دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 تير 1394 - 12:48
رئوفیان در گفت‌وگو با آنا:

رئوفیان: ندیدم کسی جلسه فعالان سیاسی با رئیس‌جمهوری را ترک کند

دبیر کل جبهه ایستادگی از احزاب وابسته به اصولگرایان درباره ترک ضیافت افطاری رئیس جمهوری با فعالان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا توسط برخی از اصولگرایان، با بیان اینکه «ندیدم کسی جلسه فعالان سیاسی با رئیس جمهوری را ترک کند» در عین حال ترک این جلسه را بی‌احترامی به میزبان آن که رئیس جمهوری بود، عنوان کرد.
کد خبر : 25099

پروین طالبیان، گروه سیاسی- شب گذشته رئیس جمهوری با فعالان حزبی و سیاسی اصولگرا و اصلاح‌طلب دیدار کرد که طی آن برخی از فعالان سیاسی 5 دقیقه زمان داشتند که دغدغه‌های خود را با رئیس جمهوری در میان بگذارند؛ در این میان غلاحسین کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران موضوعی را مطرح کرد و گفت که «این سید مظلوم (میرحسین موسوی) کلان نظام را قبول دارد و نیت بدی نداشت.» پس از طرح این مساله برخی از اصولگرایان نسبت به آن واکنش نشان دادند و نقل قول‌های از آنها در رسانه‌ها مطرح شد که جلسه را به نشان اعتراض ترک کردند.


ابوالقاسم رئوفیان دبیر کل جبهه ایستادگی نیز در این جلسه حضور داشت که درباره جزئیات این جلسه و این اتفاق در گفت‌وگو با خبرنگار آنا سخن گفته‌ است که در ادامه می‌آید:


* دیشب ضیافت افطاری رئیس جمهوری با فعالان حزبی اصلاح طلب و اصولگرا برگزار شد، گویا به دلیل سخنان غلامحسین کرباسچی برخی از چهره‌های اصولگرا مانند محسن کوهکن و غلامرضا مصباحی‌مقدم جلسه را به نشانه اعتراض ترک کردند، آیا این درست است؟


- نه کاملا خلاف واقعیت است.


* ولی آقای مصباحی‌مقدم با یکی از خبرگزاری‌ها مصاحبه کرده است و گفته که من جلسه را ترک کردم، خبرهایی هم از آقای کوهکن رسیده است که جلسه را ترک کرده‌اند.


- آقای کوهکن بعد از نماز که با من در افطاری سر یک میز بود. آقای مصباحی‌مقدم در طول جلسه جلوی من نشسته بود و ندیدم که جلسه را ترک کند، موقع افطار هم آنقدر جمعیت زیاد بود که دیگر ندیدمشان. آقای مصباحی‌مقدم چیزی گفته‌اند؟


* بله، گفته‌اند که به دلیل سخنان کرباسچی جلسه را ترک کرده است.


- من اطلاعی ندارم اگر خودشان چنین حرفی زدند باید از خودشان بپرسید.


* سال گذشته رئیس جمهوری فعالان حزبی اصلاح‌طلب و اصولگرا را به صورت جداگانه برای افطاری دعوت کرد ولی امسال رئیس جمهوری از فعالان حزبی به صورت مشترک دعوت به عمل آورد، این نشان‌دهنده پیگیری وحدت در راستای همدلی و همزبانی است، در این جلسه حتی خبرنگاران نبودند که فعالان سیاسی بتوانند راحت و بدون دغدغه با رئیس جمهوری سخن بگویند، آیا به نظر شما درز مباحث خصوصی در این جلسه کار درستی است؟


- اولا صحت قضیه خیلی تایید نمی‌شود چراکه بنده یکی از دو نفری را که نام بردید دیدم. دوم اینکه اقدام رئیس جمهوری بسیار ارزشمند بود، وی کاملا در جهت سال همدلی و همزبانی اقدام کرد از این رو از وی تشکر می‌کنم. رئیس جمهوری از هر دو جناح سیاسی در کشور دعوت به عمل آورد و فضای دیشب هم خیلی خوب بود.


از اینکه قرار نبود چیزی به بیرون درز پیدا کند و خبرنگاران حضور نداشته باشند، اطلاعی ندارم. به نظر می‌رسد که برنامه‌ریزها سبک و سنگین کردند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که بدون حضور خبرنگاران این جلسه برگزار شود. اینکه چیزی به درز پیدا کند یا خیر را از شما می‌شنوم. حالا اگر شما از من بپرسید که در آن جلسه چه شده من به شما نگویم که آنجا چه گذشته است؟


* اکنون که موضوع به بیرون درز پیدا کرده است و قاعدتا پرسش جزئیات و اطلاع رسانی ضروری است، ولی با وجود دعوت نشدن از خبرنگاران، به نظر می‌رسد که ریاست جمهوری تصمیم گرفت که خبرها از منبع پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری منتشر شود و خبرنگاران هر یک گزارش مستقلی ارائه ندهند، شاید پیش بینی می‌شد که امکان دارد مسائلی عنوان شود که بهتر است فقط در حد جلسه باقی بماند و به بیرون درز پیدا نکند.


- اینکه رئیس جمهوری چنین نظری داشته است به نظر من این بهره‌برداری به نفع نظام است، چرا که ممکن است فردی در وقت 5 دقیقه ای خود در تریبون آزاد حرفی بزند که تنش‌زا باشد. وقتی هم که خبرنگاری نباشد که این موضوع را اطلاع رسانی کند بخش اطلاع رسانی نهاد ریاست جمهوری نیز قاعدتا در اطلاع رسانی خود این موضوع را بیان نمی‌کند. این مسئله می تواند یکی از لوازم رسیدن به فضای همدلی باشد. آنجا تریبونی نبود که دغدغه‌های شخصی بیان شود. باید آنقدر درک وجود داشته باشد که مسائلی مطرح شود که به هیچ کسی برنخورد. باید مسائلی مطرح شود که نشان‌دهنده دغدغه‌های ما نسبت به نظام و منافع ملی است. بخشی از سخنان کرباسچی خیلی خوب بود ولی در بخشی از سخنانش هم خویشتن‌داری نکرد. بعد از سخنان ایشان من مدام نگران بودم که نکند فرد دیگر که خطش به لحاظ سیاسی با وی متناسب نیست مانند آقای بادامچیان، بیاید و پاسخش را بدهد ولی خوشبختانه چنین اتفاقی رخ نداد. آن اتفاقی که افتاد نشان دهنده بی‌تدبیری کرباسچی بود.


* آیا ترک جلسه و درز مسائل خصوصی بی‌احترامی به میزبان نیست؟


- مراعات میزبان وظیفه تک تک افرادی است که آنجا دعوت شدند. به خصوص کسانی که تریبون برایشان تدارک دیده شده است. به نظرم آقای کرباسچی نباید این حرف را آنجا می‌زد، بلکه با توجه به فضا و جو درباره مشترکاتی که خیلی هم زیاد است و به همدلی بیشتر کمک می‌کند صحبت می‌کرد.


کما اینکه آقایان حدادعادل، جلالی، بادامچیان، کولایی و علیخانی خیلی خوب صحبت کردند. درست است که تریبون آزاد است ولی تریبون آزاداندیشی که نبود. حالا بگیریم که ایشان اشتباه کرده است، از این طرف هم ترک جلسه را چیز مفیدی نمی‌بینم. در شرایط حساس کنونی نباید سخنی و حرفی به زبانمان جاری شود که موجبات واکنش سریع از ناحیه افراد را به وجود آورد و اگر اینگونه شد طرف مقابل باید خویشتن داری کند.


* آیا نمی‌توان مباحث مختلف سیاسی کشور را در جلسه‌ای خصوصی که فعالان سیاسی بودند مطرح کرد؟


- برخی فکر کردند که می‌توانند برخی از مسائل را مطرح کنند، شاید من هم خیلی نپذیرفتم که چنین مسائلی در آنجا عنوان شود چرا که گوینده باید توجه می‌کرد که طرح برخی از مسائل به مذاق برخی خوش نمی‌آید و لذا نباید مطرح نمی‌شد. وقتی مطرح می‌کند نشان می‌دهد که او باز هم به دنبال برخی خواسته‌های خودش است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب