دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 بهمن 1396 - 13:18
رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران خبر داد:

همکاری مشترک پژو سیتروئن فرانسه با پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی/ بودجه 4 میلیاردی برای بین‌المللی شدن

رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران از همکاری این پژوهشگاه با پژو سیتروئن فرانسه خبر داد.
کد خبر : 253881

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر نکومنش رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران در نشست خبری اعلام کرد: پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران کارش را از یک اتاق کوچک در یک ساختمان استیجاری شروع کرد و اکنون در سی و یکمین سال فعالیت خود به این سطح از رشد رسیده است.


وی افزود: از سال 90 تا 95 حدود 70 مقاله ISI، 45 پتنت از سوی پژهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران انتشار یافته است همچنین سالانه حدود 55 دانشجوی ارشد و 18 دانشجوی دکتری از این پژوهشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند.


درآمد سالیانه پلیمر و پتروشیمی ایران از صنعت؛ 2/5 میلیارد تومان


رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران درآمد سالیانه این پژوهشگاه از صنعت را 2/5 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برای اینکه سهم درآمد پژوهشگاه از صنعت را بالا ببریم آسیب‌شناسی کردیم، ظرفیت‌های پژوهشگاه برای ارتباط با صنعت مناسب است، ما 90 عضو هیات علمی داریم که 20 نفر استاد تمام و 23 نفر در حد دانشیاری هستند. با وجود ظرفیت خوب پژوهشگاه نتوانستیم ارتباط خوبی با صنعت بگیریم چرا که صنایع اطمینان کامل به خروجی کار ما ندارند.


نکومنش همچنین از ایجاد چرخه TRL خبر داد و گفت: از 4 سال گذشته برای ایجاد این چرخه بسیار تلاش کردیم با این وجود دیگر ما پژوهش‌های مقطعی نخواهیم داشت و پژوهش‌های ما مبتنی‌بر TRL خواهند بود در حال حاضر ما تا سقف 8 TRL پیش رفته‌ایم در صورتی که سقف 8 TRL در دنیا برای پارک‌های علم و فناوری‌ است ولی ما به خاطر اثبات هویت‌مان مجبور شدیم این چرخه را ایجاد کنیم.


صنعت پتروشیمی آمادگی گرفتن دانش فنی از داخل را ندارد


رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران ادامه داد: متاسفانه صنایع پتروشیمی کشور تمایل دارند که تکنولوژی را به صورت کامل از خارج وارد کنند و علاقه‌ای به کسب دانش فنی ندارند. مثلا برای نمونه ما کاتالیست‌های پیشرفته‌ای برای پتروشیمی مارون تولید کردیم که پس از مدتی اعلام کرده‌اند که این کاتالیست‌ها خارج از کیفیت است بعد از بررسی‌ها مشخص شد که پتروشیمی مارون قادر به استفاده از این کاتالیست‌ها نیست و نه تنها کاتالیست‌هایی که ما تولید کردیم بی‌کیفیت نبودند بلکه کیفیتی خیلی بالاتر از حد انتظار داشتند. متاسفانه صنعت پتروشیمی آمادگی گرفتن دانش فنی از داخل را ندارد.


نکومنش همچنین درباره برکناری رئیس پتروشیمی مارون به دلیل تولید همین کاتالیست‌ها گفت: رئیس پتروشیمی مارون 5 سال بعد از تولید این کاتالیست‌ها از آنجا رفت به نظر نمی‌رسد که به خاطر تولید کاتالیست‌ها بر کنار شده باشد، کاتالیست‌هایی که ما به پتروشیمی مارون دادیم صرف کاتالیست‌های مارون را 50 درصد کاهش می‌داد و این برای زمانی بود که ما به شدت تحریم بودیم و خرید کاتالیست‌ها بسیار دشوار بود، رئیس پتروشیمی مارون موافق کار ما بود ولی بدنه پتروشیمی با ما همراه نبودند.


20 شرکت زایشی دانش‌بنیان در افق 1404


وی ادامه داد: در حال حاضر تصمیم گرفته‌ایم به دلیل رکود صنایع در کشور شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کنیم و راه برون رفت از چالش‌های کنونی را همین موضوع می‌دانیم. محصولات دانش‌بنیان نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان ندارند و چند فارغ‌التحصیل دانشگاهی می‌توانند این محصولات را تولید کنند، تصمیم گرفته‌ایم در افق 1404، 20 شرکت زایشی دانش‌بنیان داشته باشیم که 40 درصد از اعتبارات پژوهشگاه را تامین کنند.


رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران در ادامه درباره بین‌‌المللی شدن این پژوهشگاه گفت: بر اساس دستور مقام معظم رهبری برای اقتصاد مقاومتی قرار شد که وزارت علوم 5 پژوهشگاه و 5 دانشگاه را در تراز بین‌المللی قرار دهد تا این پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها جزو 100 دانشگاه و پژوهشگاه برتر باشند.


نکومنش گفت: ما برای بین‌المللی شدن فرآیندهای‌مان را بازبینی کردیم و بهبود دادیم و اکنون در حال ارتقاء وضعیت موجود هستیم. برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا هاب بین شرکت‌ها و موسسات بین‌المللی و صنایع داخلی باشیم، بر اساس این برنامه‌ریزی قراردادی با انجمن پلاستیک و کائوچوی فرانسه منعقد کردیم تا دانش فنی مواد پلاستیکی و کائوچوی پژو سیتروئن را به ایران انتقال دهیم.


وی ادامه داد: همچنین با یک شرکت ایتالیایی برای بهبود کاتالیست‌های پتروشیمی مذاکره کرده‌ایم و قرار است در این زمینه نیز فعالیت داشته باشیم.


نکومنش ادامه داد: همچنین به پژوهشگران‌مان اعلام کردیم که اگر کسی پروژه همکاری بین‌المللی بگیرد به شرط تامین 50 درصدی هزینه پروژه از سوی طرف مقابل، 50 درصد دیگر آن را پژوهشگاه پرداخت می‌کند.


جذب دانشجو از کشورهای در اولویت‌ پژوهشگاه پتروشیمی و پلیمر ایران


وی همچنین جذب دانشجو از کشورهای همجوار را از دیگر اولویت‌های پژوهشگاه پتروشیمی و پلیمر ایران اعلام کرد و گفت: اکنون ما در بین پژوهشگاه‌های داخلی به لحاظ بین‌المللی در رتبه دوم قرار داریم و تصمیم داریم دانشجویان بین‌المللی بیشتری را جذب کنیم امیدوارم در این زمینه نیز موفق باشیم.


رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران همچنین درباره ارتباط با صنعت و تنگناها در این زمینه گفت: ارتباط با صنعت گسترده‌تر و پر ریسک اما پر درآمد است، متاسفانه در کشور ما این آمادگی وجود ندارد البته مدیریت صنایع در کشور نیز پایدار نیستند به همین دلیل نمی‌توان ارتباط مستمری با صنایع داشت، متاسفانه قوانین هم حمایت کننده نیستند.


بودجه 4 میلیاردی برای بین‌المللی شدن


وی همچنین درباره فعالیت پژوهشگاه در حوزه بنزین گفت: ما بیشتر در حوزه پتروشیمی فعالیت می‌کنیم اما به این تکنولوژی دست پیدا کردیم که پروپیلن بنزین را از 7 درصد به 20 درصد برسانیم، مذاکرات سودمندی در این زمینه با یکی از مقامات ارشد پترویشمی انجام داده‌ایم انشاءالله در این زمینه به نتایج خوبی برسیم.


نکومنش گفت: ما برای بین‌المللی شدن حدود 15 شاخص تعریف کرده‌ایم و برای رسیدن به آن‌ها قراردادی را با وزارت علوم منعقد کردیم که بر اساس آن غیر از بودجه سالیانه 4 میلیارد و 200 میلیون تومان در سال برای پژوهش به پژوهشگاه اختصاص یابد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب