دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 بهمن 1396 - 10:10

نخبگان بسیج باید نمونه‌ای از زندگی پیغمبر باشند

امام جمعه موقت تهران در دیدار با رئیس و کارکنان بسیج اساتید کشور گفت:بسیج و نخبگان بسیج باید نمونه‌ای از زندگی پیغمبر باشند؛ باید باعث آرامش جامعه باشند و هرچه می‌توانند خدمت کنند.
کد خبر : 253746

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در ابتدای برنامه دکتر مجتبی زارعی رئیس سازمان بسیج اساتید ضمن خوشامدگویی، به معرفی چارچوب کلان و نگاه جدید در سازمان کار بسیج اساتید پرداخت و افزود: سازمان بسیج اساتید به دنبال آنست که ساختارها، سازمان و روش‌شناسی جدید، بدون توجه به خودسازی فردی، موفق به طی مسیر تحول‌خواهی و اثربخشی شود.


پس از آن آیت الله صدیقی با موضوع «خودسازی و نوسازی معنوی در بعد فردی و سازمانی» به ایراد سخن پرداخت.


صدیقی با اشاره به هدف و مقصد بشر، گفت: در سوره مبارکه ملک که تاکید زیادی به قرائت روزانه آن وجود دارد، به مساله ورود به عالم برزخ و وضعیت انسان در شرایط برزخ اشاره شده است. یکی از موضوعات عالم برزخ، فشار قبر است. اینکه اعمال و آورده انسان به هرشکل و کیفیتی که باشد، به همان تناسب در فشار قبر او موثر است.


ایشان با اشاره به ماجرای عالمی که به قصد رویت حشرات گزنده به قبرستان وادی‌السلام رفت و آمد داشت اما موفق به دیدن مار و عقرب در داخل قبرهای کهنه نمی‌شد، ادامه داد: این اعمال ماست که فشار قبر می‌آورد. در قبر، مار و عقرب و کرم وجود ندارد؛ اینکه در روایت آمده قبر خانه عقارب است، این ما هستیم که با خود مار و عقرب به قبر می‌بریم و آنجا را خانه آنها می‌کنیم. این حاصل عمل ما در دنیاست. در روایت از رسول اکرم(ص) آمده است که قبر می‌گوید: انا بیت الوحده؛ انا بیت الوحشه، انا بیت‌الظلمه. انسان باید به فکر وضعیت قبر و برزخ خود باشد.


ایشان سپس به نقل روایتی از امام حسن عسگری(ع) پرداخت و اظهار کرد: امام عسگری(ع) می‌فرمایند: «چهار چیز است که انسان باید در خود نهادینه کند و فرد مومن باید اینها برایش فرهنگ شود. اول، "ذکر و یاد فراوان خداوند" است. با خدا بودن؛ خدا را فراموش نکردن و در تمام امور فردی و کاری خود را در محضر خدا حاضر دیدن. حضور خداوند هم چیزی متفاوت و ورای این حضوری است که ما اکنون درکنار یکدیگر داریم؛ خداوند اقرب من حبل الورید است؛ خداوند ظاهر و باطن ما را احاطه کرده است. دوم، "زیاد یاد مرگ کردن" است؛ یعنی هر کاری انجام می‌دهیم در باطن این عالم که "موت" است بروز و ظهور می‌یابد. انسان باید خود را مهیای مرگ کند. دنیا اقل است و کل آن، هم در برابر آخرت اقل و اندک است.


این استاد اخلاق به روایتی از امیرالمومنین(ع) استناد کرد و افزود: امام علی(ع) می‌فرمایند: «من با مرگ مانوسم، همانگونه که طفل به سینه مادرش انس دارد. پس ذکر و یاد فراوان مرگ باید یک از صفات انسان مومن باشد.»


ایشان سومین عنصر مهم در کلام امام حسن عسگری(ع) را تلاوت زیاد قرآن عنوان کرد و گفت: امام عسگری(ع) فرمودند سومین چیز که باید در زندگی و اخلاق ما نهادینه شود، "تلاوت زیاد قرآن" است. همه چیز در قرآن است. قرآن نسخه شفای مادی و معنوی انسان است. اما چرا ما نمی‌توانیم از قرآن شفا بگیریم، چون طهارت و پاکیِ وجود می‌خواهد؛ که این پاکی در وجود حضرت بقیه الله الاعظم جمع است؛ که قرآن می‌­فرماید: لایمسه الاالمطهرون. قرآن میثاق عبد و مولی است. پس از این، چهارمین نکته در کلام امام حسن عسگری(ع)، "یاد فراوان حضرت ختمی مرتب و اهل بیت" پاک ایشان با ذکر «صلوات» است. این ذکر فراوان صلوات است که به انسان تذکر می‌دهد چه افرادی الگو هستند و انسان مومن با از چه افراد تبعیت کند.


آیت‌الله صدیقی در ادامه با اشاره به آیه 28 سوره قصص و فلسفه خودسازی انسان اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم می فرماید وَ ابْتَغِ فیما آتاکَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ؛ یعنی همه چیز به شما دادیم و کم هم ندادیم و همه چیز را مسخّر شما ساختیم؛ برای چه؟ برای اینکه خود را بسازید؛ عَلَیْکُمْ أَنفُسَکُمْ ( آیه 105 سوره مائده). حضرت سیدالشهدا(ع) حتی تا آخرین لحظات طمع داشت به هدایت شمر و عمرسعد و امثال اینها بپردازند و مذاکره و سازشی مطرح نبود. امام حسین(ع) به عمرسعد فرمودند من همه چیز به تو می‌دهم، از خانه و زمین و ثروت، اما دست خودت را به خون من آلوده نکن؛ اما عمرسعد گفت که ثروت تو و بهشت تو نسیه است اما ملک ری نقد است. انسانی که فریب شیطان را بخورد اینگونه است. خداوند می‌فرمایند از امکانات و بهره‌های دنیا استفاده کنید و خودتان را بسازید.


ایشان با تاکید بر توجه به این آموزه‌ها در زندگی فردی و اجتماعی، افزود: روزی می‌رسد که این امکانات مادی ما، امکانات و قدرت اداری ما، زدوبندهای سیاسی ما دیگر به درد ما نمی‌خورند و می‌بینیم دیگر فرصتی برایمان نمانده است.


ایشان همچنین به الگوگیری بسیج از سرچشمه تعالیم الهی و نبوی توجه داده و عنوان کرد: بسیج و نخبگان بسیج باید نمونه‌ای از زندگی پیغمبر باشند؛ باید باعث آرامش جامعه باشند و هرچه می‌توانند خدمت کنند. باید خودمان را اینجا هزینه کنیم. از چرب و شیرین کمتر بخوریم؛ بیشتر تلاش کنیم.


این استاد اخلاق ادامه داد: نخبگان بسیج باید بیش از دیگران تلاش کنند، باید ببینیم کجا هستیم، وضع نماز شب ما چگونه هست، چقدر به یاد امام زمان(ع) هستیم، چقدر جمکران می‌رویم، وضع و حال دعای عهد ما چگونه است. باید ببینیم چقدر زندگی و احوالات ما با امام زمانمان پیوند و نزدیکی دارد. آقای حق شناس(ره) نقل می‌کردند: روز چهلم دعای عهدم بود که بین‌الطلوعین در مسیر زیارت حضرت عبدالعظیم، امام زمان(ع) را ملاقات کردم. این اثر دعاست؛ دعای با حضور قلب و ارتباط. ما باید ببینیم فاصله عمل ما با اینها چقدر است. شیخ رجبعلی خیاط(ره) به خدمت امام حسین(ع) نائل شد و درخواست زیارت مزار شریف ایشان را کرد؛ امام حسین(ع) به شیخ گفت: خودم که اینجا هستم، من را می‌خواهی با مزارم را؟ شیخ گفت: جانم به فدای شما، هر دو را می‌خواهم. اینها الگوی عمل است. باید به اینها تاسی جست.


آیت الله صدیقی در خاتمه کلام با تاکید بر ضرورت بنیادین خودسازی فردی و اجتماعی افزود: خودمان را بسازیم؛ سفر طولانیست و دستانمان خالی. خداوند که می فرماید وَ ابْتَغِ فیما آتاکَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ؛ یعنی هرچه برای آخرتت می‌خواهی، امکانش را در دنیا به تو دادیم. حواسمان باشد حتی غذاخوردنمان هم با نیت یاری امام زمان(ع) باشد نه صرفا رفع گرسنگی. با خانواده خود خوش رفتار باشیم که مودت از سفارش‌های الهی است. خود را آماده کنیم و زاد و توشه برگیریم.


در پایان از برخی کارکنان، کارشناسان و معاونان سازمان بسیج اساتید با حضور آیت الله صدیقی با اهدای لوحی تجلیل شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته