دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 دی 1396 - 10:56
وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری مطرح کرد؛

لزوم برقراری ارتباط میان نسل‌های علوم انسانی ایران

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت ارتباط میان نسل‌های مختلف علوم انسانی در ایران گفت: پیدایش گفت‌وگوی سازنده میان مجریان امور و جامعه به میانجی‌گری دانشگاه از پیامدهای غیرمستقیم شکل‌گیری شبکه نخبگان علوم انسانی است.
کد خبر : 251071

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر منصور غلامی مراسم اختتامیه نهمین جشنواره بین‌المللی فارابی که صبح امروز با حضور رئیس‌جمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد گفت: افتخار داریم که اختتامیه نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی با حضور استادان برتر کشور و پژوهشگران برجسته داخلی و خارجی در حالی برگزار می‌شود که نهالی که دیروز برای ارتقاء علوم انسانی کشور کاشته شد امروز به درختی پربار تبدیل شده است.


وی افزود: این رویداد سالانه علمی به درستی نام فارابی را بر خود دارد یکی از بزرگترین متفکران ایران که در پی ارائه تصویری از حیات طیبه انسانی بود و آن را در بستر جامعه خردمند می‌خواست و می‌جست.


وزیر علوم با ابراز خرسندی از برگزاری جشنواره فارابی اظهار کرد: این جشنواره در طی این سال‌ها به اهدافی چون شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی، معرفی آثار برتر در این حوزه و ترغیب پژوهشگران به کاربردی‌کردن علوم انسانی از طریق بررسی مساله‌ها و نیازهای جامعه ایرانی تا حدود زیادی دست یافته است.


غلامی عنوان کرد: اساتید برجسته علوم انسانی کشور همواره با حمایت از این گردهمایی علمی، مدیران و سیاست‌گذاران را به قدرشناسی و تشویق استعدادهای شایسته و برتر توصیه کرده‌اند و در مقاطع مختلف بر این موضوع تاکید داشته‌اند.


وی با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره ادامه داد: امیدواریم تحقق دو هدف مهم‌تر این جشنواره یعنی تبیین کارکرد و نقش خطیر و موثر علوم انسانی در فرآیند برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری ملی در زمینه‌های مختلف و ایجاد فضای مناسب برای حضور فعال علوم انسانی و اجتماعی ایران در تراز جهانی مورد توجه قرار گیرد.


وزیر علوم با اشاره به اقدامات شایسته‌ای که در این زمینه صورت گرفته است، تصریح کرد: استمرار و افزایش تلاش همکارانم در دانشگاه‌ها و وزارت علوم به تحقق این دو هدف مهم‌تر یاری رسانده است. چنین رویکردی می‌تواند ضمن آنکه فضای مقایسه‌ای و رقابتی اثربخش را در جامعه علمی ایران پدید آورد بخشی از دغدغه‌ها و مشکلات موجود را در عرصه اثربخشی و رعایت اخلاق پژوهشی کاهش دهد.


غلامی افزود: البته واضح است تحقق چنین امر مهمی بدون همکاری مداوم با سایر نهادها و دستگاه‌ها ممکن نیست اما روشن است که استفاده از ظرفیت انجمن‌های علمی ضرورت بیشتری دارد. بنابراین دبیرخانه جشنواره همکاری انجمن‌های علمی و معتبر را برای دوره‌های بعد مورد توجه قرار دهد.


وی با تاکید بر تاثیر زیاد جشنواره بین‌المللی فارابی گفت: ثمره برنامه‌ریزی و اثربخشی فعالیت نهادهایی چون دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فارابی زمانی آشکارتر می‌شود که از یک سو بر ارتباط میان نسل‌های مختلف علوم انسانی ایران و از سوی دیگر تعامل علوم انسانی و اسلامی کشور با مجامع بین‌المللی مورد توجه قرار گیرد.


وزیر علوم با تاکید بر ضرورت ارتباط میان نسل‌های علوم انسانی در ایران اظهار کرد: این ارتباط همان قدر مهم است که احساس و ضرورت ارتباط با نهادهای علمی و معتبر خارج از کشور. لذا تلاش برای تاسیس حلقه‌های نخبگانی و شبکه نخبگان علوم انسانی که از دوره پیشین جشنواره جدی گرفته شده و متشکل از استادان و محققان برجسته و برگزیدگان دوره‌های مختلف است، می‌تواند در این چهارچوب معنا داشته و اهمیت مضاعفی بیابد.


غلامی درباره شبکه نخبگان علوم انسانی کشور افزود: شکل‌گیری و تقویت این شبکه نه تنها برای گسترش تعاملات علمی داخلی و ارتباط علمی با خارج از کشور سودمند است بلکه می‌تواند در برآوردن یک آرزوی مهم دیگر نیز موثر باشد و آن ایجاد و رشد فضای امید آمیخته با نشاط علمی در جامعه است.


وی در پایان گفت: چنین فضایی فعالیت علمی و پژوهشی جدی و کیفی در دانشگاه‌ها را ممکن می‌کند و البته از پیامدهای غیر مستقیم آن می‌تواند پیدایش گفت‌وگوی سازنده میان مجریان امور و جامعه به میانجی‌گری دانشگاه باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب