده 39 این لایحه آمده است که می توانیم اصلاحاتی در شروط این داشته باشیم به شرطی که دیگر اعضا نیز بپذیرند. مصر در دام این کنوانسیون قرار گرفته است. با پذیرش اینگونه معاهدات به صورت حساب شده، ابزارهای نظام سلطه را بر خود می پذیریم که با قانون اساسی نیز مغایرت دارد.
انتهای پیام/