میانگین سرانه دانشجویان علومپزشکی در سال آینده 21میلیون ریال است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مفدا، دکتر محمدرضا فراهانی در نهمین اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی که از امروز ۱۹ دیماه در ستاد مرکزی وزارت بهداشت در حال برگزاری است، کار در حوزه فرهنگی و دانشجویی را متفاوت از سایر حوزههای دانشگاه خواند و گفت: حوزه فرهنگی از نظر ساختاری نوپاتر از حوزههای دیگر در دانشگاههای علوم پزشکی است و تا مدتها پس از راهاندازی، بودجهای برای آن تعریف نمیشد و پس از آن نیز بودجه تعریف شده مستقل از دیگر حوزهها نبود.
وی با اشاره به مشکلات کار فرهنگی در کشور و تعداد زیاد صاحبنظران این حوزه گفت: هماکنون در درون کشور صدها و هزاران نهاد و سازمان فرهنگی فعالیت میکنند که بودجه و اختیاراتی برای آنان تعریف شده است اما اغلب آنها در قبال عملکردشان پاسخگو نیستند و این امر به نوعی آشفتگی فرهنگی در کشور انجامیده است.
فراهانی با بیان اینکه در مقابل نهادهای یاد شده، بخش بسیار اندکی از بودجه فرهنگی در حوزه آموزش عالی در اختیار معاونت فرهنگی و دانشجویی قرار میگیرد، ادامه داد: با این حال بیشترین نقدها به ما و سایر متولیان این حوزه انجام میشود و متاسفانه اغلب این نقدها فاقد ارائه راهکار و ترسیم راهحل است.
سند اسلامیشدن دانشگاهها؛ بالادستیترین سند فرهنگی در دانشگاههای کشور
معاون وزیر بهداشت، در ادامه این اجلاس، از سند اسلامیشدن دانشگاهها به عنوان بالادستیترین سند فرهنگی در دانشگاههای کشور نام برد که شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از ۱۰ سال مطالعه و بررسی در سال ۱۳۹۲ به دانشگاههای کشور ابلاغ کرده است. وی گفت: برنامه علمیاتی مشترک وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی در حوزه فرهنگی براساس محتوای این سند تدوین شده است و نمیتوان گفت که در حوزه فرهنگی دانشگاهها بدون هدف و بیبرنامه عمل میکنیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت با تشریح ساختار شورای اسلامیشدن دانشگاهها به تشریح جزییات سند اسلامیشدن دانشگاهها پرداخت و گفت: این سند مشتمل بر حوزههای آموزشی، پژوهشی، تربیتی و مدیریتی است که دارای هدف، راهبرد و اقدام است و دانشگاهها با مبنا قرار دادن آن موظف به تربیت دانشجویانی خردورز، فهیم، شجاع، انقلابی و مطالبهگر هستند.
فراهانی با اشاره به اینکه معاونان فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی افرادی با انگیزه و علاقهمند هستند، افزود: برای کار در حوزه فرهنگی باید عاشق بود و اگر برخوردار از این مهم نباشیم، راهی اشتباه آمدهایم. کار در حوزه فرهنگی همچنین به تلاشی دوچندان و سخت نیاز دارد که متولیان این حوزه باید به آن توجه کنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، ادامه داد: در دولت یازدهم و از ابتدای دولت دوازدهم در حوزه فرهنگی کار جهادی کردهایم و تحول ایجاد شده در این حوزه مرهون این تلاشهاست که تا اندازه زیادی توانسته جایگاه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت را در مقایسه با دورههای گذشته در جهت مثبت تغییر دهد.
وی سرانه بودجه دانشجویی در سال ۱۳۹۲ را ۷۵۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این عدد در بودجه سال آینده دانشگاههای علوم پزشکی به ۲ میلیون و۱۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است و رشد این سرانه ماحصل تلاش و پیگیری بسیار معاونت فرهنگی و دانشجویی و همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی بوده است.
فراهانی یکی دیگر از اقدامات این معاونت را تفکیک بودجه فرهنگی، دانشجویی و تربیتبدنی از یکدیگر عنوان کرد و گفت: سازمان مدیریت و برنامهریزی این بودجه را همچنان ذیل سرفصل آموزشی به دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت میکند و دانشگاهها رفتارهای مختلفی با این بودجه میکنند که تحقق کامل آن به حوزههای یاد شده در دانشگاههای علوم پزشکی نیازمند آگاهی و پیگیری معاونان فرهنگی و دانشجویی دارد.
انتهای پیام/