دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 تير 1394 - 08:13
به مناسبت ماه مبارک رمضان/ بخش هشتم: بوشهر، خمینی شهر و بندرعباس

معرفی مساجد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی/8/ + تصاویر

مسجد حضرت علی اکبر (ع) واحد بوشهر، مسجدالنبی (ص) و مجموعه فرهنگی واحد خمینی شهر و زیباترین و منحصر به فردترین مسجد استان هرمزگان در دانشگاه آزاد بندرعباس در هشتیمن شماره از معرفی مساجد دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت ماه مبارک رمضان معرفی می شود.
کد خبر : 25034

مسجد حضرت علی اکبر (ع) دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر


این مسجد به روش تلفیقی از معماری سنتی و مدرنیسم با رویکرد اسلامی با نظارت حوزه معاونت عمرانی واحد بوشهر طراحی شده است. در سال 1386 این دانشگاه آغاز به ساخت پروژه مسجد کرد و در سال 1390 مسجد به بهره برداری رسید.


مساحت کل مسجد با فضای سبز و پارکینگ آن 45000 متر مربع بوده که مساحت ساختمان مسجد 2760 متر مربع و 1850 متر مربع آن نیز شبستان است. مصالح به کار رفته در این پروژه از مصالح نوین شامل اسکلت بتنی، دیوار از آجر سفال و نمای داخل سنگ گرانیت و گچ، نمای بیرون از سنگ تراورتن و همچنین پنجره های upvc و شیشه دوجداره است.


مسجد واحد بوشهر دارای 4 گلدسته طلایی است. این مسجد یک گنبد در وسط شبستان دارد که به 2 روش نوین با بتن اجرا شده است. دارای 4 در چوبی ورودی به ساختمان بوده و شبستان مسجد 2 طبقه است.



حیاط مرکزی مسجد دارای حوضچه با فواره، 2 طبقه سرویس بهداشتی با وضوخانه برای برادران و خواهران درون رواق ها است. همچنین برای زیباسازی شبستان مسجد، سقف کاذب با نقاشی روی آن، روی نمای داخل شبستان با نقاشی و طرح دکوراتیو از جنس MDF طرح اسلیمی مربع گره چینی و طرح اسلیمی دایره و قاب دار اجرا شده است. محراب مسجد با استفاده از کاشیکاری هفت رنگ و در ورودی آن نیز از کاشی کاری طرح اسلامی با طراحی رایانه ای اجرا شده است.


مسجد حضرت علی اکبر (ع) واحد بوشهر دارای 8 اتاق اداری، 2 آبدارخانه و یک سالن اجتماعات مجهز به میکروفن، سیستم صوتی، سیستم کامپیوتری و ویدیو پرژکتور است.


مسجد حضرت علی اکبر (ع) واحد بوشهر مجهز به اینترنت پرسرعت بی سیم بوده و شبستان مسجد مجهز به سیستم صوتی مناسب، کولر و سیستم برودتی و حرارتی بسیار عالی است. طبقه فوقانی مسجد که مختص به خواهران بوده دارای یک حسینیه اختصاصی است.


از دیگر امکانات این مسجد پارکینگ مسقف اختصاصی به خود با ظرفیت 40 خودرو است. در اطراف فضای مسجد درختکاری و فضای سبز متناسب با شرایط اقلیمی منطقه و سنگفرش و روشنایی کامل به کار رفته است.


مهمترین خصوصیت مسجد واحد بوشهر دوراندیشی مسئولان وقت و قرار دادن جایگاه بسیار والایی برای تدفین شهدای والامقام گمنام بوده که در این راستا اقداماتی پسندیده صورت گرفته است.


مسجدالنبی (ص) و مجموعه فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر



ساخت پروژه عظیم مسجد النبی (ص) و مجموعه فرهنگی واحد خمینی شهر در سال 1383 با آغاز طراحی و شروع نقشه کشی و گرفتن مجوز از سازمان مرکزی رسما کلید خورد.


مسجد النبی(ص) و مجموعه فرهنگی در منطقه مرکزی جغرافیایی دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر مستقر است، بدان گونه که در روزهایی که هوا پاک است و آلودگی ندارد از درون شهر گنبد این مسجد مکان قابل رویت است.


این مسجد داری یک شبستان به مساحت 500متر مربع است و دارای 2 سالن مجزا در سمت راست و چپ شبستان هر کدام به مساحت 250متر مربع است.


مسجد واحد خمینی شهر یک حیاط به مساحت 800متر مربع و دو آب نما به مساحت هر کدام 30متر مربع و یک باغچه زیبا به مساحت 60متر مربع وسط حیاط مسجد و میان دو آب نما دارد.


این مسجد دارای اتاق های مجزا به تعداد 5عدد به مساحت مجموعا 75متر مربع، سیستم سرمایش و گرمایش هواساز و سیستم تهویه هوا، وضوخانه های مجزا برای برادران و خواهران و سرویس بهداشتی مجزا برای برادران و خواهران، دو انبار جهت وسایل و امکانات مجموعه و مسجد است، همچنان که در شبستان مسجد برای 700نفر جا برای نماز گزارن موجود و برای هر سالن مجزا در سمت راست و چپ شبستان برای 200 نفر جا برای نمازگزارن موجود است.


مسجد النبی (ص) دارای یک منبرچوبی زیبا و منقوش به خاتم کاری و معرق و سه پله برای مناسبت های مذهبی و سخنرانی مدعوین و یک جایگاه زیبا دارای نقش معرق و مشبک و خاتم کاری برای نشیمنگاه قاری برای تلاوت آیات قرآن کریم، یک سیستم صوت مناسب، یک محراب بسیار زیبا و جذاب تمام گچکاری با دست هنرمندان اصفهانی و یک کتیبه زیبا کاشی کاری شده با سوره جمعه در زیر اطراف و داخل گنبد است.



کف مسجد النبی (ص) مفروش به فرش های سجاده ای زیبا در حین حال ساده و جذاب بوده و دارای یک تریبون شکیل و مناسب برای موذنان و مکبران نماز جماعت و مداحان اهل بیت علیهم السلام، 6 جا مهری چوبی ایستاده و زیبا منقوش به خاتم کاری است.


مجموعه فرهنگی و مسجد النبی (ص) دارای 40 در چوبی روسی شکیل و زیبا و محکم برای ورودی ها و خروجی ها و موارد اضطراری در مواقع احتمالی آتش سوزی و اتصال شبستان به سالن های اطراف برای اتصال نماز جماعت نمازگزاران و یک اتاق مجزا پشت محراب برای سیستم صوت و نگهداری وسایل دم دستی مسجد است.


برای این مسجد جای دو مناره بلند و زیبا دیده شده که در صورت تخصیص اعتبار با گنبد مسجد اضافه می شود. همه روزه به جز ایام تعطیل رسمی نماز جماعت با شکوه در این مسجد اقامه می شود. این مسجد دارای دو دستگاه راه پله برای حضور در پشت بام مسجد، دو سالن متوسط هر کدام به مساحت 150متر مربع برای برپایی نمایشگاه های فرهنگی و فضای سبز زیبا و جذاب در اطراف محوطه مجموعه فرهنگی است.


مسجد النبی (ص) به مساحت 4000متر مربع ، دارای دو سالن بزرگ هر کدام به مساحت 500متر مربع برای برپایی نمایشگاه های منطقه ای و ملی نیز هست.


دهه محرم و دهه فاطمیه، تمامی مراسم اعیاد و شهادت ائمه معصومین علیهم السلام و مراسم ملی در مسجد النبی (ص) برگزار می شود. مراسم اعتکاف دانشجویی نیز دو سالی است در این مکان با حضور پرشور دانشجویان و کارکنان برگزار می شود.


ساخت زیباترین و منحصر به فردترین مسجد استان هرمزگان در دانشگاه آزاد بندرعباس



زیباترین مسجد استان هرمزگان با زیربنای 4400 متر مربع در سه طبقه با بودجه ای بالغ بر 5 میلیارد و 100 میلیون ریال با طراحی منحصر به فرد و با الهام از معماری سنتی، اسلامی و ایرانی با توجه به اقلیم گرم و مرطوب جنوب ایران در سال 90 کلنگ آن به زمین زده شد.


سازه این مسجد تمام بتن است و از نظر طراحی و زیبایی نیز منحصر به فرد و تاکنون این طرح در هیچ یک از ممالک اسلامی اجرا نشده و اولین بار این طرح با بهره گیری از طرح های اسلامی و ایرانی عصر هخامنشیان، ساسانیان، صفویه و همچنین توجه به اقلیم گرم و مرطوب استان هرمزگان در این واحد دانشگاهی اجرا شده است.


سقف این مسجد، طرحی از مجموع چند خیمه است که از فرهنگ عصر عاشورا الهام گرفته شده و دو مناره بزرگ و شبستانی با طراحی فرهنگ جنوب ایران که نام های مقدس الله، محمد (ص) و علی (ع) را با طرحی نوین و گرافیکی بر فراز آن طراحی شده را به نمایش می گذارد.


در ساخت این مسجد توجه به فرهنگ ایرانی و بومی استان هرمزگان بسیار پر رنگ و چشمگیر است. در طبقات دوم این مسجد کتابخانه بزرگ با عنوان اهل بیت در نظر گرفته و ساخته شده که مجهز به کافی نت و دسترسی به سایت های علوم قرآنی است.



در طبقه دیگر این مجموعه سالن اجتماعات و کانون های مذهبی و سرویس های پذیرایی و انبار قرار می گیرد که در راستای امور مذهبی، پذیرایی و انجام سایر امور مذهبی را به عهده دارد.


در این نما علاوه بر اینکه از ستون های تخت جمشید، مسجد اعظم (جامع) یزد ،مسجد گوهرشاد و از بادگیرهای بافت قدیم شهر بندر لنگه و بندر لافت جزیره قشم الهام گرفته شده به خوبی نمادی از فرهنگ جنوب را در کنار فرهنگ اسلامی و ایرانی به نمایش می گذارد.


در دو طرف این مسجد سرویس های بهداشتی زنانه و مردانه و وضوخانه به طور مجزا طراحی و اجرا شده است.


این مسجد در نوع خود کم نظیر و دارای ظرفیت 1200 نفر است که یک در آن به داخل دانشگاه و در دیگر آن به خیابان مجاور منتهی می شود تا سایر نمازگزاران غیر دانشگاهی نیز بتوانند از این مسجد استفاده کنند.


برگزاری مراسم مذهبی، فرهنگی، ترحیم، تواشیح، برگزاری نمازهای جماعت صبح، ظهر، عصر، مغرب و عشا به طور کامل در این مکان انجام می گیرد .


نمای درونی مسجد کامل شده و در حال بهره برداری است اما نمای بیرونی آن هنوز در حال سپری کردن مراحل ساخت خود هست که امید می رود تا مهر سال جاری به اتمام رسد.



به گزارش آنا، اکنون 115 واحد دانشگاه آزاد اسلامی دارای مساجد با معماری مناسب و زیبا و سایر واحدهای دانشگاهی دارای نمازخانه‌های متعدد در دانشکده‌های مختلف بوده و علاوه بر این دارای مراکز فرهنگی و حسینیه نیز هستند.


ساخت 22 مسجد در فضایی بالغ بر حدود 30 هزار مترمربع اکنون در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در دست اجرا است و در مجموع حدود 2 درصد از ساخت و سازها به مساجد اختصاص دارد.


16 مسجد و یادمان شهدا در فضایی حدود 15 هزار و 838 مترمربع در دوره مدیریت دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یعنی در بازه زمانی مهر 92 تاکنون افتتاح شده و مجوز برای احداث 15 مسجد و یادمان شهدا به واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی با متراژی در حدود 5 هزار و 589 متر مربع داده شده که همه اینها نشانه توجه و تاکید ریاست دانشگاه و مسئولان فرهنگی به توسعه مسائل فرهنگی و مذهبی است.




نمای داخل مسجدالنبی(ص) واحد خمینی شهر


به گفته معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی، متوسط مساحت مسجد در دانشگاه آزاد اسلامی حدود 133 مترمربع است؛ کوچکترین مسجد با متراژ حدود 200 مترمربع متعلق به واحد خارک بوده و بزرگترین مسجد با مساحت حدود 5 هزار مترمربع در واحد علوم و تحقیقات تهران قرار دارد و پس از آن مرودشت، قزوین، کاشان، قم، نجف آباد و.. در رده‌های بعدی هستند، ضمن اینکه تعداد مساجد دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان سال 96 به 200 مسجد می‌رسد.


خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی «آنا» در این راستا در نظر دارد در چند بخش به مناسبت ماه مبارک رمضان به معرفی مساجد دانشگاه در واحدهای دانشگاهی بپردازد.


گزارش: احسان عربی مفرد


با همکاری مدیران روابط عمومی واحدهای دانشگاهی


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب