من برای مناقشه به کمیته ملی المپیک نیامدهام/ پست افتخاری ریاست کمیته ملی المپیک
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا، رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک درباره انتخابات کمیته ملی المپیک و انتضابش به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک گفت: «من به عنوان یک عضو کوچک از جامعه بزرگ ورزش به اثربخشی ورزش در سلامت و نشاط اجتماعی که نیاز امروز جامعه است باور دارم. حوزه ورزش به خصوص حوزه قهرمانی به عنوان یک قدرت نرم تعریف شده و ما بر آن ارزش قائل هستیم که اگر امروز یک مدال میآوریم در حقیقت یک سکه و طلا نیست این مدال، مدال غرور و هویت و جوانمردی است که قدرت ملی ایران را در جامعه تقویت میکند. لذا ما یک مدال را تنها مدال تعریف نمیکنیم و بلکه برای آن ارزش های دیگری چون تولید قدرت نرم، هویت ملی و غرور ایرانیان هم تعریف می کنیم و به آن توجه داریم.»
وی در مورد مسابقات بازیهای آسیایی جاکارتا و المپیک توکیو که پیش روی رشتههای ورزشی ایران است، گفت: «من یک برنامه و استراتژی 15 محور را تعریف کردهام که قرار است بعد از شروع به کار رسمی من در کمیته ملی المپیک آن را با صاحبان امر درمیان بگذارم. اگرچه در تدوین این برنامه نظرات بزرگان را جویا شدم اما باز هم قرار است بعد از شروع به کار بار دیگر این موضوع را با صاحبنظران در میان میگذارم و از آنها نظر بگیرم و در نهایت چشم انداز را برای 4 سال آینده تعریف کنیم. در حال حاضر سه کار باید شکل بگیرد تا به هدف مطلوبمان برسیم. اولین اقدام این است که جایگاه المپیک باید در کشور ارتقا پیدا کند اگر المپیک به جایگاه رفیع خودش برسد می تواند عموم مورد نظر سیاستگذاران و برنامه نویسان قرار بگیرد و منزلت و جایگاه کمیته ملی المپیک باید آن چیزی باشد که همه ما از آن انتظار داریم. ما امروز آن جایگاه را نداریم البته از زحمات کیومرث هاشمی و همکاران خالصانه تشکر می کنم و این باور را دارم که شخص رئیس کمیته نمیتواند همه اهداف را به تنهایی اداره کند مگر اینکه از یک حرکت بزرگ ملی استفاده کند. بنابراین هدف اصلی ارتقای جایگاه کمیته ملی المپیک است و نکته دوم تلاش برای هم افزایی ظرفیتها در کشور است. ما در کشور ظرفیت های زیادی داریم، امروز دولت باید به ورزش کمک کند. نهاد اقتصادی صنعت و حوزه تجارت باید به ورزش کمک کنند چرا که ورزش از نظر مالی در وضعیت خوبی به سر نمیبرد. یکی از کانالهای اصلی مسئولیت اجتماعی کمک به حوزه ورزش و به خصوص ورزش قهرمانی است که بتواند افتخار آفرینی را برای ایران به ارمغان بیاورد.»
صالحی امیری که در برنامه فرهنگ و ورزش رادیو ورزش صحبت می کرد،تاکید کرد: «نکته سوم که باید به آن توجه ویژهای کنیم بحث ایجاد فضاهای لازم برای ظرفیتهای آموزشی است. امروز ما آکادمی داریم که کافی نیست. باید در کشور بسترها فضاها و امکانات و اساتید و تجهیزات لازم برای آموزش و برای مجموعه جامعه قهرمانی شکل بگیرد که امروز خیلی از فدراسیون ها با این چالش درگیر هستند و فضا و آموزش لازم به اندازه کافی ندارند که باید به آن توجه شود.»
وی ادامه داد: «نکته آخر که باید آن را مدنظر قرار دهیم، همگرایی و هم صدایی میان همه نهادهای درگیر خصوصا کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان است که ما در این دوره به این موضوع خیلی توجه می کنیم. از این دو نهاد باید صدای واحدی شنیده شود و ما این را می دانیم که مردم از ما توقع همکاری و همیاری و هم صدایی دارند و برای ارتقای ورزش در عرصه جهانی که البته این امر محق نیست مگر استراتژی هم افزایی را سرلوحه کار خودمان قرار می دهیم.»
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: «ضمن اینکه ما در حوزههای تخصصی از صاحبان نظر دعوت کنیم تا با آنها برای نقد شرایط جدید، بستر فضای مناسب بحث و مشورت داشته باشند. آن چیزی که من می توانم به همه قول دهم ما مجری نظرات بزرگان حوزه ورزش در کمیته ملی المپیک خواهیم بود.»
صالحی امیری در پاسخ به اینکه در دوره اصلاحات ما یک کرسی بین المللی به دست آوردیم و آن هم عضویت هاشمی طبا در IOC ممبری بود که البته آن را از دست دادیم، باتوجه به روندی که ما در ورزش داریم کسب آن کرسی خیلی سخت است، در این حوزه آیا شما راهبری پیشنهاد میکنید، گفت: «بحث IOC را در یک فرصت کوتاه نمی توانیم به آن بپردازیم. عضویت در IOC ممبری چند بعد دارد که یکی از آنها بحث سیاسی است و به تعاملات و ارتباطات سیاسی برمیگردد که وارد حوزه ورزش هم میشود. بعد دوم به مناسبتهای بینالمللی ما برمیگردد که ما چگونه میتوانیم با کانونهای اصلی قدرت در کمیته جهانی المپیک ارتباطاتمان را تعریف کنیم و بعد سوم هم به جایگاه ورزش ایران در حوزه جهانی و سیایی برمیگردد که این ها همه ملاحظاتی است که ما باید در تحلیل نهایی به آن بپردازیم.»
رئیس کمیته ملی المپیک به حضورش در شهرداری اشاره کرد و گفت: «این موضوع کاملا روشن است. ما دو استعلام حقوقی رسمی از مجلس شورای اسلامی و معاونت قوانین و تنقیح و همچنین معاونت حقوقی ریاست جمهوری گرفتیم و همگی رسما اعلام کردند که پست هیات رئیسه و ریاست کمیته ملی المپیک شغل محسوب نمیشود و حقوق نمیگیرد. همچنین ماده 19 اساسنامه کمیته ملی ایران هم تصریح دارد که هیات رئیسه پست افتخاری است و منصب اداری محسوب نمی شود و حقوقی نمی گیرد.اما بلافاصله ماده 20 تاکید دارد که وزیر کل احتیار اجرای تام را دارد و در خقیقت مسئولیت اجرای کمیته ملی المپیک است از این منظر ما یعنی مراجع حقوقی مجلس و معاونت حقوقی ریاست جمهوری هر دو رسما اعلام کردند پست ریاست کمیته ملی المپیک چون افتخاری است و حقوق نمی گیرد از همین روی شغل محسوب نمی شود و خود اساسنامه هم به این موضوع تاکید دارد. ضمن اینکه طی تحقیقاتی که ما انجام دادیم 180 کشور ریاست کمیته ملی المپیک آنها در اختیار مقامات سیاسی شان است بنابراین المپیک جهانی آگاهانه این موضوع را پذیرفته که مقامات رسمی مسئولیت کمیته ملی المپیک را بپذیرند که یک پشتوانه خوب برای آن باشد. اما در عین حال دبیر کل را صد در صد حرفهای محسوب کردند تا مدیریت تخصصی خود را دنبال کند که البته این فقط مربوط به ایران نیست و من دیدم که گاهی عزیزان به آن نقدهای زیادی وارد میکنند در حالی که هم اکنون 180 کشور همین وضعیت را دارند.ضمن اینکه رسما اساسنامه هم این موضوع را عنوان کرده که پست ریاست شغل محسوب نمی شود و دعوت از مقامات سیاسی بلامانع است.»
وی همچنین به انتخاب سایر ارکانهای کمیته ملی المپیک اشاره کرد و گفت: « من از همه این تقاضا را دارم که مسائل سیاسی و مناقشاتش را وارد ورزش نکنیم. من تاکید میکنم که همگرایی با وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک حتما باید تقویت شود و ما هم حتما در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی حرکت خواهیم کرد و این وظیفه ماست که با هم تعامل داشته باشیم. مردم از ما متاقشه و درگیری نمی خواهند بلکه آن چیزی که برای همه اهمیت دارد نتیجه خوب است. روز گذشته در مجمع انتخابی یک صحته زیبا اتفاق افتاد و به جز رئیس که همه اجماع داشتند بر روی آن کسی اعتراضی نداشت در همه سطوح ارکان کمیته رقابت تنگاتنگ بود و به مرحله دوم کشیده شد. یک نکته دیگر که من جا دارد همینجا به آن تاکید کنم این است که ما باید با واقعیت ها زندگی کنیم نه آرمان ها. روز گذشته همه ظرفیت ورزش ایران در مجمع انتخابی کمیته ملی المپیک جمع شده بودند که با حضور وزیر ورزش و کیومرث هاشمی و همه فدراسیونها این مجمع برگزار شد. انتخاباتی که انجام شد همگی محصول یک اتفاق آزادنه بوده و با توجه به شفافیتی که داشته به نفع همه بود. ما در یک فضای اخلاق مدار و تعاملی کار میکنیم و از ایجاد هر گونه شکاف در فضای ورزش کشور باید دوری کنیم. من برای مناقشه و درگیری به کمیته ملی المپیک نیامده ام بلکه هدف ارتقای جایگاه کمیته در جهت همدلی و هم صدایی است.»
انتهای پیام/